Ako zistím IP adresu cez iný FB?

simonka1161
16. jún 2021

Ako zistím IP adresu cez iný fb?

nafka0483
16. jún 2021

@simonka1161 Nerozumiem tvojej otazke. Ip adresa sa nezistuje cez fb - ani svoj, ani ziadny iny.

simonka1161
autor
16. jún 2021

@nafka0483 potom ako sa dá zistiť ktoo je na ten fb? Je to fake človek píšem mi aj cez iné fb...

nafka0483
16. jún 2021

@simonka1161 Ako sa da zistit co? Ze kto sa skryva za danym facebookovym profilom? To nezistis nijak.

simonka1161
autor
16. jún 2021

@nafka0483 ako to a ani polícia?

nafka0483
16. jún 2021

@simonka1161 Ak sa jedna o nieco v com maju konat organy cinne v trestnom konani, tak ano, nejake sposoby su, ale nie je to zaruka, ze tu osobu vypatraju.

Naco to ty potrebujes zistit? O co vlastne ide?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kkovacovak
16. jún 2021

@simonka1161 kyberšikana sa dnes už berie veľmi vážne a tuším bola nedávno klasifikovaná ako trestný čin. Ak ťa niekto obťažuje alebo sa vyhráža a máš na to dôkazy tak bež na políciu. Vytlač si všetko čo môžeš a rieš to takto. Sama nikoho nevypátraš

cubo2
17. jún 2021

@simonka1161 IP adresu zistis tak, ze dotycnemu posles link z doleuvedenej sluzby cez messenger a on na to klikne - otvori tu stranku. jemu to ukaze, ze "stranka sa neda zobrazit" a ty potom ked si refreshnes tu stranku, tak uvidis jeho IP adresu.

Otazka je, ale, naco ti to je.. IP adresa nie je realna adresa, vies tak akurat mozno priblizne urcite krajinu a mesto..

https://ip-trap.com/

nafka0483
17. jún 2021

@cubo2 Ak je to nejaky spekulant, ktory jej schvalne pise anonymne a z roznych profilov, tak asi nebude taky blby, ze by klikol na stranku, ktora ma rovno v nazve ip-trap ;) ;) Pripadne to robi cez floating IP, cize ti zobrazi nejaku blbost a on ma za chvilku uz uplne inu adresu...
Alebo ani nemusi byt spekulant, staci ze ma dostatocne povedomie o internetovej bezpecnosti.

Navyse - autorka - aj keby si mala IP adresu, tak co s nou? Ako ti ta informacia pomoze? Myslis, ze niekde je zoznam IP adries a mien ludi, ako telefonyn zoznam, alebo co?

cubo2
17. jún 2021

@nafka0483 ta adresa nie je ip trap 🙂 vyzerá takto: https://www.ythingy.com/b62f1272-d1db-472d-b0cf...

nafka0483
17. jún 2021

@cubo2 A ty len tak klikas na take divne adresy, ktore ti niekto posle? Lebo kazdy kto ma zakladne povedomie o internetovej bezpecnosti vie, ze na take odkazy sa zasadne neklika.

cubo2
17. jún 2021

@nafka0483 meh, ja nie.. ale ver tomu, že chlípni chlapi kliknú na hocičo..

cubo2
17. jún 2021

@nafka0483 ale áno, inak súhlasím s tebou, že to len taká slabá pasca, môže to vyjsť, ale ani vôbec nemusí.. autorka sa pýtala, že ako sa dá zistiť niekoho IP adresa, no tak toto je jedna z tých najjednoduchších možností..

nafka0483
17. jún 2021

@cubo2 Ano, to beriem, ze IP adresu mozno zisti. A podla teba co s nou potom urobi? Lebo podla mna nevie ako IP adresa funguje, co to je a naco jej taky udaj bude. Uz len z toho ako polozila otazku o tom silno pochybujem.