Bezpečnosť na internete

19. feb 2022

Neberte to ako osočovanie, ale zamysleli sa tu niekedy maminy na MK a celkovo na internete, keď bez problémov uverejňujú fotky svojich detí ? Ja osobne by som mala strach. Nikdy človek nevie kto ich pozerá a keďže sa za žiadnych sociálnych sieťach nepreveruje osoba ako viete že je to bezpečné. Na jednu stranu deti nepustaju ľudia deti samé ani pred dom, ale na internet ich fotky zavesia. často stačí pozrieť profil kto uverejnil fotky a zistite odkiaľ je skoro aj adresu. Vie mi niekto vysvetliť zmýšľanie tých čo takto riskujú bezpečnosť detí ?

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
19. feb 2022

@cocolino234 mne skôr ide o bezpečnosť tých detí. Áno adresu človek zistí ľahko. A ako vie že jej dieťa skrátka nezmizne v priebehu pár chvíľ ? Alebo napíšu kedy idú na dovolenku. Tak sa vrátia a dom či byt vykradnutý. Asi som len ja moc opatrná alebo neviem

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
annm81
19. feb 2022

Zas netreba byť paranoidný. Ktorý pedofil by hľadal dieťa podľa fotiek na internete, keď stačí zájsť na ktorékoľvek ihrisko a potom nenápadne sledovať dieťa po ceste domov. Už odiadnuc od toho, že väčšina týrania, ubližovania a sexuálneho obťažovania sa deje v rámci širšej rodiny a blízkeho okolia.

Omnoho viac by matky mali myslieť na dôstojnosť detí, takže si odpustiť fotky nahatých detí, sediacich na nočníku, s prihluplym výrazom a podobne - jednoducho fotky, na ktorých by nechceli byť samé matky v pozícii dieťaťa.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
diewcatqoo
19. feb 2022

Ja len dufam, ze ked sa tak bojis o bezpecnost deti, mas doma poriadne silne heslo na wifi a ze sa nepripajas na ziadne verejne dostupne siete.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
19. feb 2022

@ptmt1011 mňa to nesere len som sa nad tým zamyslela . Čo vedieť rodičov k tomu takto vystavovať svoje deti.

diewcatqoo
19. feb 2022

Tak to je potom fajn 🙂

nelca0510
19. feb 2022

Máš pravdu. Ale zbytočná diskusia. Fotky,ktoré sem dávajú niektoré ženy sú vážne za hranicou. Sporo idete deti, aj keď sú to len bábätká a podobne.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz