Ahojte, aký príbeh, aký človek, aká situácia vás na modrom koniku najviac zasiahla ? Najviac si ju pamätáte, zanechala na vás stopu, alebo si nato spomeniete aj po dlhej dobe ? Či už niečo pozitívne alebo negatívne
Ja si pamätám napríklad dievča v roku cca 2021 tu písala nonstop všelijaké svoje akože diagnózy, bola mladučká chudá, pamätám si fotky jej rúk keď fotila zo strachom že jej vidno zily, musela byť veľmi zúfalá, každý deň si našla niečo. Hocikedy si na ňu spomeniem, že ako jej asi je.
Alebo Bubena o nej som čítala až dodatočne.
Chýba mi Lenka (cetka) z východu a jej humor.... Občas si na ňu spomeniem, keď som blízko jej obce.
Bubena zomrela pred 10rokmi. Smutne
Mna "nasrdila" ta, co si furt nieco pytala, tahala z ludi peniaze a potom za to chodila na dovolenky...
Pamatam so bubenu, anjelicek s timkom, potom tu co sa s mamou stratila v slovenskom raji a prisiel jej ucet za horsku sluzbu a brat bol v nemocnici a oni obe boli na tom mentalne trosku horsie a nevedeli si poradit. Alebo jednu co si casto menila nicky a riesila hackovanie a ako docestovat k lekarovi. Tiez ta co mala invalidny a riesila ze jej kamarati zakazuju kupovat dzusiky. A este matka ktorej syn nikdy nepracoval a chcela ho vyhodit z domu a po jej opise tam boli jasne diagozy a uplne zanedbanie toho stavu. Potom jedna ktoru muz psychicky aj ekonomicky tyral, zacal uz aj syn, na stedry den nachystala vsetko ale nemohla s nimi sediet pri stole a bola sama v izbe...
Vsetci tu dostali riadne nalozene, ale za tym su psychicke poruchy a choroby a ktovie ako ti ludia funguju dalej, ci sa im dostala pomoc...
ja som tu od "pociatku vekov" a tych pribehov bolo viac. hej bubenu si pamatam strasne som jej drzala palce a nie len to. a kedze konik a moja svadba boli kedysi ceskoslovenske tak mam tri ceske mamicky ktorych pribeh ma zasiahol. napriklad jedna mamicka ktora mala po tusim 4 synoch vysnivanu dcerku a ako 2 rocna prisla do kontaktu s pasovym oparom dostala zapal mozgovych blan ale lekari ju vysmiali ked s nou prisla na pohotovost ze ju boli hlava. pamatam si to ako dnes a tiez je to uz vyse 10 rokov ked jej povedali ze ako moze vediet ze 2 rocne dieta boli hlava. pisala co prezivali a tiez jej vtedy cely konik strasne drzal palce.
alebo kamoska z terminoviek. bolo to presne 31. augusta. starsi syn mal nastupit do 1 triedy, mladsi prvy krat do skolky. ona si na obed lahla do postele ze jej nie je dobre a uz sa nikdy nezobudila.
alebo tiez ceska kamoska. naraz sme mali svadbu, naraz kupili byty. radili si vo vyzdobe, v rekonstrukcii. strasne pekne to mali. fakt zlata sikovna baba. otehotnela teda malicko skor. jedneho dna sli s muzom a bratom autom a zramovala ich dodavka. muz mrtvy, ona velke zranenia, vsade aj na tvari, potratila uplne sa jej zrutil cely svet. este chvilu prispievala ked sa zotavila ale potom odisla. je to uz viac ako 15 rokov.
a tych pribehov je za tie dlhe roky viac aj tu. nie len smutne ale aj inspirativne. ale tieto co som napisala na ne myslim aj po tych rokoch casto.
A este si pamatam mamicku, ktora bola aj s muzom ako nahradna rodina. Jej muz potom necakane zomrel. A ona je velmi silna osobnost a clovek s velkym Č.
@martinkatinka ta tu stále je
@nafka0483 presne som si spomenula na tu pani co muz ju tyranizoval a zacali aj uz aj deti. Toto si tiez pamatam ze ani na Vianoce nemohla sediet pri stole s detmi a muzom. Stale vo svojej izbe bola, no samozrejme az potom ako obriadila celu domacnost Zaujimalo by ma velmi ako to dopadlo.
Zena, ktora tu pisala ze ju prenasleduje nejaky muz, a o par dni na to bolo v spravach ze zenu zabil muz ktory ju prenasledoval - nepamatam si meno ani presne co pisala, zachytila som az ked tu bola diskusia o tom, ze to pravdepodobne bola ona lebo bola z rovnakeho mesta kde sa stal ten cin. Desive. Sialene.
Baby na tieto správy sa ani nedá dat like🥺je to hrozne, mam zimomriavky a slzy v očiach
Mali Maximko a Leo.To boli tragicke,smutne ludske pribehy a velmi som ich prezivala s mamickami.
