Ahojte maminky,poprosim reakcie iba produktivne,ziadne preco,ako sa to mohlo stats a pod. dakujem
Zijeme v zahranici,konkretne v NL, nasa dcerka vraj prekonala kiahne ako 9mesacna ale to nam tiez lekar poriadne nepotvrdil pretoze mala iba par virazok :( ale ani nevyvratil,takze sme ako rodicia zili v tom ze kiahne mame za sebou 🙂 Dcerka ma 2roky a 4mes. a dostali sme pozvanku do poradne na ockovanie proti hepatitide B a meningokokovej inf.,/len pre info tu sa ockuje v poradni je to uplne ine zariadenie ako lekar kt.sa stara o nase dieta ked je chore-nato mame tzv.rodinneho lekara/
Takze sme prisli do poradne a dcera mala zase vyrazky,mysleli sme ze od komarov stipance a doktorka sa pyta nas ci su to kiahne????tak ja mam vediet???ja mam prve dieta,kiahne som nevidela nazivo nikdy ,tak som sa jej opytala ja :"pani doktorka su to kiahne?" a ona hm neviem asi nie a zaockavala ju napriek tomu ze si nebola ista/podotýkam ze tu sa deti ockuju bezne aj so soplami a chore/ a co sa stalo ?postupne nam vyrazky pribudali ,dcera sa stazovala ze svrbi ale stale mi to neprislo ako kiahne podla obrazkov na nete,tak sme si povedali/kedze na pohotovosti nas neosetria pokial nema horucky,nedusi sa neumiera/ze preckame vikend a pojdeme ku rodinnemu lekarovi,kt.sa dnes nevieme dovolat mimochodom :( /to na margo,ake zle zdrav.je na SR- NEMYSLIM SI ze na SR je zle zravotnictvo su v nom trhliny ako v kazdom inom ale rozhodne nie je zle/prosim Vas mamicky ak mate niekto take skusenosti ako ja pripadne viete ake by neskor mohlo mat ockovanie inou ockovacou latkou pocas kiahni nasledky,piste mi,ja sa zatial budem snazit dovolat doktorovi 🙂 DAKUJEM
Kasli na nedostupneho doktora a volaj do nemocnice. Mozno by bolo potrebne nasadit preventivne nejake lieky a Ty ich vcas nenasadis, lebo niekto nezdviha telefon. A co by sa mohlo stat, ak je ockovane dieta chore? Vsetko. 😒
AHoj zila som niekolko rokov v UK (ako au-pair) a co sa kiahni tyka tak tym detom o kt som sa starala hadam 3X tvridli ze maju kiahne ...vzdy ked mali vacsie mnozsvto vyrazok a nakoniec sme boli na dovolenke v spanielsku a tam dostali naozaj kiahne - to sa uz endalo pomylit mali ich vsade....tym ti chcem povedat ze mozno tie kiahne nemate tak neboj....po druhe vela krat sa stane aj tu na SK ze dieta zaockuju a pritom je uz v inkubacnej dobe len kedze zatial envidno priznaky javi sa ako zdrave takze mysli skor pozitivne....mozno ak su to kiahne tak budu horsie kedze telicko uz bude oslabene tym ockovanim , mozno vyssie horucky viac vyrazok ale nejako do buducna sa neboj ani si to nepripustaj ....nestatsna situacia ale uz nic enzmenis takze len mysliet pozitivne...skore uzdravenie ;)
Kiahne sú také vodnaté vyrážky, určite vyzerajú inak ako poštípanie od komára. A svrbia. Náš malý ich mal skoro všade, aj v hlave aj v nose. Poradiť ti neviem, ale tak rozhodne kontaktovať toho doktora a ak nedvíha, tak jedine bežať na pohotovosť, hádam vás nepošlú domov. Držím palce a daj vedieť, ako ste dopadli.
a nejaka pohotovost tam neexistuje, kde by ste sa opytali, ci sa nieco neda robit preventivne, ak bola zaockovana popri takejto chorobe? viem, ze napr .pre dospelych existuju homeopatika, ktore ked ti podaju do myslim 12 hodin po nastupe symtomov choroby, tak je priebej pre dospeleho jemnejsi, zvyknu to podat na pohotovosti a najma zenam, zeny to vraj horsie prekonavaju v dospelosti
tak predpokladam, ze nieco take existuje na zmiernenie aj pre deti
na tvojom mieste by som sa nedala odbit a dozadovala sa odpovedi od lekarov, ktori maju momentalne sluzbu v nemocniciach na detskych oddeleniach, ci sa neda nieco robit
co dostala vo vakcine?
kiahne ako chorobu zvladaju deti vacsinou dobre, ale niekedy su aj komplikacie, najma ked sa vyrazky dostavaju do sliznici (oka, ust, genitalii), moze byt prelozena inou chorobou a podobne
urcite je alarmujuca vakcinacia pocas kiahni, moja lekarka neockuje, ani ked pocuje zahlienenie, o ktorom som ja btw. ani netusila.....