Ako obhájim, že idem zaniesť jedlo osamelo žijúcemu rodičovi v čase koronavírusu?

17. mar 2020

ahojte. moja mama zije sama cca 12km od nas. je sice schopna ist si nakupit ale je logickejsie aby sme to obchodu isli my mladi nez ona. moja otazka znie ak pride zakaz vychadzania a volneho pohybu. ako viem obhajit ze idem autom doviezt potraviny osamelo zijucemu dochodcovi??? existuje nejaky papier z jej miestneho uradu alebo iny doklad/dokument co viem o tom vybavit radsej uz vopred ? dakujem pekne za rady.

pieksamaki
17. mar 2020

Ked ta zastavia...vysvetlis

ibrunova
17. mar 2020

Pochybujem o nejakom papieri, nepotrebujú, aby im tam chodili teraz húfne ľudia.. To sa neboj, nie si sama, kto má rodičov a bude im viezť nákup ❤️

aniele
17. mar 2020

U nás to rieši obecný úrad. Včera starosta vyhlasoval, že kto potrebuje, nech zavolá.

kitycat
17. mar 2020

Volny pohyb bude zakazany, nie cielene nakupenie a odvoz. Cize sa nebudes poflakovat po Tescu ale kupis mlieko rozky a ides odviezt mame, cielene 🙂

tslobik
17. mar 2020

@aniele Ano, ale to je v menších obciach asi, nie v meste. Ja riešim to isté.

ckocka
17. mar 2020

Mi už zákaz volného pohybu máme, rodičom nakúpiť nikto nezakazuje, skor naopak.

aniele
17. mar 2020

@tslobik No neviem, videla som aj v skupine BB, že mesto zriadilo mail, kam môžu ľudia nahlasovať osamelých na 65 rokov, majú pomáhať aj skauti...

tslobik
17. mar 2020

@aniele U nás to nie je.

majamat
17. mar 2020

my sme na tom rovnako. mama byva vo susednej obci a sama.

aniele
17. mar 2020

@tslobik Škoda. Možno práve teraz je čas tlačiť na samosprávy, aby ukázali, za čo stoja.

miskahryzka333
17. mar 2020

Od kedy je zakazany volny pohyb?

gelifil
17. mar 2020

dnes to vravel richter...vsetky socialne sluzby funguju, dokonca socialni pracovnici z dennych stacionarov maju chodit radsje domov