Aliexpress - poplatky od júla 2021

emi_emi159
3. júl 2021

Ahojte prosím ako funguje teraz aliexpres? Niečo som započula že od januara sú nejaké veľké poplatky , neviete náhodou ako presne to teraz majú keď si niečo objednáte? Ďakujem

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
saxana000
3. júl 2021

Ak ti ide zasielka z ciny nepride hned domov tak ako doteraz ale ostava na colnici na preclenie.alebo ti ju zadrzia na poste.dph sa priratava uz do ceny objednavky a clo bud za teba vybavi kurierska spolocnost co moze byt niekedy drahsie ako hodnota tvojej objednavky ak ide o nejaky trapny kryt na telefon.alebo potom slovenska posta kde poplatky zatial este nie su uvedene.alebo si sama podas colne vyhlasenie na to budes potrebovat elektronicky obciansky a registraciu v systeme.tak si musis sama rozmysliet ci sa ti to oplati.clo po novom platis za kazdy balicek ktory ti pride rataj cca 7-10e cez kurierov.4-6 cez postu.

Vybabrat s tym mozes tak ze si budes vyhladavat tovar iba z europskych skladov na ten sa clo nevztahuje len dph.

angeliska
3. júl 2021

@saxana000 dph nebude v cene objednavky, ved cina moze mat uplne inu ako eu, dph sa plati v cielenej krajine
Musite sa zaregistrovat na financnej sprave a tam nahlasit
Alebo to mechat vybavit postu alebo kuriersku spolocnost, ktori beru poplatok za vybavenie
Dph sa plati 20% z hodnoty tovaru, clo sa plati az ked je hodnota tovaru 150€
Objednavam z anglicka, kde to plati uz od januara
Pri eshopoch mimo eu treba vzdy prestudovat podmienky. Niektore eshopy prevezmu na seba vsetky poplatky, niektore vam nauctuju nejaky poplatok hned k platbe a na fakture je to aj oznacene ze sa jedna o poplatok suvisiaci s clom (nie je to zaratane do ceny tovaru) a zvysok poplatkov prebera eshop s tym ze preclieva sa vsetko na slovensku a ja musim dodat vsetky dokumenty k tomu

avalora
20. mar 2022

Ahojte, objednava niekto aj teraz Ali? V objednavke treba nieco specifikovat o tom precleni alebo nemusim nic, posta to automaticky sama precli? Docitala som sa, ze im mam pisat email, iba ak si to chcem preclit sama, ze sa registrujem na eobciansky. Dakujem za skusenost.

saxana000
20. mar 2022

Z poslednej objednavky mi prislo vsetko do skranky nic sa nepreclievalo ani nedoplacalo pravdepodobne vsetko expedovali z eu skladov.jedny male tetovacky mi dokonca prisli kurierom..ak by predsa bolo treba preclit vybavi to posta.kamoske prisli balony na ospavu zaplatila 0.60 centov priamo postarke a vybavene