zelenejablckoDnes o 08:52
Ahojte, mate niekto skúsenosti s vybavením reklamácie v about you? Nemyslim klasicke vratenie tovaru, ale vylozene reklamacia pokazeneho produktu.
Zips na značkovej bunde sa mi po necelých dvoch rokoch rozchádza, pričom teda je nosena minimálne.
@syk1122 prečo by nie? Nenosia som ju 2 roky, keďže je to zimná bunda, nosila som ju 1 sezónu len zopár krát. Snáď ako zips by mal byť funkčný viac použití ako 10-20...?! Ešte k tomu na drahej značkovej bunde. Mate skúsenosť s reklamáciou, alebo ste sa len chceli podeliť o to, čo si myslíte?
@zelenejablcko ja ti iba za seba poviem, reklamácia Chantall. Šaty reklamované po 1r, oblečené na 2 krstinách aj to iba pár hodín, látka total znehodnotená po tých pár hodinách. Reklamácia zamietnutá dôvodu, že to boli obnosené šaty, skoro som na zadok spadla keď mi prišlo vyjadrenie. Ani odvolanie nepomohlo. Takže to brali akoby som tie šaty (elegantné) nosila každý druhý deň v tom 1 roku. To bol môj posledný nákup u nich. Tak ak je to v rámci 2 rokoch reklamuj to a uvidíš, máš na to zo zákona právo využiť reklamáciu. Ak ti zamietnu skús dať opraviť, ale pred tým reklamuj. Možno budeš prekvapená.
@zelenejablcko ja som u nich reklamovala 2krat,vždy išlo o tričko... V prvom prípade sa mi začal odliepat nápis po 1. praní, v druhom prípade sa mi začal párať spoj, a to dosť výrazne, myslela som, že to opravia... Ale v oboch prípadoch mi vrátili peniaze... Ale teda ja som reklamovala chvíľku po zakúpení...
Každopádne by som určite vyskúšala tú bundu reklamovať, máš nato nárok 👍
Je veľký rozdiel reklamácia do roka a po roku, inak sa k tomu pristupuje. Skúste uvidíte 😊
Posli ju tam co najskor, kedze lehota sa pocita od zakupenia a je jedno, ci si to nosila 10x alebo tie dva roky kazdy den. Jasne, pises, ze si ju mala parkrat. Ak by Ti reklamaciu nahodou predajca neuznal, mozes si dat vypracovat nezavisly posudok od znalca, ktory zaplatis a ked bude v tvoj prospech, predavajuci Ti musi vratit nielen peniaze za bundu ale aj za posudok a tvoje dalsie vydavky (napr. postovne). Zalezi od toho, kolko bunda stala, lebo ani ten znalecky posudok nie je lacny a vysledok je 50:50.
Ďakujem pekne za reakcie. Vidím to tak, ze to úspešné nebude. Jasné, viem, že sa to ráta od dátumu kúpy a ten už je teda dávnejšie, ale lehotu 2 rokov stíham. Predpokladám zamietnutie reklamácie, ale skúsila som, pretože na tej bunde naozaj vidno, že je ako nová, takmer nenosená.
@zelenejablcko ja by som to len z principu vyskusala s tym, ze je to 50:50 uznaju alebo neuznaju. A keby ta bunda bola fakt draha, od povedzme 500 EUR vyssie,tak by som sa pozrela aj po znalcovi alebo certifikovanom laboratoriu, ze kolko by vyslo posudenie. Ja som toto absolvovala v minulosti s topankami a kozenou bundou, nie vzdy bol posudok v moj prospech, ale riskla som to.
Ahojte, s odstupom casu hlasim, ze mi bola reklamacia uznana a vratene peniaze. Takze nie vzdy je to marne! 🙂
@zelenejablcko to je super, tesim sa s tebou a je mile, ze si nam napisala feedback, ako to dopadlo.
@zelenejablcko prosim ta ako si posielala tu reklamaciu? Nejak som v tom stratena, podla toho co pisu na stranke… treba nejaky formular, kde ho najdem?
@merynka3 klasicky vratny formular ako ked vracias ihned. Ten najdes v appke pri danej objednavke. Ale treba okrem toho este poslat mail s podrobnostami alebo zavolat si a dat vediet ze posielas dany produkt na reklamaciu.
@zelenejablcko tebe sa ten vratny formular zobrazoval po takmer 2 rokoch? Idem reklamovat cizmy z oktobra 2022 a uz ho tam nemam. Zobrazuje sa mi len pri novsich veciach.
@0silvia0 ano, ja som tam ten formular mala. Na tvojom mieste by som volala.
@zelenejablcko už to mám dávno vyriešené, peniaze vrátené aj minuté😍
@zelenejablcko môžem mi prosím Ťa napísať ako reklamovať tovar? Som v tom stratená ☹ Ďakujem
@zelenejablcko ahoj, ako si prosím postupovala s reklamáciou? Nikde nevidím žiaden formulár, ani nič podobné, len ak ide o vrátenie nenoseného tovaru. Vopred ďakujem za radu
@drnda303 ahoj, ano to je ten isty formular, akurat som dopisala "reklamacia + popis". Zaroven pri odoslani treba aj volat a informovat ich o tom.
@zelenejablcko Ďakujem, už mám vybavené, € vrátili 👌
@zelenejablcko mozem sa opytat? Pozeram ze do 3 tyzdnov vam to vybavili 🙂 poslali mail, ci rovno peniazky? Dakujem za pomoc
@zelenejablcko Ak na tom odeve nemas stitok a originalne balenie, tak ti to nikde nevezmu naspat. A vacsina obchodov ma reklamacnu lehotu 30 dni. Je jedno, aky mas na to ty osobny nazor, niekde pri nakupe si odklikla, ze s tym suhlasis, takze nezmozes nic. Mozes ale bundu dat opravit krajcirke, to robim bezne.
@zelenejablcko tak to podľa mňa nebude možné už reklamovať 😃keď ste ju nosili 2 rok