Ako zviditeľniť nový e-shop?

11. nov 2024

Dávame reklamy na FB, Instagram, zdieľame, ale zdá sa, že to nevidí moc ľudí. Ake sú ešte možnosti zviditeľnenia?

sisa_s
11. nov 2024

Sutaz so zdielanim, propagovanie v skupinach, ktore tematicky suvisia s eshopom

melanta
11. nov 2024

A vieš pracovať s reklamami na IG a FB? To tiež treba vedieť, ako reklamy nastaviť, aby mali veľký dosah. Ďalšia možnosť je zaplatiť si google, aby keď niekto zadá do vyhľadávača to, čo predávaš, aby si bola na prvom mieste.

surama
11. nov 2024

Vymysli sutaze, v ktorych ludia budu musiet prist na eshop a nieco tam najst 🙂

autor
11. nov 2024

Ďakujem za odpovede
@surama to je dobrý nápad, takto som nad tým nepremýšľala ☺️

melanta
11. nov 2024

@sisa_s
@surama lenže na to potrebuje propagáciu s dobrým dosahom. Píše, že málo ľudí navštívi web. Čiže má slabý dosah. Najprv je potrebné mať dobrý dosah a potom má význam robiť súťaže a podobne. A ten dobrý obsah jej urobí niekto, kto vie pracovať s digitálnym marketingom, čo zrejme ona nevie.

sisa_s
11. nov 2024

Autorka- a na co mas zamerany eshop?

anjelicek26
11. nov 2024

Musíš vybrať skupiny s podobným zameraním a potom áno sútaže a propagovať cez top členov skupiny (áno zlavove kupóny, veci zadarmo pre nich).. inak to nerozbehnes.. hlavne niektoré eshopy sú jeden ako druhý...

autor
11. nov 2024

@melanta zatiaľ sme len na začiatku, keď spustíme platenu reklamu tak na určité produkty ľudia reagujú, len problém je v Tom ,že som taká opatrná a nechcem do reklamy naraz dať 200 eur... 😀 Možno je to chyba, neviem...

autor
11. nov 2024

@sisa_s aromaterapia, aromadifuzery, prírodná kozmetika, prírodná drogéria

zuzanka.zuzu
11. nov 2024

určite súťaže cez FB a zdieľanie... veď ty sama si povedz, ako si sa dostala k nejakému produktu? no tak takto sa dostávajú aj iní k tvojmu 🤷

sisa_s
11. nov 2024

Ak to nie je MLM predaj, tak skus pohladat na fb nejake alternativne zamerane skupiny..ak MLM typu doterra, bewit, tak si jedna z tisica, ktora sa to snazi predat a velky uspech eshop nebude mat

autor
11. nov 2024

@sisa_s nie nie, MLM to nie je ☺️

sevrin
11. nov 2024

S novým e-shopom nečakaj zázraky prvé mesiace. Pokým sa dostaneš do povedomia zákazníkov a vybuduješ si klientelu, tak to počítaj min. pol roka. Ďalšia vec: blížia sa Vianoce, november je najväčší nápor na e-shopy, po Vianociach príde útlm a zima môže byť slabšia, tak isto aj jar. Nenechaj sa znechutiť, buduj si dôveryhodnosť značky a klientelu a takto o rok budeš na tom oveľa lepšie.

autor
11. nov 2024

@sevrin ďakujem za povzbudenie 👍

simca06022011
11. nov 2024

na nete je ten budget dolezity, rovnako inak sa dava reklama niekomu kto uz ma na FB sledovatelov, a niekoho kto ich ma par... absolutne netreba cakat zazraky hned.
My mame eshop 20r a napr. fb som zacala riesit az teraz mame tam tak malo ludi.. :DDD tak tiez to zabieham a ucim sa ten FB a mam z toho hlavobol :DD Ty mas celkom dobry sortiment, ALE treba brat do uvahy, ze takych eshopov je vela. Ja by som skusila tahak na vianocne darceky = balicky, reklamu, neviete co pre mamu, neviete co pre sestru... atd atd, pocielit. Ked sa ludia prekliknu, tak nejake prispevky o tom, cim je to take super... aby boli aj na fb, aby eshop posobil doveryhodne ked prejdnu na stranku produktu objednat... A potom postupne... potom bude stale niekto mat aj narodky, meniny, potom valentin, jarne upratovanie, medzitym take chripkove obdobie a hentake, zacielit ako som teraz videla sa da aj na "family", cize prirodna drogeria, aromaterapia pre deti, s videami, clankami...... urobit viac sablon si, na skusat.
Pre mna je tento marketing dost komplexna zalezitost, nic ze sup sup a za mesiac to frci.. napr taky google ked sme zacinali, tak to bola veselost :DDD ani nejdem pisat ako rychlo som budget minula na zaciatku. No povymyslat, poskusat...

