Clarks.sk - internetový obchod

hhettesova
18. jún 2023

Chcela som sa podeliť o skúsenosť so scamovým internetovým obchodom clarks.sk ako aj o skúsenosť ako sa mi podarilo peniaze dostať naspať.
Stránky clarks.sk a clarksslovensko.sk sú scamové stránky ktoré sa snažia imitovať legitímny obchod clarks.eu. Nakupovala som rýchlo lebo som vedela presne čo chcem tak som prehliadla asi zjavné výkričníky. Po zadaní údajov mojej debit karty mi banka vypísala že daná tranzakcia neprešla. O minútu neskor mi ale odišli peniaze z účtu v inej hodnote a mene. Údaje o obchodníkovi boli že sa volá helipay globtech a je to elektronický obchod v Číne.
Zavolala som do mbanky kde som podala reklamáciu. A oni ju následne posunuli na mastercard. Najprv mi nechceli relkamáciu vobec zobrať lebo mi tvrdili že ja som poskytla platobné údaje dobrovoľne. Takže som im objasnila že helipay globetech som ja neposkytla údaje ani som od nich nič nekupovala.
Následne ma kontaktoval divný email že platba neprešla ale že mám ešte čakať 24 hodín a že platba potom prejde.
Keď udalosť už riešila mastercard zrazu mi prišiel ďalší email od mailbox@goodcustomerservice.com že či nie som spokojná s ich službami, vzťahovali sa na moju objednávku ktorá mi nikdy neprišla, dokonca mi poslali aj informácie o doručení zásielky na moju adresu. (Náhodne mi prišli fejkové slnečné okuliare od úplne inej firmy v Číne) vedela som že ak chcú reklamáciu vyhrať, musia zdokumentovať že sa snažili so zákaznikom spojiť, tak som im vždy odpísala na emaily a opakovala že som u nich nič nekupovala a že žiadne topánky nedošli. Na koniec mi napísali že či by som nesúhlasila s vrátením polovičnej ceny lebo aj oni majú stratu. Samozrejme som nesúhlasila, a následne ma už nekontatktovali a peniaze mi mbanka vrátila na účet.

maranco
18. jún 2023

Podvodníci majú kúpených viacero domén
clarks-slovensko.sk
clarkssale.sk
clarksslovensko.sk
clarkstopanky.sk