Ako nastavím, aby ma na Facebooku nevyhľadala cudzia osoba?

19. jún 2024

Ahojte prosím vás ako nastavím aby ma nikto cudzí nevedel vyhľadať na FB? Resp. keď vyhľadá moje meno, aby som sa nezobrazila. Mám problém s psychopatkou a nechcem aby si ma vedela vyhľadať lebo zakaždým keď dostane blok vytvorí si nový účet

minenkak
19. jún 2024

Nič s tým nespravis zamkni profil a je

autor
19. jún 2024

Mám ho zamknutý a všetky informácie len pre priateľov, takisto na IG ale dotyčná si už viac ako 10 rokov kradne moje fotky a vydáva sa za mňa, stačí že ma niekto označí, pridá príbeh kde som aj ja, teraz som sa vydala a mám iné priezvisko preto by som to rovno chcela nastaviť aby ma nikto nevedel vyhľadať a myslím že niekedy dávno tam tá možnosť bola, no neviem to nikde nájsť

minenkak
19. jún 2024

Tak to treba na FB nahlásiť aj na ig a nedávať fotky

autor
19. jún 2024

No nahlásiť to neviem keďže z toho profilu ma má zablokovanú a teda ju nevyhľadám a neviem označiť 🫠 a fotky dávam všetky súkromne, mám tam len pár ľudí čo osobne poznám no za tie roky už pozná mojich blízkych priateľov a stalkuje príbehy kde som aj ja, chorá osoba

vanilkovazmrzka
19. jún 2024

Zablokuj jej profil

domkakvet
19. jún 2024

@vanilkovazmrzka ona ju zablokuje, ale ona si za kazdym vytvori novy profil.

januska12323
19. jún 2024

Zablokuj si označovanie v príbehoch a priateľom to aj povedz nech nič s tebou nepridávajú.

markusrasford
19. jún 2024

@autor ved sa ju dá zablokovať. A nebude môcť kradnúť fotky....

sissy27
19. jún 2024

- ako profilovú fotku si daj len nejaký obrázok
- nedávaj si celé skutočné meno na sociálne siete, nie je to povinnosť
- nastavenia súkromia: nikto ťa nemôže označiť bez tvojho súhlasu na fotkách alebo v príspevkoch, nikto ťa nemôže požiadať o priateľstvo, príspevky sú viditeľné len pre teba...
- nedávaj žiadne fotky na sociálne siete

@markusrasford
@vanilkovazmrzka a vytvorí si 10 ďalších 😀

markusrasford
19. jún 2024

@sissy27 keď ju zablokuje nemôže mať prístup k tvojmu profilu. Není co riešiť aj keď si vytvorí nový profil môže vidieť len profilovú fotku.

sissy27
19. jún 2024

@markusrasford podľa problémov, ktoré autorka opisuje, sa k jej fotkám dá dostať veľmi jednoducho z akéhokoľvek profilu...

markusrasford
19. jún 2024

@sissy27 tak ma autorka veľmi zle nastavene FB

autor
19. jún 2024

Môj profil je zabezpečený až až, ale stačí že niekto blízky pridá fotky z promócii, výletu, grilovačky, stretávky, rozlúčky so slobodou alebo hocijakej udalosti a je to, upozorňovala som už svojich blízkych ale ťažko im rozkážem zamkni si profil alebo daj to len pre priateľov, keď oni dávajú na internet každý prd. Ja nemám ani profilovú fotku, dokonca sa stalo že som bola s kamarátkou na závode a našla si verejné fotky z udalosti. Proste psycho stalking

lakebabe
19. jún 2024

To sa dá u teba zablokovať, že nedovoľujes tvoje označenie od priateľov. Ja to tak mam a nikto ma nikde neoznaci.

minenkak
19. jún 2024

Tak choď podať trestné oznámenie

autor
19. jún 2024

@lakebabe to všetko mám nastavené samozrejme, no ona už pozná mená mojich najbližších a nájde to u nich na profile, nie na mojom.
Asi zvážim že to už naozaj začnem riešiť cez políciu

markusrasford
19. jún 2024

@lakebabe @uplne súhlas

lakebabe
19. jún 2024

Tak to normálne ľuďom okolo teba povedz nech ta nikde nedávajú . Inak nechcem byť hnusná, ale to kto ešte dáva fotky na fb v dnešnej dobe. Mam v priateľoch celú rodinu, kamaratov a nikto nikde nič nedava ani neoznacuje. Však keď sú normalni,tak hádam ta tam nebudú vešať.

rozculena
19. jún 2024

tak sa s tými ľuďmi nefoť,keď sú drbnutí

maranco
19. jún 2024

Ja keď sa s niekým fotím poviem aby to nedávali na sociálne siete. Pre teba možno bude bezpečnejšie vôbec sa nefotiť tak že fotí niekto svojím mobilom, ak nemáš istotu že to nezavesí na net.

autor
19. jún 2024

@lakebabe Nejde len o FB ale aj IG, ja sa fotim pretože z takých udalosti chcem mať pamiatku no bohužiaľ dnes všetci žijú zverejňovaním každej hlúposti

fauko
19. jún 2024

Vsetko zrus... Komplet vymaz ucet...

lakebabe
19. jún 2024

Tak ľuďom okolo seba vysvetli ze majú zákaz ta niekde vešať absolútne si neviem predstaviť co za drzeho človeka by ma niekde dalo bez opytania

svetlonos
19. jún 2024

No vidíš, a ja som bola za blbu a paranoidnu, keď som zakázala všetkým dávať moje fotky na fb a iné siete.

maranco
19. jún 2024

@svetlonos už aj deti na ZŠ takto šikanujú, zoberú fotku zo sociálnej siete, vierohodne ju upravia, alebo pridajú na iné telo hlavu a šíria to ako že "unikli" chúlostivé fotky