melanta
11. nov 2024

Píšeš, že nechceš dať do reklamy 200 eur. Ja som narážala na oveľa oveľa vyššiu sumu ako 200 eur. Ak chceš, aby napríklad si na google bola úplne na vrchu, tak 200 eur ti nebude stačiť ani na deň. Úprimne, ak v dnešnej dobre, kedy je eshopov s týmto tovarom neskutočne veľa, tak považovať 200 eur za propagáciu veľa - no nebudem to komentovať. Inak @simca06022011 má v poslednom príspevku zaujímavé nápady. Ale to chce byť kreatívny, mať naozaj dobre urobené profily na FB/IG a dobrý web, investovať do toho čas, možno to spojiť s nejakými článkami a osvetou. Ale opäť sa zopakujem, že ak ti je 200 eur veľa, tak veľmi ťažko sa ti bude v súčasnosti rozbiehať niečo, čoho je plný internet. Toto si mala mať vyriešené a nacenené v business pláne pred začiatkom podnikania. Tak či onak, držím palce a prajem hlavne trpezlivosť. Ten rozbeh môže trvať pol roka aj dva roky, netreba sa vzdať, ak vieš, že ponúkaš dobré a kvalitné veci.

autor
11. nov 2024

@simca06022011 jasné, aj manžel mi stále hovorí, aby ma to neodradilo, viem že veľa ľudí o Tom nevie, tak snáď sa to postupne bude rozbiehať 😃

autor
11. nov 2024

@melanta fuuuha, no poviem ti že nemáme toľko peňazí, aby sme dávali každý deň 200 eur do reklamy...nejako to vymyslíme 😃

simca06022011
11. nov 2024

@melanta tak inak ja mam ked dam taky bezny produkt vyhladat google poziciu okolo 4-5 (to som len teraz jej produkt nahodne pogooglila, to predpokladam, kazdy bude inde) a mame tam tieto mesiace tak 1000 mesacne :D ono kazdemu to treba skusit, kam ich google hodi, zalezi od produktov

melanta
11. nov 2024

@simca06022011 tak beriem späť, keď som napísala, že nebude stačiť 200 eur na deň. Čiže približne tisícka na mesiac, ak chceš byť na 4-5 mieste v poradí. To je asi primeraná cena predpokladám. Ale brutálne mimo od toho, čo čaká autorka - keďže píše, že nedá ani 200 eur. A teda môj názor je, že práve na začiatku je potreba investovať, zvlášť ak ide predávať niečo, čoho je plný internet. Ale môžem sa mýliť, keďže ja robím biznis, ktorý na propagácii funguje len veľmi obmedzene, čiže nie som expert.

simca06022011
11. nov 2024

@melanta tak ono to chce aj vela nastavovania ( google ceny = menia sa podla vyhladavanych slov, cize rozne slova = rozne ceny atd... tam fakt moze byt cena kadejaka, ale to su fakt moje "skromne" skusenosti :DD ja sa na profi marketerov vobec nehrabem) , podla mna je dolezitejsie v googli sa dostat do toho "riadku" s produktami/vyrobkami.. s cenou .. kde to ludia rovno kupuju... tam je najlepsi ohlas aspon u nas...
na zaciatku urcit epotrebuje.. ten svoj zaklad vybudovat... zakzanikov, meno.. odporucania

autor
11. nov 2024

@simca06022011 tak to ste už riadne zabehnutý eshop, dúfam že za 20 rokov budem na Tom rovnako 😂

simca06022011
11. nov 2024

uz aj zaspaty.. nie rozbehnuty :DDchvilu sme spali na vavrinoch podla mna :D napis mi ss 🙂 rada si pozriem vas

autor
11. nov 2024

@melanta je tam extrémne veľa nastavovania, niektoré produkty, ktoré nie sú na Slovensku moc rozšírené tak vyskočia na googli na prvej strane, len na to treba asi čas... Kým to ľudia objavia, kým to zreklamujeme a tak

emka530
11. nov 2024

200 eur na deň na fb 😲 nikdy v žiadnom prípade! ty musíš zarábať, nie prerábať... to kolko by si dala za mesiac preboha??? ja mám mimo sezony 2-3 eura na deň, v čase plnej sezóny 6-7 eur na deň...a mám to nastavené tak, že prvý zákazník mi preplatí náklady na reklamu na dva týždne... ako zíram čo tu niektorí píšu...ľudia sa majú o tebe dozvedieť, ale nie aby ti to, že sa niekomu ukážeš, a aj tak od teba nič nekúpi, ťa poženie do straty...
môj názor: spraviť stranku na fb. spraviť inzerat na markete, na bazoši, bazare, a všade tu stranku napíš typu - viac info na stranke... rozhoď sa po celom internete, hladaj na fb skupiny podobného charakteru.. tiež je dôležitá cenotvorba, aby si nebola oproti konkurencii najdrahšia, sleduj konkurenciu a prispôsobuj ceny .. za dalšie, využi vianoce, vtisni sa všade, a nesustred sa na zbieranie followerov ale na predaj..

emka530
11. nov 2024

na začiatku určite nechoď do reklamy na google, tam sú firmy už zabehnuté, a aj tie platia neskutočný majland.. skôr si buduj dobré meno, a pýtaj od ľudí recenzie, tie ťa budú pomalinky posúvať nahor.

aljosa1
11. nov 2024

ak je nový webshop chce to čas, kým algoritmus Google na Vás zareaguje, preto je potrebné ho mať dobre nastavený a hlavne všetky SEO povypisované s dôležitými kľúčovými slovami, aby keď bude niekto niečo hľadať mu vyskočil Váš web... pokiaľ nie si na prvej strane Google, je to o to ťažšie sa prebiť... držím palce

nynia
11. nov 2024

zaplatiť influencerov na reklamu, nájsť ambasádorov

autor
11. nov 2024

Ďakujem všetkým ☺️