Čo si myslíte o tom, že spravili vo filme Fantastické zvery z Dumbledora teplého?

17. apr 2022

Čaute, čo si myslíte o tom, že spravili vo filme Fantastické zvery z Dumbledora teplého? Mňa to veľmi prekvapilo. V knihe sa písalo, že Grindelwald bol jeho najlepší kamarát a preto si dali tú krvnú prísahu, ale vo filme zas, že boli milenci. Som liberálna, nevadí mi to, len ma to veľmi prekvapilo a zaujíma ma prečo všade do každého filmu nasilu tlačia homosexuálov, ešte aj do detských filmov.

veronika_sk000
17. apr 2022

pretoze Rowlingova to potvrdila, to si nevymysleli reziseri filmov 😄

autor
17. apr 2022

@veronika_sk000 tak to prečo nedala aj do knihy?

veronika_sk000
17. apr 2022

pretoze treba citat aj HP, a treba citat aj medzi riadkami..ako vravis, knihy su urcene pre deti a rovnako aj pre dospelych..ona sa k tomu vyjadrovala mimo knih, nebolo to napisane exaktne v knihach, ale je to len pozadie celeho ich vztahu - dovysvetlenie pre tych, ktory to tusili a dohadovali sa o tom

janulik2008
17. apr 2022

To vážne? 😀 Ja som veľký fanúšik HP a nevidím na tom nič zlé 😉 už od čias HP sa vedelo že Dumbledore je teda bol gay a sama Rowlingova to potvrdila. Aj som niekde čítala že keď Rowlingova potvrdila že je Dumbledore gay tak hercovi dali ružový podbradník a on ho hrdo nosil 🤣

autor
17. apr 2022

@veronika_sk000 čítala som asi pred 10 rokmi všetky časti ale nejak mi to uniklo, ja som to vôbec netušila 😂

autor
17. apr 2022

@janulik2008 ani ja na tom nevidím nič zlé, len ma to prekvapilo 😄

autor
17. apr 2022

@janulik2008 asi si to idem prečítať znova 🤔😄

ewelinka21
17. apr 2022

Ja som tiez fanusik HP, citala som ho od cias ZS a teda toto mi ozaj uniklo 😅

katie253
17. apr 2022

Potvrdzujem, mám prečítané všetky knihy niekoľko krát, aj filmy som videla asi 1000x, ale toto som si neuvedomila vôbec 😀

kittykat22
17. apr 2022

myslim si, ze to je preto, lebo Rowlingova sa negativne vyjadrila proti transgender a oni ju za to medialne pochovali. To co sa deje s Harry Potterom celkovo ide mimo nu. Napriklad co bol film na vyrocie HP, tak si predstav, ze tam ani nebola pozvana 🙂

acrobaleno
17. apr 2022

Ved to o Albusovi sa vie davno…

laurar1
17. apr 2022

@kittykat22 Informacia, ze Dumbledore je gay vysla davno predtym, ako zacala ta trans kauza. Teda s tym to nemalo nic spolocne. Ale he to dovod, preco ju nepozvali na to stretnutie.

kittykat22
17. apr 2022

@laurar1 dik za objasnenie ❤️

kittykat22
17. apr 2022

Deti ktore zistia ze su homosexualne orientovane to maju velmi tazke. Spolocnost vseobecne povazuje za normalnu heterosexualnu orientaciu a toto zistenie asi mo na nalade nepridava. Mozno je fajn, ze je niekto v rozpravkach ku komu mozu vzhliadat. Vzhladom na to, ze rozpravkovy ideal je postaveny len na peknych spravodlivych a hlavne heterosexualnych postavach.

K tomu, ze je niekto homosexual ... tak clovek sa s homosexualnou orientaciou narodi. Nejde to zmenit. Homosexualovia nepredstavuju ziadne nebezpecenstvo pre heterosexualne deti v zmysle - ze by ich zviedli na homosexualne chodnicky 🙂)) alebo ze by o heterosexualne deti mali zaujem. Je to nielen sexualna ale aj fyzicka a psychicka pritazlivost. S tymi ludmi nie je nic zle 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Inak Ian McKellen ktory hral Gandalfa z pana prstenov je v skutocnosti homosexual 😀 haha taka vtipna vsuvka

kitycat
17. apr 2022

To bolo uz ked koncili knihy o HP, taketo spekulacie a Rowlingova to potvrdila
V tej knihe to nebolo explicitne. Iba, ze mali velke priatelstvo s Grindelwaldom, dopisovali si a rozdelili ich az neskor lisiace sa nazory na "vacsie dobro" a jeho povinnost k rodine ako najstarsieho brata

diamond007
17. apr 2022

Pretože je to fantasticka propaganda takže aby to dali do knihy, museli autorke pipnúť peniažky na účet a preto to nenájdeš v knihe. Z môjho názoru to nevymyslela slečna R., Ale filmový režisér.

