Cloudové úložisko

10. feb 2023

Ahojte, verím že mi poradíte pretože sa do toho nevyznám, v telefóne mam dosť veľa fotografií a videí píše mi tam že si mám aktualizovať cloudové úložisko a to tak že si ho zakúpim, otázka teda znie čo to znamená cloudové úložisko? Keď si ho zakúpim a uložia sa mi tam fotky, keď sa mi rozbije telefón a budem mať nový tak sa prihlásim na to úložisko a budú tam tie fotky? Alebo co urobiť s tými fotkami v aby v prípade ze sa mi rozbije komplet mobil aby som ich mohla mať v tom novom telefóne? Google foto nie pretože mám telefón bez googla - xiaomi, Google disk asi tiež nepôjde, ďakujem

simonah73
10. feb 2023

Cloudove ulozisko funguje tak ako pises. fotky sa ulozia, teda ked si to nastavis niekde mimo Tvoj mobil a ked budes menit mobil a prihlasis sa v novom mobile na to ulozisko tak tam budu Tvoje fotky. Tiez si platim ulozisko, kde mam ulozene fotky a aj rozne dokumenty. moje ulozisko co si platim funguje tak, ze data su v kopii ulozene na dvoch miestach niekde na serveroch. mam v pc nastavene pravidelne zalohovanie, kedy tam odchadzaju nove fotky ci subory. keby mi odisiel harddisk tak po pripojeni si viem zase vsetko stiahnut do pc.

torrente
10. feb 2023

Presne ako hovoríš. Cloud slúži na to že si veci z telefónu tam dáš a na hocijaký iný to stiahneš. Ja kašlem na fotky tie mi nijak život nezachránia. Ja tam plánujem dať zápočty rokov a podobné dokumenty. Keby mi zhorel dom a papiere v ňom tak ako pred dôchodkom preukážem odpracované roky? Všetko dôležité si naskenujem a budem postupne dávať na cloud. U apple je 5GB zadarmo. Na tie PDF dokumenty to bohate stačí.

autor
10. feb 2023
torrente
10. feb 2023

Ale už keď sme pritom, môžete poradiť program, ktorý je vhodný na konverziu do PDF súboru oskenovaný dokument.

ivka225
11. feb 2023

@torrente export do pdf ma napriklad Word, Pages a v podstate takmer kazdy software, ktory pracuje s textom alebo grafikou.

aurelia2000
11. feb 2023

@torrente Veď už pri skenovani si vyberas, do akého formátu to chces uložiť . V akom formáte to máš?

torrente
11. feb 2023

Áno pri skene vyberáš ale ako to editovať a pospájať?

aurelia2000
11. feb 2023

PDF nemôžeš editovať, môžeš do neho dopisovať a dokresľovať poznámky napr. vo FOXIT editore to ja robím. Na editovanie by si musela zapnúť rozpoznávanie písmen OCR a oskenovať to do textového formátu, ktorý je spracovateľný vo WORDE a pod. Čo sa týka spájania PDF dokumentov, na to sú aplikácie, aj online, aj zadarmo. Napíš mi detaily: aký dokument ideš skenovať, čo si s ním vykonala a čo potrebuješ dostať.

aurelia2000
11. feb 2023

Hoď sem screenshot tvojho skenovacieho softu. Aké možnosti tam máš, ako postupuješ.

adam7122023
11. feb 2023

Mne sa osvedčilo používať virtuálnu tlačiareň "Microsoft Print to PDF" alebo funkciu "Uložiť do PDF" v niektorom z internetových browserov (napr. Brave, Google Chrome, Mozilla Firefox).

Ak mám skenovaný dokument vo forme obrázku a otvorím ho v browseri, stačí ho dať tlačiť a pri tlači vyberiem "Uložiť do PDF".

Ak mám v systéme nainštalovanú virtuálnu tlačiareň "Microsoft Print to PDF", môžem z akéhokoľvek programu spustiť tlač a ako cieľovú tlačiareň vybrať "Microsoft Print to PDF".

Spojenie skenov vo forme obrázkov do jedného PDF v editore a následne vytlačiť cez "Microsoft Print to PDF" alebo:
Vo Windows Exploreri, v adresári so skenovanými dokumentami, označím viacero dokumentov naraz a namiesto otvorenia v editore dám "Tlačiť", čo mi ich (po výbere tlačiarne "Microsoft Print to PDF") všetky spojí do jedného PDF dokumentu.

torrente
11. feb 2023

Ďakujem. Presne toto som potreboval. Tak už len ponahrávať na cloud všetko a môže prísť aj armagedon 😀