Ako dlho trvá doručenie objednávky z Aliexpressu?

maminuska33
9. nov 2022

Dobrý deň.Prosim Vás,koľko trvá doručenie objednávky z Aliexpress? Ďakujem

saxana000
9. nov 2022

Cca 3-4tyzdne niekedy aj menej

veronikaszabova
9. nov 2022

@maminuska33 vacsinou 3t

maminuska33
autor
9. nov 2022

A platí sa aj nejaké clo,alebo niečo?

olinka246
9. nov 2022

Neplatí sa clo. Niekedy príde objednávka do týždňa a párkrát som čakala aj 2 mesiace 😄

babovka2321
9. nov 2022

@maminuska33 v poslednej dobe to boli aj 2 tyzdne, ale vzhladom na prebiehajuce vypredaje, v tychto mesiacoch to moze prist aj az po novom roku ;) vzdy to tak byva s objednavkami od novembra.

mimi3008
9. nov 2022

@maminuska33 3 tyzdne az nekonecno/nikdy

maranco
9. nov 2022

@maminuska33
24.10 objednávka, 2.11 prišlo na Slovensko, 7.11. doniesol kuriér slovak parcel servise na adresu, takže 14 dní.
13.9. objednávka, 26.9 doručené, takže 13 dní.
Prelepili to v Budapešti.
V cene objednávky máš aj daň, takže už nič nedoplácaš.

laurikalalinka
10. nov 2022

@olinka246 ja som platila 2x clo po 4 eura a tovar stal 1,60 a druhy 2 eura

zuzuliennka1
10. nov 2022

@mimi3008 z aliexpres objednavam asi 10 rokov a vzdy mi zasielky prisli 🙂

olinka246
10. nov 2022

Tak ja som objednala už minimálne 200 balikov a nikdy nič. Prvýkrát to počujem, že niekto platil clo @laurikalalinka

maranco
10. nov 2022

@laurikalalinka clo sa platí iba ak je cena zásielky nad 150€, + platí sa daň
predtým sa platila daň ak bola zásielka nad 22€, teraz sa platí daň za každú zásielku
ten poplatok 2€ to je manipulačný poplatok pošty, za to že sa pozrú na zásielku či už bola zaplatená daň alebo nie
https://blog.sme.sk/rudolfszekely/spolocnost/sl...

mimi3008
10. nov 2022

@zuzuliennka1 mne asi 3x nedosla a 2 razy sme mysleli, ze uz nedojde a boli sme prekvapeni, ked prisla po 4 mesiacoch

masinka
10. nov 2022

Tak z tych cca 80 objednavok co som robila na Ali bol rychlostny rekord 3 dni, to mali zrejme v nejakom sklade v Europe, najdlhsie isiel balicek 8 mesiacov , cca 5 objednavok neprislo nikdy, za 4 z nich mi aj vratili peniaze ( alebo aspon cast). Clo som neplatila nikdy, ten 2 E poplatok som platila raz ( na polozku za 3,5E).

laurikalalinka
10. nov 2022

@olinka246 objednala som ciernu masku a olejcek,ostatne veci prisli do 2 tyzdnov,tie priniesol kurier SPS,tie dve veci postarka 4 eura 1ks

laurikalalinka
10. nov 2022

@maranco olejcek stal cca 1,60€,maska 0,60€,za obidva som musela zaplatit postarke 4€ ks

lenkakravcova
10. nov 2022

@laurikalalinka Tie male veci sa už veľmi neoplatí objednávať po kusoch, lebo vtedy na to predávajúci kašlú a nevyplnia papiere poriadne - preto potom účtuje pošta tie 2€.
Kupovala som tak jednu vecicku na skúšku za 2€ a pri rátali 2€ poplatok. Keď som od toho istého predávajúceho kúpila 40ks, tak vyplnil papiere správne a 2€ som neplatila. 😀

lukasdjj
14. mar 2024

@maminuska33 2-3 týždne

maranco
14. mar 2024

@lenkakravcova poplatok pošte 2€ je keď vyplnia poriadne papiere a ak nevyplnia vtedy je vyšší poplatok. Pošta si 2€ pýta aj keď nepodáva colné vyhlásenie, lebo zásielka už bola vyriešená a daň zaplatená v inej EÚ krajine. Ak zásielku doručuje súkromná spoločnosť a bola vybavená v inej krajine žiaden poplatok navyše som neplatil.

Základný poplatok 9,- € s DPH sa vzťahuje na zásielku, pri ktorej bolo nevyhnutné kontaktovať adresáta a manuálne doplniť chýbajúce údaje. Redukovaný poplatok 4,- € s DPH sa vzťahuje na zásielku, pri ktorej bolo nevyhnutné manuálne doplniť chýbajúce údaje.
Minimálny poplatok 2,- € s DPH sa vzťahuje na zásielku, pri ktorej nebol potrebný zásah obsluhy a colné konanie prebehlo plne automatizovane.
https://www.posta.sk/sluzby/elektronicke-colne-...

lenkakravcova
15. mar 2024

@maranco to tak úplne nie je pravda. Vždy keď objednávam nad 50€ jeden druh výrobkov cez poštu, tak žiaden poplatok neplatim. Proste mi to len donesie poštový kurier.
Cez DPD Packetu SPS ani pri menších zasielkach.

maranco
15. mar 2024

@lenkakravcova po správnosti žiaden poplatok ani nemáš platiť ak si vopred zaplatila daň predajcovi. Aká je krajina odosielateľa balíčka Čína, alebo niektorá EÚ krajina?
Keď objednám cez Aliexpress tak to mám pôvodom z Číny ale prebalené v Budapešti a donesie súkromný kuriér vždy bez poplatku. Na ebay odkedy zrušili oslobodenie od DPH som neobjednal, tak neviem ako by to bolo.

Tu je podrobnejšie vysvetlenie, že si berú poplatok aj vtedy keď "nič neurobia".
https://blog.sme.sk/rudolfszekely/spolocnost/sl...