Appka Xiaomi Home

Včera o 15:38

Ahojte,prosim vás použivate niekto appku Xiaomi home?Potrebujem v nej niekde nastavit aby robot Xiaomi nepovazoval koberec ako prekazku ale povysaval ho a neviem to tam nastavit+neviem ako sa farebne rozdeluje mapa bytu na izby.Mam Xiaomi X 20+. Viete ma prosim niekto po lopate navigovat?Vopred ďakujem.🙏

kacena2022
Včera o 17:38

Ahoj,ja mám tiež tento vysávač a dnes som si ho skúšala prvýkrát.Chcem sa ťa spýtať treba stiahnuť tu apku xiaomi home alebo povysava aj bez toho?Dnes mi to vysavalo bez,len do jednej izby sa mi to nedostalo tak som ho vypla,položila do tej izby a zase zapla.Je to takto v poriadku alebo treba aby fungoval s tou apkou?

autor
Včera o 17:44

@kacena2022 ahoj ja mam appku stiahnutu z QR kodu ktory bol v baliku.Ja som ho dnes skusala ale len cez appku,naskenoval mi byt aj umyl aj povysaval.Ale ja som ho neprenasala nikam.

martinka17
Včera o 17:59

@kacena2022 apku pouzivam iba na zapnutie a vypnutie a kontrolu batérie. Ináč ti ju netreba. Naplánované nemám nič.

Ku kobercom - nemyslím že chyba je v kobercoch, teda ak ich nemáš 10cm vysoké. Mám koberce a nikdy to pre vysávač nebol problém, aj pri nadvihnutom rohu si pomôže a zdola prekážku, prejde aj cez kábel od predlžovačky, ak ho mal v ceste.

gab1sol
Včera o 18:10

Aký je to koberec? My máme dosť vysoký a teda, ako prekážku ho neberie… Ale máme ho označený na mape, aby tam nešiel mopovať. Ak máme pustené len vysávanie, ide aj na koberec.
Izby som si označila tak, že som vysávač nechala namapovať celý byt a potom cez 3 bodky (horný pravý roh) som dala “area editor” a tam som už editovala priestor podľa izieb.

kacena2022
Včera o 18:11

To som si nevšimla či bol QR kód na balíku.Inac povysaval aj umyl najprv po stenách izby išiel skúmal pokiaľ sa dá ísť potom robil celú izbu aj stred.Koberec len povysaval keď išiel na koberec tak tie rotačné kefky sa vypli.
@martinka17 Tak to je dobre keď nepotrebujem apku a nevadí že som ho vypla a premiestnila do inej izby a tam som ho zapla?Aby som niečo na ňom nepokazila.

martinka17
Včera o 18:36

@kacena2022 nemyslím že si niečo pokazila, ak tak občas spravím keď ho dávam z izby do izby. Len tá apka je pohodlnejšia. Hlavne stav nabitia tam pekne vidíš.

kacena2022
Včera o 18:44

@martinka17 Koľko vydrží jedno nabitie?

martinka17
Včera o 19:06

@kacena2022 netuším 😄 nesledujem, keď zapnem, pozriem stav a ak má 10 percent, najprv dám nabiť a potom ho pustím. Ale teda mne vydrží dlho, ja som spokojná veľmi, mám ho takmer 3 roky.

gab1sol
Včera o 19:15

@kacena2022 občasné premiestnenie nevadí, ale môj muž to začal robiť pravidelne, lebo mu to prišlo rýchlejšie ako nájsť mobil a použiť appku a po čase vysávač zblbol - nevedel nájsť stanicu, mapku v appke mal vyosenú… Proste ho poplietol. Ale bol to starší vysávač, možno už majú teraz lepší software.
Čo sa týka výdrže batérie - my máme 100m2, vždy ide 2x (tak sme ho nastavili, lebo potom ide vodorovne a druhýkrát zvislo, keďže máme psíka kvôli chlpom) a nikdy to nedá na jedno nabitie. Priestor, ktorý mopuje, je asi 50-60m2 a to sa ide tuším 2x prepláchnuť (okrem prvotného umytia).

autor
Včera o 19:25

@gab1sol a ako si ho nechala namapovat cely byt?lebo mne sice povysaval a umyl cely byt ale namapoval iba miestnost kde ma nab.stanicu.To musim do kazdej miestnosti preniest tu nab.stanicu alebo ako prosim?

kacena2022
Dnes o 06:48

@gab1sol Skúsim si to stiahnuť tú apku na mobil len neviem či mi to pôjde nastaviť všetko.

gab1sol
Dnes o 07:59

Skús ho resetnúť a postupuj podľa pokynov v appke. To úplne prvé vysávanie je dlhšie, vtedy si mapuje priestor. Ale musia byť otvorené dvere do izieb. Nemôže mať prekážku, teda napr. nemôže byť vysoký prah vo dverách.

@kacena2022 skús, ja som práveže za appku vďačná. My vysávač púšťame hlavne, keď nie sme doma - ráno odchádzame do práce, do školy a pustíme ho, nech poumýva podlahy. A keď potrebujem a keďže máme otvorený priestor, tak vďaka appke ho viem poslať len tam, kde chcem (napríklad do chodbičky ku dverám, bez appky by vysával všetko).

autor
Dnes o 08:42

@gab1sol a ako ho prosim resetnem?A ta cast mapy sa da ako z appky vymazaJa som ozaj z toho jelen.

autor
Dnes o 08:51

@gab1sol ja som ho vcera 1x pustila.Urobil takuto mapu ale to je len obyvacka a cast chodby.Ked umyval mapa sa dokreslovala ale uz nie takto na modro ale len obrysy.A ked skoncil obrysy zmizli.Tak neviem ako tam dostat zvysok bytu 🤷‍♀️

autor
Dnes o 08:51
autor
Dnes o 12:45

Tak uz som konecne na to prisla 💪.Robot zresetovany,nanovo cela mapa bytu zakreslena,rozdelena,popisana.Uz som nasla aj kde sa zaznacuju koberce. Som happy 😁