Ahojte, písala som už do skupiny čo slúži na takéto veci, ale tam nikto neodpísal, tak skúsim takto napísať.
Chcela by som sa informovať pri akej cene sa platí clo a DPH a aké vysoké bude to clo a kde sa to platí, či mi to automaticky nabehne k cene pri platbe alebo ako to funguje? Teraz si dosť často objednávam z Aliexpressu veci na nechty a viac ako 15€ som neplatila ešte. Teraz v košíku mám z jedného obchodu cca za 50€, len neviem či objednať všetko naraz, alebo rozdeliť to na viac objednávok. Ďakujem za každú odpoveď.
@lienka1996 rozdeľ to. Clo zatiaľ nad 150€ A DPH nad 22€
@lienka1996 rozdeliť a objednať s odstupom týždňa. Inak predajca môže spojiť do jedného balíka a zaplatíš DPH (nad 22€)
No pokiaľ viem, preclievat sa budu od 06/21 uz všetky zásielky z tretích krajin. A keďže dodanie z Aliexpress trva niekedy aj 3 mesiace, tak bacha na to.
@lienka1996 ale odpisal mas tam odpoived od Judit
judit47
Tovar do 22€ je oslobodeny od cla
Tovar do 150€ je oslobodeny od DPH
Takze pri tovare 40€ zaplatis clo(zavisi od typu tovar,9€ sa plati poplatok vzdy ak splnomocnis postu aby to za teba vybavila tzn.nemas elek.podpis a nervy na vypisanie tlaciv🤭😄)
Suma sa rata spolu a postovnym.
Vsetky zasielky,ktore pridu letecky sa kontroluju, tie co idu ,,po zemi,, sa namatkovu pozeraju takze sa moze stat, ze Vam ju nezadrzia.
Dnes o 09:03
objednavala som naraz 2x to iste, jedno malo ist z Ciny, prislo o cca 6 tyzdnov, dalsie sa tvarilo ze ide z CR, prislo o 4 mesiace
@hettinka a koľko by vyšlo to DPH? Či výsledná suma za tovar +20%? Čiže sa mi to DPH priráta automaticky k cene keď budem platiť? Toto som nevedela ako funguje.
@lienka1996 nikdy som neplatila DPH, ja objednávam veci tak do 10€, drahšie nie
Dobrý deň vie mi niekto poradiť ? Objednávam z Aliexpress a poslednú dobu mi stále chodí faktúra z fedex zaplatiť clo.chodi to ešte niekomu z Vás ?
@maminka12345 Mne teraz prišla faktúra, ešte som sa s tým nestretla. Iba cez poštu, ale tam si clo pýta poštar pri preberaní. Riešili ste to nejako s tým Fedex? to im ako mám zaplatiť?
ja by som rozdelila, len s tým, že až ked odošle objednávku tak objednať dalšie niečo, radšej ako trpieť potom či ti to zastavia a riešiť papierovačky a platenie