Ahojte,3.12. Sme boli na prvom povinnom očkovaní a odvtedy je malý iný.doteraz jedaval 180ml 5x denne a teraz jedava 120-150ml 4x denne ale začal pit oveľa viac cajiku pit,asi 4 krát toľko jak doteraz a strasne veľa spí...mám sa.báť alebo je to normálne?je to z ockovania alebo deti proste majú take obdobia?rozmýšľala som ze pôjdem k dr ale ked nespí tvári sa spokojne,usmieva sa,hrá sa...tak neviem.je to prvé dieťa a veľmi sa bojím
Babyyyy neblaznite, nemozte vsetko co sa s babom deje pripisovat ockovaniu 🙂 babatka sa menia, aj zo dna na den aj z minuty na minutu 🙂 no stress 🙂
@anuskaaprazko veď práve ze to nechcem tomu pripisovať lebo ja rozhodne nepatrím k antiockovacim mamičkam.skôr chcem vedieť ci ma niekto takúto skúsenost a koľko to trvalo nech viem co môžem čakať....bojím sa ked tak onicom jedava ze mu bude niečo chýbať...u mňa neexistuje no stress.odkedy sa mi podarilo otehotnieť som v strese 24h denne 🙂
@freyjanr píšeš že nepatríš k antiočkovacím mamičkám, ale príbalový leták k vakcíne si môže (a mala by) prečítať každá matka. Ak si ho nečítala pred očkovaním, skús si ho vyhľadať a možno medzi NÚ nájdeš aj to čo sa deje s tvojím dieťatkom. Tu asi odpoveď nenájdeš, jedna časť mamičiek ti napíše že to s očkovaním určite nesúvisí, druhá časť ti napíše že je to určite z očkovania... Ale mňa osobne by takáto náhla zmena správania dieťatka dosť vystrašila, hlavne tá spavosť a určite by som to konzultovala s lekárom aj keď je viac než pravdepodobné že ti povie že to s očkovaním nemá nič spoločné.
@freyjanr jasne... bolo to presne po ockovani ta zmena? alebo par dni po? alebo kedy? co znamena strasne vela spi? z kolko hodin na kolko hodin? v noci? cez den?
@freyjanr http://www.vakciny.net/pravidelne_ockovani/Infa... tu mas letacik-je tam aj nechutenstvo-dokonca ako velmi casty neziaduci ucinok.
Ale ci to je konkretne u vas z toho ti aj tak nik neodpovie-neda sa to nijako dokazat ani vyvratit.
@anuskaaprazko po očkovaní večer dostal horúčku,spal celú noc ( ale to on spava od 7meho tyzdna života od nejakej 10tej večer do 7 rána) potom mal teplotu este do večera,ked mu ustúpila sa normálne najedol konečne,zaspal a nasledujúci deň od rána takto.zobudí sa,trošku zje a potom začne jazykom odtlacat cumel fľašky ale plače jak keby bol hladný,ked mu dám čaj vypije aj deci,zaspi,o 2 h sa zobudí dá si cajik,zaspi,po 2h spánku zas trošku zje,potom sa nejakú hodinku pohra a zaspi aj na 4 hodiny,zas sa.trošku naje a začne pýtať čaj...potom sa este pohra.pospi pol hodku zas sa pohra,trošku mliečka si dá a spí až do rána.....doteraz spaval doobeda hodinu,poobede 2 krát po pol hodine a v noci....
@freyjanr nik ti nic aj tak nepotrvrdi-nie je ako to dokazat aj ked to je v letaciku nic to pre dr neznamena. 😲
Ty len dufaj ze to coskoro prejde.
My sme po prvom mali to iste plus na 7 den maly scervenel od hlavy po paty-takmer 3m som ho davala dokopy -- aby pri dalsom ockovani upadol este viac. 😢 ale to uz ukazkovo do hodinky po zaockovani-takez suvislost jasna,ale aj tak nic nic nepotrvdi.
A nas dr je ozaj fajn pediater-ale toto je proste o inom.
@freyjanr evidentne tvoj maličký znáša jedy vo vakcínach zle....lekárka by takéto zmeny po očkovaní mala zaznamenať do karty, lebo čo nie je na papieri, to neexistuje.... a ak by sa pri dalšom očkovaní niečo stalo....? Spýtaj sa lekárky, kto bude potom zodpovedný......nenechaj sa odbiť..... 😒 😒
@freyjanr, nemusi to byt vobec z ockovania. Nasa mala jedavala kazde 2,5 h. Raz som isla k zubarovi a muz ju vonku kocikoval. Mala som zbalenie mliecko. No mala odmietala jest, len sa na muza vkuse usmievala ako ju vozil. Ked uz 7 hodin nic nejedla, nepila, vystrasena som volala lekarke, ze com mam robit, ze mala mi uz 7 hodin nejedla, nepila, stastie, ze sa aspon usmievala. Lekarka ma ukludnila nech este pockam a naozaj potom sa mala normalne nejedla. Stalo sa to len raz, preco, netusim, ale ockovana nebola ani nic. Ak by bolo babatko placlive, malo by teploty, bolave miesto vpichu, daj ho vysetrit. Smadne moze byt, lebo sa mozno viacej kuri. Ale ak by sa ti cokolvek nezdalo, pokojne zavolaj lekarke, radsej bud opatrna, je to normalne, ze sa bojis.
@freyjanr a prečo ho namiesto mliečka nalievaš čajom ,u takto maličkých detičiek ak ho naleješ čajom je to u neho ako náhrada jedla a potom ti nepije mliečko...takže obmedz čajík a dávaj mu mliečko a dávok by malo byť tak ako na balení a určite na neľakaj ...detičky majú fáza ,menia sa a neustále budeš s niečím bojovať ...držkaj sa...
@aristka ja mu nedávam cajik namiesto mliečka.on proste doje mliečko a nechce uz ani kvapku ale plače a ked mu po pol hodine co aj dudel vypluva dám čaj s chuťou ho vypije a je spokojný takže som si istá ze je to smäd 🙂 a čaj preňho neni nahrada jedla lebo sice zaplni bruško ale len na chvíľku lenže on pýtal jest až po 4.hodinách takže ho zasytila ta troška mlieka.ale uz je to jedno ako som písala teraz večer sa najedol viac nez normálne a ani spat sa mu zatiaľ nejak nechce tak pevne verím ze uz bude všetko ok 🙂
..." evidentne tvoj maličký znáša jedy vo vakcínach zle..."
Ženy, asi ste neboli na preočkovanie a zabudli ste už na to, ako môže pobolievať miesto vpichu. Ak dieťa nie je po očkovaní vyrehotané, tak platí citácia v prvom riadku, čo? 😕 😕 😕
Toto je už histéria, nepodliehajte panike prosíííím... A to zastrašovanie by si fakt mohli poniektorí odpustiť.
ahoj aj ja som bola na prvom ockovani, mne sa tiez zda ze malinky je taky viac umrncany,menej papa a dost sa mu chce spinkat vidim a nevie sa vecer ulozit,ja si myslim,ze to je s ockovania...davala si len to zakladne ockovanie alebo aj proti rotaxu?? ja som to dala a teraz sa bojim ci som spravila dobre....