Dievčatá ak ste objednali v posledných dňoch z Aliexpres, platili ste niake poplatky navyše prosím? Vďaka 😇
@lelinka611 ano prisli mi tri mensie zasielky od 1-3e navyse to clo
@sankysa1 a nie je clo zahrnute v cene?
Mne prišli minulý týždeň dva balíčky a neplatila som poštárke nič navyše 🤷♀️
@lelinka611 mne prisli balicky a kazdy som mala +2€
@comika v akej hodnote si mala balík?
@sankysa1 v akej hodnote boli balíčky prosím?
Aj ja som bola veľmi prekvapená, že som pri preberaní balíka musela zaplatiť clo, ktoré vôbec nebolo uvedené pri platbe za tovar pri objednávke.
@marianna_peskova aku hodnotu mal balík a koli bolo treba doplatiť ?
@marianna_peskova preco by clo malo byt uvedene pri objednavke? 🙂
@lelinka611 treba si precitat na stranke slovenskej posty o tom,su tam vsetky informacie k zasielkam od 1.7.... plati sa manipulacny poplatok, vela objednavok sa preclieva zrychlene a iba sa uhradi ten poplatok (a nie neplati sa clo, plati sa DPH na vsetky zasielky, nasa DPH je 20% z ceny tovaru... clo sa plati tak ako doteraz az nad vyssiu sumu). Isla mi iba jedna objednavka okolo cca 12EUR a platial som 2EUR. Ale tiez zalezi z akeho skladu sa to podari odoslat.. ak ti to pride z EU, nemusis vobec nic doplacat... len take stastie som nemala, ze by to co ja kupujem tu mali 🙂))
Ten poplatok poste zalezi aj od toho, ci Cina dodala elektronicke doklady k zasielke, ci budu nahanat postou od teba dokumenty atd. Ak niekto velmi chce, vie to preclit aj sam cez financnu spravu.
@lelinka611 par centove… kupovala som si koralky 🙈 tusim 0,70€ stali a postarka si vypytala este 2€. Ale to nie je clo. Bolo to na precleni a pisalo ze 0€. Toto je nejaky novy poplatok z posty.
To nie pošta, to EÚ a slovenský štát... Potrebujú sa zbaviť Číny... Niekomu leží v žalúdku ta neskutočná EÚ strata a čínsky zisk....
@simca06022011 ďakujem za podrobne info 😇
Ahoj, no žial už sa platí clo myslím že na všetko z Číny :/ Ja už som na to doplatila pred pár týždňami