DTI Dubnica nad Váhom

19. apr 2024

Dobrý deň,
je tu niekto kto mi reálne povie (kľudne aj správu) ako sa na tejto " vysokej škole" študuje? Pretože mi naozaj nejde do hlavy, ako niektorí ľudia prechádzajú skúškami, keď viem, že by nevyrátali ani slovnú úlohu úrovne ZŠ.

melanta
19. apr 2024

Ako sa na nej študuje neviem. Ale poviem ti, že veľká časť HR recruiterov a manažérov berie absolventov DTI ako ľudí bez VŠ. Ja školu ako DTI, Sladkovičovo. Skalica a podobne neberiem ako relevantnú VŠ a teda takého kandidáta vnímam ako kandidáta bez VŠ.

medda_beda
19. apr 2024

To, že niekto nevyrieši slovnú úlohu ešte neznamená, že sa nedokáže naučiť niečo iné.Ľudia ktorí neovládajú poriadne jazyk a nedokážu ani veľmi rátať vyštudovali aj ťažšie školy.Chodili na doučovanie napríklad alebo si zvolili vyhovujúci odbor.
Napríklad môj rodinný známy má normálnu technickú univerzitu, druhú školu má Sládkovičovo a strednú má účňovku.
Tú techniku by nevyštudoval keby bol totálne hlúpy.
Kariéru má pekne rozbehnutú.Súkromnú VŠ robil popri zamestnaní.

autor
20. apr 2024

@medda_beda ale tam sa práveže študuje aj matika. Tak určite je potrebné nejak cez tú skúšku prejsť. A predpokladanám, že zadania nie sú stredoškolské

medda_beda
20. apr 2024

Ako som už písala, človek si tú školu môže vybrať ako pracujúci napríklad.Na inej by mu možno nevyhoveli časovo kedže každé štúdium má iné podmienky.Môže mať doučovanie.Poznám ľudí čo študovali na technickej a chodili na doučovanie.A popravde nepoznám nikoho kto by mal súkromnú školu a sedel by na úrade práce.
Všetko sú to ľudia ktorí sa učili aj tam a majú vyššie pracovné pozície.
A nie je pravda, že tam prejde každý, lieta sa zo skúšok aj tam.Lajdákov nájdeš všade ktorí ledva prechádzali.
Úplatky a rodinkárstvo fungujú aj na iných školách kde prejde aj hlupák.Bežný študent sa musí učiť všade.Možno toho učiva majú menej oproti inej škole.Ajtak by sa niektoré veci mohli zmeniť kedže na školách sa učia zastaralé, nepoužiteľné poznatky do praxe.

veronika9389
19. sep 2024

@medda_beda takže reálne sa oplatí isť študovať na tú školu popri práci? Ďakujem