Ako sa nakupuje cez ebay?

gvbnnmbm
10. apr 2021

Dobrý deň chcela by som sa opýtať že či niekto nevie ako sa nakupuje cez EBAY neviem moja dcérka chce nejaké veci ktoré sa jej páčia a teraz si to môžem dovoliť tak vás prosím o radu a vysvetlenie prípadne návod
Vďaka 🙂
Prosím nekritizujte ma a nestarajte sa do výchovy je v pohode
Ďakujem za pochopenie
Prosím o odpovede vďaka

cookie29
10. apr 2021

“ nekritizujte ma a nestarajte sa do výchovy” ... 😢
povedala by som prečítať podmienky, všetko je tam vysvetlené a popísané...

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katkami123
10. apr 2021

Len pozor, lebo tiež som kedysi objednavala cez ebay a už nikdy viac. Vec na obrázku vyzerala inak a prišiel mi iba taký nepodarok čo sa na to snažil podobať. A to nehovorim o tom, ze velkostne podľa ich veľkosti nič nesedelo, všetko malé. To radšej Tesco alebo pepco, kde aj vidím čo kupujem.

deedol
10. apr 2021

@taskataska neviem, kedy si nakupovala naposledy, ale nie je to pravda. kupujem tam anglicke knihy z druhej ruky a spolocenske hry a vzdy platim klasicky debetnou kartou. raz som natrafila na podvodnika, ebay mi po uplynuti casu urceneho na dopravu normalne vratil peniaze na ucet. stacilo napisat, ze nic neprislo. (bolo nas takych viac pri tom konkretnom predavajucom.)
oblecenie, kozmetiku a podozrivo lacne veci (napr. foreo za 20€) by som tam nekupovala, to su napodobeniny z aliexpress. ja tam vlastne kupujem len knihy a spolocenske hry 🙂
co chce tvoja dcera? (alebo ty?)

liz_lemon
10. apr 2021

@taskataska platit kartou je lepsia volba, ako paypal, teraz je vela zneuziti paypalovych uctov, a nie kazdy si vie poradit, prip. anglicky tak, aby si to vedel s nimi vybavit, ked platis kartou, pri problemoch, staci ist do banky podat reklamaciu, a banka to vsetko riesi cez kartove spolocnosti

karelova
10. apr 2021

@taskataska vidíš, ja som raz dávnejšie bola okradnuta práve cez PayPal, takze nezmysel, ze tam si viac chránená. Našťastie mi tie peniaze paypal vrátil. Následne som ho zrusila.
Na internetové platby zo zahraničia som si zriadila separe ucet zadarmo a vzdy si tam prevediem len konkrétnu sumu, ktorú potrebujem.

andreatytler
10. apr 2021

@gvbnnmbm Ebay je skvela stranka. Bezpecna a velmi profesionalna. Kupujem odtial uz asi 10 rokov a len raz som vec vratila, lebo bola poskodena a predajca mi vratil peniaze. Ebay je vemi prisny a ked niektory predajca dostane zopar zlych hodnoteni, zrusia mu konto.
Treba urcite popozerat viac rovnakych vyrobkov a kupit od toho co ma najviac dobrych hodnoteni (3 dobre hodnotenia neznamenaju vela ale 300 uz o niecom hovori)
Samorejme je tam aj vela sukromnych predajcov a ti nemusia mat vela hodnoteni aj ked su to poctivy ludia. Najlepsie je ich pred kupou kontaktovat a opyatat sa na vsetko co potrebujes.
Kupuje sa tam priamo alebo formou drazby, kedy treba pridavat sumu a dufat ze vas nikto neprebje pred tym ako drazba vyprsi.
Platba cez Paypal alebo kreditkou je bezpecna ako kazda online platba.
Urcite sa opytajte specialne na cenu postovneho, kedze tam predavaju ludia z celeho sveta a taky amici casto nevedia ze Slovensko je v Europe... prinajlepsom si myslia ze je to niekde v Kanade.🙂

333levica
10. apr 2021

😇

gvbnnmbm
autor
11. apr 2021

@deedol moja dcérka chce Frozen bábiky aj z Ameriky už má peknú zbierku ja som rada že ju to baví

gvbnnmbm
autor
11. apr 2021

@cookie29 vďaka 😶