Baby, kedysi som nakupovala na Wish, ale tentokrát som teda skúsila ospevovaný Aliexpress. Zadala som všetky potrebné údaje, no zarazilo ma, že aj napriek tomu, že som zadala svoje meno aj priezvisko, aj tak ma oslovili v potvrdzujúcom e-maile ako zákazník + číslo. A moja objednávka bude doručovaná iba na adresu, tá sedela, ale bola to len ulica, popisné číslo a mesto. Bez môjho mena. Pýtali aj číslo, čiže poštárka potom zavolá, že má pre mňa balík, alebo ako to funguje? Prečo mi to meno a priezvisko v podstate ako keby odignorovali? Ako objednávate vy? Je to síce malá suma, ale aj tak sa bojím, že sa balíkov takýmto spôsobom nedočkám 🙈
mne prišiel v utorok normálne do schránky balíček
@kristie571 áno, lebo keď som zadala diakritiku, tak ma to upozornilo, že bez toho to treba napísať... Bože, dúfam, že som niečo nepokazila a zbytočne som nevyhodila peniaze, keď mi to nebudú vedieť doručiť 🙈 lebo som nikde inde nenašla to, čo som potrebovala pre deti, iba na tom Aliexpresse 🙈
@janinka007 a po akom čase? Sedia dátumy? Mne pri objednávke napísalo na jeden produkt 9.6. a na druhý 10.7... to je asi doručovanie, či?
@levandulova111 15.4. som objednala, napísalo mi, že do 18.5. príde
druhý som objednala 7.4. a ten ešte nemám a pritom je od 2.5. na SK
@levandulova111 ja som si objednávala pred 2 týždňami. Termín doručenia som mala 16. mája a balíčky prišli dokonca skôr. Včera som ich našla v schránke. Niekedy sa ale stane, že prídu neskôr, v aplikácii ich môžete sledovať, kde približne sa nachádzajú.
@houbickatinka aha, tak to ešte aplikáciu treba stiahnuť hej? Lebo ja som šla cez prehliadač. Ok, uvidím teda čo a ako ďalej, či mi to doručia.
@all to sa už nijak nedá opraviť/upraviť, že by som nanovo zadala adresu? Ale tak snáď to bude dobré 🙈
Ak objednávaš od rôznych predajcov, tak sú aj podmienky doručenia rôzne (aj dátumy).
Tracking zásielky môžeš robiť aj cez prehliadač, netreba aplikáciu.
Ja som posledné balíčky dostala asi do 2 týždňov, volal mi kuriér. Iba obal na mobil mi prišiel do schránky.
treba aj meno a cislo. Niketore zasielky mi dorucuje SPS a niektore pridu do schranky od posty.teraz mi balicky chodia dost skoro
@levandulova111 pozrela som si postu,vždy tam mám v oslovení meno a číslo objednávky. Doručenie trvá vyše mesiaca,teraz dosť dlho napr. čakám na tovar,ktorý je už u nás a stále mi ho nedoručili. Nechápem. Sú to tiež len drobnosti. Veci,ktoré sa vojdú do schránky,dávajú do schránky,ak nie zavolá kuriér,ešte predtým poslu mail, že dôjde balíček. Teraz to nejako hapruje.
@levandulova111 poslala som ti spravu
@all No tak potom už treba len čakať... Či mi to príde... A máte skúsenosti aj s plyšovými hračkami? 😅 Lebo dcéra 4,5 mesiaca "zbožňuje" jednu rozprávku, to sa vždy teší a smeje, keď jej to pustím, tak som hlavného "hrdinu" jej objednala a druhá dcéra, v pubertálnom veku zas sleduje jeden seriál, tak jej obľúbenú postavu som jej objednala... Snáď mi to príde 🙈 staršia dcéra bude mať narodeniny, tak by sa potešila, aj keď dodatočne
@levandulova111 myslím,že mi prišlo doteraz všetko,až na jeden prípad,už si nepamätám. V každom prípade,treba si prečítať hodnotenie predajcu a potom,ak niečo nepríde,reklamovať,vrátia peniaze.
@lukbe uf, to som nevedela, že aj to treba pozrieť. Myslela som, že to funguje tak, že človek objedná, zaplatí a čaká 🙈 keď som nakupovala cez Wish, tak to je už strašne dávno, niekoľko rokov dozadu, odvtedy som nekupovala a cez Aliexpress ešte nikdy, teraz prvýkrát....
@levandulova111 lepšie je,ak má ten predajca dobré hodnotenie,ale hádam to dôjde, treba sledovať dátumy,cestu objednávky a podľa toho sa potom zariadiť.
Mne chodia baliky kurierom vacsinou zlucene do jedneho velkeho.a den dopredu mi posiela kurierska spolocnost mail a kurier mi potom vola na mobil.takze bez tychto udajov by boli baliky nedorucitelne
@levandulova111 ja som objednavala plyšové myšky na štýl maileg a prisli krásne, nerozoznateľne skoro od originálu. Raz som objednala od predajcu ktorý mal predané len 3 kusy toho tovaru a to mi dal nejake odveci cislo sledovacie a celkovo to bol odrb lebo to dorucovali dakde do Holandska. AliExpress mi vrátil peniaze, bolo to vyše 100€.
@lukbe nie vzdy, v aplikácii to ukáže ak ti dali viac objednávok dokopy
@sasanka605 aha, nechodím cez aplikáciu, skúsim pozrieť,vďaka.
@levandulova111 ja objednávam z AliExpressu stále,tam kde je napísané že pri nákupe nad 10 eur do 15 dní,naozaj tak príde,myslím že GLS nosí...
@ninka123 no ja som spravila takú kravinu, že až po objednaní jednej veci a potvrdzujúcom e-maile, som si spomenula aj na druhú vec a o chvíľu som objednala aj tú... Ale objednala som to v podstate na dvakrát, dve objednávky zvlášť, čiže mne to aj zvlášť príde, že?
@laurikalalinka Ja som až tak zdatná v angličtine není 😅😅😅 čiže ja si skôr tipujem, čo by to mohlo byť, lebo keď má veta možno 10 slov, rozumiem tak 3-4 slová a domyslim si ostatné 😅
@all takže dnes mi prišiel potvrdzujúci e-mail, jedna objednávka už bola odoslaná a keď som klikla na sledovanie zásielky, tak mi už ukázalo celú adresu, aj s mojím menom a priezviskom, kde to bude doručené, čiže stačilo počkať a nepanikáriť, prečo má oslovili číslom 😅
@levandulova111 aliexpress v poslednej dobe dorucuje SPS Slovak parcel service, skus im zavolat s cislom balika...
@lenkapap myslím si, že ešte nebudú mať informácie, ešte len včera som objednala a dnes prišiel email ešte len ohľadom jedného balíka... Či oni sú informovaní ihneď?
@levandulova111 isto si tam zadala meno aj priezisko? Bude ti volat kurier pred dorucenim, aspon poslednu dobu to tak je u mna, ze uz baliky dorucuje kurier, nie postarka