Ahojte,
chcela by som sa spytat ci mi vie niekto pomoct. Zijem v UK ,v decembri sa mi narodil maly a teraz sme prisli na SK na neurcito. Mame europsku karticku, ktoru mi tu nikto neberie a a chcela by som poistit maleho a koncom aprila mame mat aj posledne ockovanie, ktore by som chcela robit tiez na SK a dat ho aj pozret p doktorke.
Viete mi poradit co na to potrebujem alebo aky je s tym system co sa tyka doktorov?Jeho rodny list som uz poslala na rodne cislo, cize potom by som mu mohla vybavit karticku?
Dakujem
@andrea561 cize si poslala podklady na specialnu matriku do BA? musis pockat na RL a potom pojdes do zdravotnej poistovne, len dieta nema mat zdravotne poistenie v dvoch statoch unie. Cize v UK by si mala zrusit a u nas uzatvorit
Mas pravo na osetrenie ak mas europsku karticku. Ale napr.moja segra ked je na slovensku a potrebuje ist s detmi k dr.tak plati cash a nikdy to nebolo viac ako 10-20€
DAKUJEM ZATIAL ,UVIDIM CO SA BUDE DAT UROBIT
Preco mas problem ...treba prefotit maleho karticku .aby si mala pri navsteve dr .to on necha pre poistovnu aj s prefotenou spravou a namiesto rod.cisla sa pise identifilacne cislo .....vobec by si s tym nemala mat problem..
@andrea561 podla mna by si si mala zájsť na poistovnu, tam ti poradia aj to vyriešia.