Čo vám zabavili na colnici, keď ste objednávali zo zahraničia?

mameha7
10. jún 2024

Čo vám zabavili na colnici, keď ste objednávali zo zahraničia? Mne momentálne zabavili obraz na stenu s motívom marihuany, čo som si objednala cez aliexpres. 🤦‍♀️Je to v kompetencii colnice?

andreatytler
10. jún 2024

@mameha7 ha ha. 😀 Este mi nikdy nic nezabavili, ale raz nas poslali na prehliadku auta len preto ze som si vypytala razitko do pasu tam kde normalne razitka nedavaju. Kazda odchylka od normalu je pre nich podozriva.

neviditelnypes
10. jún 2024
mojemenonikto
10. jún 2024

@mameha7 Zo zahraničia nakupujem už desiatky rokov a najväčší problém som mal raz s jedným používaným notebookom. To sme ešte neboli v EÚ a v tom čase bol zakázaný individuálny dovoz použitej elektroniky. Colníci musia postupovať podľa zákona a príslušných vyhlášok. Mala by si dostať rozhodnutie o dôvode zabavenia. Osobne si myslím, že nebol problém v tom obrázku marihuany, ale mohla to byť reprodukcia nejakého známeho posteru, alebo obrazu a zabavili to na základe porušovania autorských práv.

katica06
11. jún 2024

@mameha7 nikdy nič. Ale ani neobjednávam lacné haraburdy z Ali, Tem...a pod

laskonka_lasky
11. jún 2024

Zatial nic. A ked sa mozem opytat kam si planujes zavesit obraz s marihuanou?🙂

petracandle
11. jún 2024

@mameha7 nikto normálny si na stenu nezavesí obraz marihuany.....Nemám nič proti rekreačným "huličom" ale vešať si to po stenách mi príde podozrivé a zrejme aj colnému úradu

mameha7
autor
11. jún 2024

@laskonka_lasky do detskej izby na výstrahu. Ako vidím, mravokárci sa tu zišli.

mameha7
autor
11. jún 2024

@laskonka_lasky mal to byť fórik pre kamaráta

laskonka_lasky
11. jún 2024

@mameha7 ja som sa slusne opytala a nic som za tym nehladala,ale dik za odpoved😀