Žltačka v okolí a preventívna obhliadka + možné očkovanie

8. júl 2024

Ahojte. O pár dni mám ist s malou na kontrolu, a keď bude ok tak aj ju majú očkovať , ale v celom okrese je žltačka. Ja bývam mimo okresu.

Idú jej zúbky a občas zakasle. Lekárka nám odporúčala ist skoro rano, kým tam nebudú ľudia.

Myslite si že je ok ist ? Alebo radšej nie ?
Čo by ste robili na mojom mieste ? Lebo to môže trvať aj ďalšie 2 týždne.

Zase nechcem byt za hysterku, ale bojím sa.

anavixy
8. júl 2024

A teraz coho konkretne sa bojis? Toho kasla ci zltacky? Podla mna nie je dovod neist. Zltacku nechytis vzduchom. Obcasne zakaslanie nie je dovod na odklad ockovania, zubky uz vobec nie.

autor
8. júl 2024

@anavixy ahoj, no bojím sa že to chytí. Lebo už mi vyvolávajú rodičia že neísť a pod.

anavixy
8. júl 2024

Ale ved ak idete autom a v cakarni nebude nic a nikoho chytat, tak to nema ako chytit. Zbytocna obava, treba si zobrat dezinfekciu na ruky a vybavene.

pinkgirl
8. júl 2024

Toto je žltačka "špinavých rúk", takže ak budeš dodržiavať hygienické opatrenia, umyješ sebe aj dieťaťu ruky po návšteve dr., tak to bude v poriadku.

jazula
8. júl 2024

U nás berie pediatrička deti na očkovanie prednostne, práve aby v čakárni niečo nechytili…išla by som určite, veď v čakárni strávite minimum času, rovno sa po príchode hláste, že ste tam.

myrra81
8. júl 2024

ak mate obavy, kludne ockovanie posunte, svet sa nezruti

evaachesa
11. júl 2024

Keď idem s malým na očkovanie tak sebe aj jemu dám rúško. V čakárni veľa krát deti hrozne kašlú a ani si nedajú ruku pred ústa.