Dnes ma pediatrička príjemne prekvapila. Tak som prešiel WEB a posúvam ďalej čo som našiel.
==============================================================================
http://www.slobodavockovani.sk/news/v-zbierke-z...
==============================================================================
V Y H L Á Š K A
Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky
č. 544/2011 Z.z. z 28. decembra 2011, ktorou sa mení a dopĺňa
Vyhláška Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky č. 585/2008 Z.z.,
ktorou sa ustanovujú podrobnosti o prevencii a kontrole prenosných ochorení
v znení Vyhlášky č. 273/2010 Z.z.
Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky podľa § 62 písm. a) zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov ustanovuje:
Čl. I
Vyhláška Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky č. 585/2008 Z. z., ktorou sa ustanovujú podrobnosti o prevencii a kontrole prenosných ochorení v znení vyhlášky č. 273/2010 Z. z. sa mení a dopĺňa takto:
V § 6 sa vypúšťa odsek 1.
Doterajšie odseky 2 až 4 sa označujú ako odseky 1 až 3.
V § 13 sa vypúšťa odsek 5.
Doterajšie odseky 6 a 7 sa označujú ako odseky 5 a 6.
V § 13 ods. 5 tretej vete sa bodka nahrádza bodkočiarkou a pripájajú sa tieto slová: „lekár oznámi regionálnemu úradu každé odmietnutie povinného očkovania.“
V § 14 ods. 1 sa za písmeno f) vkladá nové písmeno g), ktoré znie:
„g) počet odmietnutí povinného očkovania podľa druhu povinného očkovania,“.
Doterajšie písmená g) a h) sa označujú ako písmená h) a i).
V § 22 ods. 5 sa slová „zdravotného preukazu“ nahrádzajú slovami „potvrdenia o zdravotnej spôsobilosti“.
V prílohe č. 2 časti A sa vypúšťa bod 1.
Doterajšie body 2 až 4 sa označujú ako body 1 až 3.
Čl. II
Účinnosť
Táto vyhláška nadobúda účinnosť 1. januára 2012.
v z. Ján Porubský v. r.
================================================================
Komentár : Bodmi 1, 2 a 6 sa od 1.I.2012 ruší povinné očkovanie proti tuberkulóze.
================================================================
@benjik Já byla v pondělí na kalmetizaci a myslím, že TBC určitě necháme doočkovat. Ono tam není jen očkování proti TBC, ale i proti nějaké nemoci, které můžeš dostat z vody, nebo špatně umytého ovoce a zeleniny, není to léčitelné, musí se pak operovat dětem nějaké zvětšené uzliny. Pak si taky myslím, že se tu celkem dost často pohybuje dost Ukrajinců, kteří tuberkolózu roznášejí a ten virus prý žije docela dlouho.......Kdyby se stal takový případ, jako teď ,jak byla v té školce učitelka s tuberou, tak všechny neočkováné děti, které s ní přišly do styku musí podstoupit půlroční léčbu, která je dost zatěžující pro játra i celý organizmus. Možná kdybych žila, někde na konci světa, tak to neřeším, ale u Prahy je to riziko větší....
Toto nařízení platí od listopadu 2010. Dcera již očkována nebyla... Vyplnila jsem dotazník a bylo mi řečeno, že očkování nebude v našem případě nutné!?! V Sama doma pak byl rozhovor s lékařem, který vyprávěl o tom, jak je tato očkovací látka pro organismus náročná a uvedl příklad o zdravé holčičce, která přišla po tomto očkování o paži!?!
@raamaa Tak k tomu mi zase řekli, že to byla ta očkování 4 den po porodu, že se vlastně ještě vůbec neví, jak na tom dítě s imunitou je, po půl roce už se to dá celkem poznat. Zrovna tato vakcína prý ani neobsahuje žádné těžké kovy, jako jiné a vyrábí se v Dánsku (ne v Číně, jako některé jiné, to mě tedy šokovalo, už i vakcíny!!!!!).
@benjik - dá se to doočkovat, ale musíš si to zaplatit 😉
dávám jen povinné očkování a nepovinnou žloutenku a tohle očkování (TBC) chci dát také (starší dítko očkované po porodu). řešila jsem to nejen s dětskou dr., ale s více lidmi. většina se divila, že to zrušili, když jsou tu případy nakažených TBC.
@beruska24.9. za zdaví mi nevadí zaplatit.jen orientačně,kolik to dělá?
jsem proti zrušení povinného očkování v porodnici. To je super. Ale myslím, že očkovat v půl roce by se mělo... TBC je tu všude kolem nás, a vzhledem k obrovský fluktulaci lidí po světě bych se týhle nemoci, kterou trpí tak ohromný procento lidí v zemích třetího světa, opravdu bála. Malou jsem nechala v půl roce očkovat (vydupala jsem si v porodce doporučení), vedlejší účinky naprosto žádný, malinkej vřídek, kterej vyhnisal a je od toho pokoj. Jsem přesvědčená, že to bylo dobré rozhodnutí...
