Balík z TEMU mešká

24. nov 2023

Dobrý deň, prosím Vás 3 balíky mi z TEMU neprišli ani po poslednom predpokladanom dátume. Už mi prišiel aj kredit 3x 5 euro, za omeškanie.
V sledovaní nie sú nové jnfo naposledy pred 2 týždňami že prešiel na sk colnou kontrolou. Odvtedy nič.
Chcem vedieť či máte s tým skúsenosť a prisiel/neprišiel Váš objednaný balík.
Ďakujem.

veronikaszabova
24. nov 2023

Hej, meskaju. Aj mne meskaju 2 baliky

autor
24. nov 2023

@veronikaszabova a kedy prosím ta ak môžem vedieť ti ukazuje posledný pohyb ? 🙂

veronikaszabova
24. nov 2023

Vcera ukazovalo 9 dni naspat, dnes uz ukazuje, ze budu dorucene

autor
24. nov 2023

@veronikaszabova aj mne to ukazuje 9 dní, dúfam že to tiež každú chvíľku príde 🙂 mne tiež to vozí zo Senice SPS tak možno majú toho aj v sps moc, tam asi nezistim nijako sledovanie číslo SK že ?

maranco
12. dec 2023

Čínsky on-line predajca Temu zaplavil internet aj sociálne siete: Ruky preč, varujú mnohí
https://zive.aktuality.sk/clanok/CinLbBU/cinsky...

Nejasnosti panujú najmä okolo bezpečnosti mobilnej aplikácie. Tu je však potrebné spomenúť, že do veľkých problémov sa dostala predovšetkým appka od sesterskej Pinduoduo, ktorú dokonca Google v marci tohto roka stiahol zo svojho oficiálneho obchodu. Oficiálnym dôvodom bolo, že obsahovala malvér.

Ten mohol ohrozovať bezpečnosť, resp. súkromie používateľov. Okrem iného mala aplikácia následne obchádzať bezpečnostné povolenia, pristupovať k súkromným správam, upravovať nastavenia v Android telefónoch či sledovať dáta z iných aplikácií v zariadení. Malvér bránil tiež odinštalovaniu appky.

Firma, ktorej stratégia je založená na tom, že predáva výrobky priamo od ich výrobcov bez sprostredkovateľov, bola obvinená aj z toho, že pri výrobe rôznych tovarov sa využíva nútená práca, resp. detská práca.

Ďalším faktorom je samotná spoľahlivosť obchodu.
Napríklad na stránke https://www.trustpilot.com/review/temu.com má Temu celkové skóre 3,2, pričom vychádza zo zhruba 11-tisíc recenzií. Paradoxné je, že najväčšiu skupinu tvoria veľmi pozitívne a naopak veľmi negatívne skúsenosti. Mnohí doslova varujú pred nákupom na Temu v štýle „nie sme takí bohatí, aby sme si mohli dovoliť kúpiť lacné veci“.

Upozorňujú napríklad na nedodanie tovaru, resp. príliš dlhé dodanie, či výsledný dizajn produktov – neraz sa výrazne líši od toho, ako sú propagované priamo na trhovisku.