A tak pozitivne to bola maminka,nicj si nepamatam,ktoru opustil muz kvoli milenke,odisiel do ineho mesta,na deti sa vyflakol,mali spolu 4 deti,z toho babatka dvojicky dievcatka predcasne narodene.Nechal ju samu.A ona to s pomocou okolia nielen zvladla,ale krasne schudla,neskutocne opeknela,ze ju ten blb pri rozvode takmer nespoznal.Bola peckova 😊
Ahoj, mňa zasiahol osud maminy tuskarora,ktorá má dvojičky, zdravotne znevýhodnených chlapcov. Naposledy som ju registrovala, že na nich ostala sama,muž odišiel alebo také niečo. Dávnejšie tu nebola. Veľmi by som jej priala,aby mala s deťmi kus šťastia a pomoci...
Pribeh zeny, ktora za pomoci zien z MK utekala od tyrana z Britanie na Slovensko aj s detmi
No a potom nezabudnutelna mixerova Tinka, ale tam to asi bolo o diagnoze.
@vanilkovazmrzka myslis prípad z Dubnice nad Váhom?
@kvadrinkaaa myslim ze to bolo to, ano. Vlastne ani neviem na isto ze ci to bola ta zena, ale vtedy to tak vyzeralo
@vanilkovazmrzka
@kvadrinkaaa
toto si aj ja pamätám, bola to na 99% ona. Presne to sedelo.
@vanilkovazmrzka
@jarnajar a ten muz bol z ineho mesra, nie z Cadce? Je to ten pribeh?
@vanilkovazmrzka fuuu, tak ja som ju tu na mk nezaregistrovala, som z dca
@martinkatinka áno, z Kysúc, mesto si už nespomínam
@jarnajar preto si to pamatam, pretoze bol odtialto..... Velmi smutne
Ja často myslím na jednu maminku z termínoviek. Bolo to koncom roka, asi v novembri, pomaly sme sa všetky dozvedali pohlavia. A ona tiež napísala, že čakajú dievčatko, ale žiaľ v tom čase zistili aj jej staršiemu 3r leukémiu. Prerevala som vtedy celý deň, život mi pripadal vtedy tak nespravodlivý. Po novom roku asi vo februári jej synček zomrel. Stále na ňu myslím.
A počas príprav svadby som zas zachytila príbeh ženy, bola čerstvo vydatá, manžel si išiel na obed ľahnúť, lebo bol unavený, ona šla do práce a keď sa vrátila, našla ho mŕtveho.
A potom mamička magimary a jej strata najskôr synčeka (tuším ho mali v starostlivosti) a potom po pohrebe tuším hneď v tú noc zomrel aj jej manžel.
@maminkadeticiek to bola @monulik88 tiez som jej fandila.
@vanilkovazmrzka Ak myslíš tú z Dubnice tak to nebola jej diskusia.Ja si to pamätám potom sa tam ešte prišla ohlásiť že to ona
Teda tá zavraždena nebola.Ta už bola po smrti. Ale potom to tuším zmazali
Ja si pamätám jednu ktorá písala že má podozrenie že ju muž podvádza lebo našla niekde cudzí vlas. Niektorí ju v diskusii vysmiali že je paranoidná, ona zistila že ju naozaj podvádza už dlhú dobu. Mala v tom čase pár mesačné bábätko. Zaujímalo ma ako sa má
@liusa82 nie je to zmazane a autorka sa tam neohlasila
Ale je to jedno kazdopadne, aj ked su to dve rozne osoby o to je to horsie
@vanilkovazmrzka Tak možno to bolo iné. Ale tú čo ja myslím tak tá sa ozvala. Lebo tiež to bolo plus mínus v tej dobe
ja si spominam ako sme na koniku sledovali pripad Martinka a Samka, 3 a 4 rocni, ktori zili v anglicku s rodicmi. Rodicom ich vzala socialka a bol velky problem ich dostat na slovensko. Nakoniec ich sud zveril slovenskej babicke.
jeden z tych chlapcov je vo veku mojho syna, teraz su to uz velki pubertaci 15-16 rocni, vraj sa maju dobre, ziju s mamou a babkou na slovensku, citala som o nich rok dva dozadu.
Jednoznačne Bubena 💔😢 Nikdy nezabudnem na deň keď som ju tu spoznala,ani ten keď som si prečítala prvý krát tú hroznú správu. A nikdy hlavne na ten deň keď naposledy vydýchla. Bolo to pamätám v deň synovej oslavy narodením. Veľmi ma to zasiahlo a nadlho.
NIKDY viac som žiadne nesledovala ani nečítala.
Bola tu nejaká baba s rakovinou, ktorá sa liečila alternatívnou cestou. Už nie je medzi nami... Bol to smutný príbeh.