@beruska24.9. my jsme byli na očkování TBC v 8měsících, nic jsme neplatili.
dcera je očkovaná z porodnice, neměla žádný problém, syna sem nechávala doočkovávat v těch 8M a taky neměl nejmenší problém.
Presne tak jedna sa o slobodnu volu ... cize, kdo je presvedceny ze mu to pomoze da svoje dieta zaockovat, ale kdo to odmieta tak ho neda zaockovat.
Ked ten zakon platil a niekdo odmietol infikovat telo 1 az 4 DENNEHO cloveka poloodumretym virusom (ockovanie v porodnici) bol postaveny mimo zakon ako zlodej a vrah... dokonca mu mohlo byt dieta odobrate alebo mu hrozili vezenim.
TEn 4. den je fakt brzo!
@benjik
@baramaty
ptala jsem se na to dr., proč se neočkuje a zda se dá očkovat nepovinně. řekla mi, že ano, ale musím si to zaplatit. cenu si přesně nevybavuji, ale do tisícovky to bylo určitě. očkování nás teprve čeká, mimčo má 4m. a zatím jsme s očkováním nezačali (pořád nějaká virózka chycená od staršího dítka)
Vakcinácia proti TBC na štvrtý deň po narodení bola zrušená, pretože aj WHO, ktorá je max.proočkovacia, už dávno uznala, že narobí viac škody ako úžitku a dokonca je proti TBC neúčinná!! Veľké percento detí končí s komplikáciami dlhodobo hnisajúcou ranou počínajúc a rakovinou končiac! Mnohé musia dlhodobo brať antituberkulotiká, lebo práve z tejto vakcíny tuberu dostali a mnohé končia pod nožom a vyoperúvajú im zdurené uzlinky po telíčku! Tak preto ju zrušili a KONEČNE! Pretože tieto veci sú o tej vakcíne známe už dlho predlho, tresknem že tuším snáď 30rokov, ale len Slovensko a tuším Rumunsko to do svojich detí tlačili až do teraz!
@beruska24.9. je pravda, že mi naše dr. napsala doporučení, že u nás je očkování nutné (manžel byl rok před narozením malého v Afghánistánu), proto jsme to měli asi zadarmo. Ale myslela jsem, že zadarmo to mají všichni kdo dítě chtějí nechat očkovat, to je pro mě novinka, že se platí.
@baramaty - tak to bude ono. ostatní musí platit 🙄
v porodnici jsem vyplňovala nějaký dotazník (tbc v rodině, rodiče/příbuzní cestující/pracující v zahraničí....) a podle toho se pozuzovalo, zda očkovat nebo ne.
@macko69 ??? odobrate dieta ale vezenie??????????????????
ja som odmietla, chovali sa slusne, akceptovali to, dva listy som si vymenila s Regionalnym uradom nejakym co suvisi so zdravim a to je vsetko.
Co prehanas ze mimo zakon, odobratie dietata a vezenie. Nestras.
Za odmietnutie vsetkych povinnych ockovani dostanes len pokutu. Je to len blby priestupok.
@eaka - kdyby to byl takový jed, tak by to zrušili úplně, ne? 😕 a neudělají z toho nepovinné očkování.
chvalabohu že to zrušili,minulo nás to 😉
@beruska24.9. souhlasím s tebou, tohle už je přehnané. V Anglii prý teď začali očkovat plošně všechny do 15 let, tak to by bylo trošku divné, ne?
My jsme dali malýho dobrovolně očkovat, nepatříme do rizikové skupiny, ale v Praze je spousta cizinců tak nám to přišlo potřebné..nic jsme neplatili a žádnou reakci malej neměl...jen jsme to dali naočkovat jako první (v 5 týdnech) a museli jsme čekat 3 měsíce na další očkování - příště bych to dala naočkovat asi až základních očkováních
@beruska24.9. To si len myslíš... vynásob si počet narodených detí ročne s cenou vakcíny...
HURAAAAA dakujem baby potesili ste ma ze sa to zrusilo
@daniela1974 precital som vela clankov s touto tematikou a nenasiel som ako to dopadlo nakoniec, ale vela zien pisalo o tom ako im vyhrozovali.
A pokial ta to nastvalo a vylakalo zaroven v takejto diskusii, co to spravilo s mamickama ked im to povedia do oci lekary alebo uradnici.
Strach je lepsi manipulator ako pravda a vela rodicov to vzdalo kvoly tomu.
U nás v ČR je to zrušené snad od loňska. no vzhledem k tomu,že se tu v poslední době pár případů objevilo,bych byla radši pro očkování. Přeci jen k nám víc než dost jezdí i lidé,ze zemí,kde je to častá nemoc. Ale zas chápu,že spousta dětí měla potíže a posunulo to celý očkovací plán. Brala bych kdyby se to zařadilo mezi nepovinné očkování. At se teda každý rozhodne sám a ne to úplně rušit.