Aký router vybrať?

calmo3
26. jan 2022

Chcel by som sa s vami poradiť aký wifi router/ AP mám vybrať pre internet od antiku v meste.

Momentálne ešte v bytovke nieje 1gb/s switch ale za poplatok to vedie vymeniť, tak počítajme aj s možnosťou 1GB/s ( Wifi, aj kábel ).

Rád by som uvítal aj nejaké vaše skúsenosti, internet bude najskôr vedený rovno do RJ - 45 portu. Čiže nehľadme na optické konvertory.

Chcel by som aby mal nejaký vhodný software spoločné zladený s hardwarom aby to nesekalo, a nerobilo šarapatu pri pripojení viacerých zariadení.

Proste niečo cenovo výhodné, ale zároveň kvalitné.
Rozpočet si dajme do 50€, môže byt aj viac.

Ďakujem za každú odpoveď/ radu 😊😉.

A ešte takto, zatiaľ mám starší router, ktorý zvláda 100mbps, preto pri výbere už by som bral ten s gigovymi portmi a wifi tiež 1Gb/s.

brembo
26. jan 2022

Ja mám Asus AC1900. 6iadne problémi nemávam s výpadkom routera,skor mi vadí pomalý štart. Mám k nemu niekedy pripojené i 4 zariadenia. Je duálny,vie si zistit Ip adresu a tak nie je vždy nutné pri prvom spustení nastavovat parametre.

sivana09
26. jan 2022
calmo3
autor
26. jan 2022

@sivana09 😅, čo ja viem, chcel som to vedieť tak som sa spýtal. A díki za odpovede, ste super, ľudia
Prajem ešte pekný deň 🙂.

sivana09
26. jan 2022

@calmo3 :D v pohode, pozri na ten, co som ti poslala.. ja len ze sance natrafit na mamickovskej stranke na niekoho, kto sa vyzná v routroch su minimalne 🙂 ja som sice celkom tech savvy, ale to, ze som nedavno riesila prave routre je cisto nahoda :D