Čo by ste najradšej nakupovali online?

marika_gobin
28. sep 2023

Ahojte dievčence, už dlhšiu dobu premýšľam nad tým, čo by som mohla začať predávať na internete ale stále som nevymyslela koncept. Som na materskej dovolenke a z tohto dôvodu by som si chcela finančne prilepšiť, keďže tá materská nie je žiadna sláva. Známy sa mi ponúkol, žeby mi vedel urobiť jednoduchý eshop. Preto by som sa chcela opýtať na Váš názor, čo Vám ako ženám, mamičkám na internete v tejto sfére chýba. Budem vďačná za všetky Vaše nápady a postrehy a prajem Vám pekný zvyšok dňa.

nelca0510
28. sep 2023

@marika_gobin určite nie detské veci,toho je vela

zuzanka.zuzu
28. sep 2023

jednoduchý eshop sa dá podľa yotube tutorialu urobiť aj sama a keby niektorá mala know-how tak začne podnikať sama 😀

zenulkaaa
28. sep 2023

A mas dodavatela? Eshop a vsetko okolo toho je lahke urobit, ale zohnat dodavatela, od ktoreho budes kupovat za slusne ceny a potom este aj za slusne predavat, aby si aj zarobila, tak to je umenie..
A inak radim predavat nieco, co Ťa bavi. Zbytocne sa tu budes pytat, keby Ti tu 90% ludi povie napr autosuciastky, tak ides do toho? Ja nie. Ja by som sla do oblasti, ktoru mam rada, ktorej sa rozumiem a bavi ma s takymi vecami pracovat. A aj keby toho bolo vela, no aco. Vsetkeho je dnes uz vela, ale ako eshop staci ponuknut nieco naviac,darceky, lepsia doprava, ine sluzby.. atd a tym sa odlisit od konkurencie 😊😉

januska12323
28. sep 2023

Všetko už je na nete a zbytočne chceš podnikať keď ani nevieš s čím.

anonymanonym
28. sep 2023

Uplne suhlasim s @zenulkaaa
Vytvorit eshop je to najmenej. Najvacsia vyzva je najst dobrych dodavatelov. A aj marketing a dostat sa do povedomia nie je uplne easy (bude ta marketing bavit? Mas premyslenu martetingovu strategiu alebo mas na to ludi?), ale ti dodavatelia su aj tak najvacsi oriesok. A presne, predavaj to co ta bavi a do coho sa rozumies. Eshopy su snad uz na vsetko, nemyslim si, ze nejaku zavratnu dieru na trhu objavis, resp. ak niekto o takej diere vie, tak to nebude vesat na verejne forum. Konkurencia je na vsetko. Ale ak by to bola oblast v ktorej sa pohybujes ako ryba vo vode a oblast, ktora ta naozaj bavi + ten marketing + vizia ako sa odlisis od konkurencie, tak mas sancu presadit sa.

deedol
28. sep 2023

knihy z druhej ruky v cudzich jazykoch za zlomkove ceny 🙂 nech to nemusim riesit cez ebay a ine stranky s velkym postovnym. ale nemyslim, ze je tu na to trh...

este by potesili hracky z druhej ruky za normalne ceny - bazar na MK je fajn, ale zakazdym platit postovne je otrava. bolo by super, keby som vsetko mohla kupit "na jednom mieste". (priklad: syn chcel par speci vyhybiek a kolajnic k drevenej drahe, co uz mame doma - kazdy jeden kus ponukala ina mamicka, takze okrem ceny by som musela platit este cca 5-6x postovne. nakoniec som objednala nove, kedze sa to neoplatilo.)

inak pre mna je kriterium aj to, ako rychlo vies dodat - som ochotna zaplatit aj viac, ak mam tovar na druhy den, a mam pocit, ze to dokazu len velke eshopy ako mall/alza/drmax a podobne (a aj to nie vzdy).

tramtada31
28. sep 2023

Musis najst jedinečný produkt a veľa penazi vraziť do marketingu (Google Ads, Facebook Ads). Proviziu musis mat nastavenú tak, aby 20-30% z ceny produktu mohlo ist do reklamy. Pri produktoch, kde je nizka provízia sa neoplatí podnikat.

tamta
29. sep 2023

Hm cize niekto druhy ti ma vnuknut napad a ty to zuzitkujes? Ked nevies co, tak do toho ani nechoď.. Eshop ti dnes naprogramuje hocikto.

rebrambora
29. sep 2023

Online nakupujem naozaj vsetko.
Nechyba absolutne nic. Mimochodom, tiez to viem spravit eshop.

melanta
29. sep 2023

Chceš si prilepšiť na materskej? Fajn. Ale máš pár tisíc na vstupné investície? Na marketing, na nákup tovaru, ktorý musíš mať nakúpený tak, aby si mala všetko skladom? Ďalšia vec je tá, že podnikať treba v tom, čo ťa baví, toto ti nemôže povedať niekto iný. Neviem prečo si ženy myslia, že začnú podnikať zadarmo a ešte k tomu s nápadom niekoho iného. Ak nemáš vstupný kapitál a víziu, tak skôr odporúčam radšej venovať sa počas materskej a rodičovskej vzdelávaniu a učeniu jazykov.

anjelicek26
29. sep 2023

Nechyba nic... a rozmyslaj prosim poriadne, eshop znamena neprebrate dobierky, balenie, lietanie s milionom balikov na postu, nespokojnych zakaznikov, minimalnu marzu na zaciatok, budes musiet cez svoju osobu robit na insta a FB pravidelnu intenzivnu reklamu a to obmedzi a velmi ovplyvni aj sukromie tvojej rodiny... radsej by idem cez vikend palety do skladu vykladat akok toto uprimne...

Ale k otazke - kvalitne oleje, kvalitne orechy, kvalitne susene ovocie, take veci idu, ale musis mat dobry zdroj, idealne spojit sa priamo s farmou a robit priamu distribuciu pre slovensky trh... No ale to treba vediet kalkulovat a riesit logistiku... o daniach, ucte a podobnych veciach ani nezacinam.... ale mozno to vidim cierne...

zenulkaaa
29. sep 2023

@anjelicek26
vieš čo, nie je to vobec take, ako opisuješ. Mám eshop, a teda nemenila by som za vykladanie tovaru v sklade 😀 ani za lepši plat. Tu som si pánom, riešim si veci podla seba, ano sme menši eshop, ale na to že to robim popri klasickom zamestnani tak super. Reklamacii minimum, balenie balikov už rutina, pošta takisto, faktury ani nehovorim. A nemusiš len chodit na poštu - su rozne kurierske služby, aj poštový kurier, ktorý pride po baliky k tebe.

Velmi však závisi od toho aký eshop máš. Ak s oblečenim napr, tak tam bude vela vratiek, lebo nemusi sediet. Ale ak predávaš napr kozmetiku, rozne doplnky, drobnosti, tak tam to nemusi byt. A hlavne ak si velky eshop, čo nepredpokladam, že autorka zozačiatku bude, tak vtedy počitaj s množstvom reklamacii, nespokojných zákaznikov, nekonečné hodiny stravené balenim, posielanim, objednávanim tovaru, komunikácia s dodavatelmi.

Ja vravim, neskusiš, nevieš, nemáš. Tu chýba autorke len jedno, vediet, čo chcem predávat, kde to budem nakupovat a či mám peniaze na prvotné nákupy.