Akože možno blbá otázka, ale na akej stránke pozeráte počasie?
Pozerám už 5 webovú stránku a na všetkých piatich píše iné počašie.
Niekde píše že bude pekne a niekde zas že budú hromy blesky.. podotýkam že som pozerala na všetkých stránkach to isté mesto.
Ja pozerám na našom SHMÚ ale tiež sa nie vždy trafia.
@thirstymonk
@butterflyeffect
@luciaruz
Ďakujem za odpoveď
freemeteo.com
@thirstymonk nie vsetky portaly kopiruju data SHMU, su stranky, ktore pouzivaju svoje matematicke modely
Ja dlhodobo sledujem predpoved na yr.no
No presnu predpoved nepozna nikto
@axve jasné že nepozná. Ale potrebujem s dieťaťom ísť 40 km k lekárovi a na jednom portály píše búrky na druhom že bude slnečno, teplo
Takže pravdepodobne bude slnečne teplo a zo samého tepla sa utvorí lokálna búrka, ktorá bude trvať 15 minút. Tak ako sa to bežne stáva 🙂
@viestta To síce áno, otázne je, odkiaľ majú vstupné dáta.
SHMU a cez Windy si vieš pekne pozrieť aktuálnu situáciu, blížiace sa búrky, dážď, oblačnosť.Ešte aj blesky ti ukáže.
Občas cez ventusky.com
@thirstymonk vstupne data maju zo siete meteorlogickych stanic, druzic tak ako ich ma SHMU a tieto data spracovava predikcny matematicky model Aladin. Data na predpoved pocasia na Slovensku sa nezbieraju len na uzemi SR, dokonca nie len v Europe.
Cez yr.no uz 5 rokov kvoli stavbe, dobry odhad
Ja yr.no
A idete peso? Neda sa zobrat nepremokava bunda ci si nedate zmrzlinu ak zaprsi? 😊
yr, windy a shmu (nie nutne v tomto poradi). a obcas sa netrafi nikto
Už roky používam Počasie XL, pre mňa zatiaľ najlepšia appka, prehľadná, či potrebujem dni, hodiny, rôzne mestá...
Vies o tom, ze burky sa v podstate predpovedat nedaju? Celkom kludne moze byt na jednom konci dediny lejak a na druhom moze slnko svietit. Ked predpovedaju burky zoberte si prsiplaste, ked pride, tak ste pripraveni, ked nepridu tak sa prsiplaste povozia. Mrznut urcite nebude
Shmu aladin 10 dnovy model je najpresnejsi
yr.no celkom to sedi
obyčajný google "predpoveď počasia Bratislava" 😎
@kitycat ideme busom a s kočíkom. Od zastávky je nemocnica dosť ďaleko. pršiplášť samozrejme na kočík mám. Keďže nás čakajú ďalšie vyšetrenia nechcem aby moje dieťa ochorelo.
shmu.sk je oficialny zdroj. Ostatní buď kopírujú, alebo ich predpoveď nie je dôveryhodná. Môžeš pozerať potom rozličné radarové zábery real-time, alebo mapu bleskov na lightningmaps.org a pod.