janulik2008
17. apr 2022

@diamond007 až na to že v knižke o tom že je Dumbledore gay nie je zmienka 😀

sparrows
17. apr 2022

Mne viac vadí, že vymenili Johnnyho Deppa ako Grinderwalda😂

autor
17. apr 2022

@sparrows mne sa páčil viac Colin Farrell ❤️😁

autor
17. apr 2022

@kittykat22 no nikto netvrdil, že sú nebezpeční alebo zlí a ďakujem za vysvetlenie prečo dávajú do každého fimu gayov

autor
17. apr 2022

@kittykat22 a čo povedala

mamamasama
17. apr 2022

@kittykat22 akurat som to chcela napisat ...Rowlingova ma velmi negativne nazory na LGBT komunitu. Preto je Dumbledore gay. Aby si tymto sposobom "ocistila" reputaciu.

kittykat22
17. apr 2022

mas pravdu v tom, ze sa to prenahana. Vsade je homosexual, vsade je afro/american, teraz vsade zeny. Teraz sa v kazdom filme pretlaca feminizmus a dokonca role napisane v knihach kde mal byt muzi, obsadzuju do role zeny. Extrem bol ked v historickom filme BBC anglicku princeznu alebo vojvodkynu hrala herecka ciernej pleti 🙄🙄 S tymi zenami to pisem aj ked samu seba povazujem za feministku, myslim si ze zeny maju nizsie platy a su ponizovane muzmi vo velkych firmach - viz nizsie platy na tej istej pozicii a je tam velky priestor na napravu. Len tento extrem co tu teraz bezi, tiez niekedy len krutim ocami.
Ale prave ten Dumbledore je dobre, ze je homosexual, lebo to je asi jediny film pre deti, kde je toto zmienene. Nemyslim, ze existuje nieco ine 🤔🤔

lopka1313
17. apr 2022

@kittykat22 ja som salela z novej popelky, kde ako vilu sudicku dali chlapa a zahrali to na motyla. A tiez mi je divne, ze v kazdej novej rozpravke su cernosi a vadi mi to prave v takych, kde to historicky vobec nesedi. Cernosi boli v danej dobe otroci. A to, ze ich hodia do rozpravky ako najlepsich kamaratov princa alebo na vysoke posty v kralovstvach nezmeni, ze je to historicky mimo a v realite naozaj boli otrokmi a v tej dobe brani ako podradna rasa. Ak je cernoch v aktualnom filme alebo aktualnej rozpravke, je to uplne v pohode, ale v takej, co je zasadena v minulosti, vobec nie...

zuzanka.zuzu
17. apr 2022

rowlingová potvrdila že dumbledore je gay niekedy v roku 2007/2008 😀

kittykat22
17. apr 2022

@zuzanka.zuzu hej, ale to bolo v knihe fantasticke zvierata, nie v potterovi. A nie vsetci citali/videli FZ. Ja som sa to dozvedela len dnes. Pricom pottera poznam naspamat :D do FZ sa mi nechcelo.

mooonika1975
17. apr 2022

vie sa o tom, ale nikde to nebolo spomenuté v knihe tak, aby z toho vyšlo , že je gay. Že to spisovateľka potvrdila , je iná vec, ale v knihe nič nebolo.

hesloveslo
17. apr 2022

Skoda len ze Severusa nenechala žiť.

kittykat22
17. apr 2022

Prosim ta, neuveris Rowlingovu idu zozrat pretoze povedala, ze menstruju iba zeny ... cim narazala na transgender. https://www.idnes.cz/zpravy/revue/spolecnost/j-...

no psycho totalne. Podla mna prehnana reakcia. Potom sa spustilo, ze Gringotaci vypadaju ako zidia .... uplne sialane. Ludia sa zosaleli. V momente ked ma clovek slavu za zadkom tak boh ho chran, nech sa vyjadri inak ak pozitivne k inakosti. Zozeru ho zaziva. Ale to nie je len Rowlingova, tych ludi je viac. Stacilo by kludne napisat, ze to jej vyjadrenie moze ublizit trans zenam a bolo by dobre vazit slova. Nie ju pochovat zaziva a oznamovat, ze slava HP jej vlastne napatri, lebo film isiel mimo nu. To si rozumny clovek musi klepat na celo, ked to pocuje.

janulik2008
17. apr 2022

@sparrows s tým súhlasím. Bola som však v kine a nakoniec ten čo je teraz je v pohode len teda s Deppom by to bolo TOP 😍😍😍