Zámena očkovacej látky

tom6
1. okt 2020

Dobrý deň, dnes sme boli s jednoročnou dcérou na treťom očkovani, náhodou sme si až doma pri googlovani všimli, že ju lekárka zaočkovala nesprávnou látkou, a to, že miesto látky proti pneumokokom jej pichla MMR latku (osýpky, mums, rubeola) ktorá sa deťom dáva až od 14 mesiacov. Druhú ockovaciu latku jej tiež dala (zaskrt, tetanus, ...). Chcem sa spýtať, či nemáte niekto podobnú skúsenosť, ak áno, či to nerobilo nejaké komplikácie. Ďakujem.

lucia147852
1. okt 2020

@tom6 fuuu skúsenosť nemám ale teda dobre prestrelila. Určite to rieš s dr že si si to všimla

ladyvi
1. okt 2020

@tom6 no ci velky pruser neviem, ale volaj doktorke.
Prvy rok sa ockuje hexa a prevenar. Kazda 3x. A najskor v 15.tom mesiaci sa ockuje priorix. Mali by ste mat svoj ockovaci preukaz a v nom nalepku s nazvom ockovacej vakciny

yanni
1. okt 2020

@tom6 To jej dala naraz Hexu a MMR? Neverim. To co bola nadrogovana? Ake nazvy ockovacich latok mas v preukaze? U nas sa vzdy lepi z flasticky s ockovacou latkou nazov.

prettiness
1. okt 2020

zaujimalo by ma ze ako ste si to mohli vsimnut a co kontkretne ste googlili? nemyslim si ze lekarka s praxou by nieco taketo mohla zamenit ak hej urcite jej hned volaj...

marlent
1. okt 2020

A ona co na to inak

ladyvi
1. okt 2020

@prettiness podla mna stat sa moze. Aj doktorka je len clovek, a teda ludsky faktor moze zlyhat.

ladyvi
1. okt 2020

A navyse to mmr sa nepicha do svalu sa mi zda. Narozdiel od tych prvorocnych vakcin. Takze to poplietla riadne, ak ano.

prettiness
1. okt 2020

@ladyvi tak jasne ale ze az takto... a napr ja mam 3 deti 2 roznych pediatrov a ockovaci preukaz nema ani jedno dieta 🙈

tom6
autor
1. okt 2020

@yanni ano dala jej to takto, dala jej infarix a priorox, do preukazu jej napísala niečo ine, viac menej nás oklamali, až potom keď sme volali priznali farbu, že sa pomýlili

mrkvicka060
1. okt 2020

@tom6 ty vole... nemam slov. To je dobra pizda, v takejto veci sa pomylit 🙁 och, drzim palce nech je vsetko v poriadku

tom6
autor
1. okt 2020

@ladyvi volali sme až tam priznali farbu, aj sme tam sli, aby to aspon v preukaze opravila, ale uz tam nikto nebol

halienka
1. okt 2020

@tom6 ihneď si vyžiadaj záznam do karty o tomto omyle, lebo keby sa niečo stalo, aby sa vedela príčina a možno aj nejaká následná liečba vyhodnotiť. Riadny prúser, dúfam, že malá bude v poriadku.

lucia147852
1. okt 2020

@tom6 sleduj hlavne neurologické prejavy. Zásklby, encefáiticky plač, vypínanie do luku a keby dačo hneď rieš. Chuda malé

vevesh
1. okt 2020

@tom6 ak naozaj pichla takto, tak v preukaze nic neopravuj...ale ziadaj zaznam do karty, ze sa ONI pomylili. A teda fuuu, i ked chapem, ze clovek sa moze pomylit, ale v tomto?? Drzim palce, MMR sa ockuje uz od ukonecneho 10. Mesiaca, takze v tomto problem nebude, skor, ze to naraz pichla s hexou. Asi by som sa obratila na nejakeho odbornika na vakciny, aby sa on vyjadril k tomu.

tom6
autor
1. okt 2020

@vevesh prave som sme čítali pribalovy letak k priorix a píše sa tam že sa to môže kombinovať s hexou, prave my sa obávame skôr toho, že sa to skoro pichlo, skúšali sme volať ale nikto nám nedal korektnú informáciu, a v momentalnej situácii, neviem či nájdeme odbornika, ktorý sa k tomuto vyjadrí

hipuska
1. okt 2020

A ako vieš že jej dala zlú?

belllinka
1. okt 2020

@tom6 obavaj sa skor toho, ze obe vakciny naraz su obrovska zataz na organizmus. A ked sa nahodou objavia neziaduce ucinky, tak sa nebude vediet, z ktorej vakciny su.

heidy222
1. okt 2020

@tom6 nic sa nedeje, v niektorych krajinach sa to bezne ockuje spolu a v roku. Nemalo by sa to stavat, a urcite nie zatlkat, ale kto sa Uz v robote nepomylil ..

vevesh
1. okt 2020

@tom6 kazde z mojich deti bolo ockovane po 10 mesiaci po konzultacii s lekarom- jedno v 15tich, jedno v 12tih a jedno v 10mesiacich. Prilis skoro to urcite nie je. Len je to velka zataz spolu s hexou na organizmus.

tom6
autor
1. okt 2020

@belllinka však toto, že sa nebude vedieť z čoho to je

tom6
autor
1. okt 2020

@heidy222 ale toto nemôžme brať, že kto sa v robote nepomyli, a toto by nemali byť robota, ale v prvom rade poslanie, a v prvom mali hneď reagovať, a vysvetliť čo sa udialo, a nie sa tváriť nevidim nepočujem

lulabee
1. okt 2020

@tom6 Nam sa skoro stalo to iste, zasla som si s receptom po vakciny do lekarne a namiesto hexy mi dala mmr. Nastastie si sestricka precitala co malemu pichá. Mal len 10 mesiacov vtedy. Snad sa nic nestane ked jej to pichli tak skoro 😒

tom6
autor
1. okt 2020

@lulabee čo sme čitali, tak nemalo by, ale človek nikdy nevie

sapetka
1. okt 2020

@tom6 neboj sa/ mmr sa moze aj skor pichat. Len na svk to aplikuju az po 15m zivota dietata. Ak sa to mohe spolu s hexou nemalo by sa nic stat. treba mat nieco proti teplote pre pripad

mogaa
1. okt 2020

@tom6 tu na MK ti ženy adekvátne určite poradia🙈zavolaj si do nemocnice na pediatru alebo sa spýtaj iného pediatra a nie žien bez adekvátneho vzdelania aby sa k tomu vedeli vyjadriť....

ukulela
1. okt 2020

Úplne ma zaraza, že teda doktorka Ak si to všimla, tak úmyselne oklamala. Toto by som určite riešila. samozrejme teda záznam v zdravotnom zázname a ja by som asi menila doktorku po takomto incidente. Nie kvôli omylu, Ale kvôli tomu klamstvu

sara07
1. okt 2020

@tom6 skus poradnu pre rizikové očkovania najdeš google alebo mudr jasenák z martina ten je v čo ako očkovanie tiež uznávaný odborník len sestrička je troch oprskla ale tak snád bude mat normálny den a bude v pohode ked jej to vysvetliš

heidy222
1. okt 2020

@tom6 a tym, ze si poviem, ze moja robota je poslanie, zmenim sa z cloveka automaticky na neomylnu bytost? Jasne, zatlkat je neprofesionalne, to som Uz napisala

prettiness
1. okt 2020

Aj tak by ma zaujímalo ako ste si to všimli??

tom6
autor
1. okt 2020

@mogaa ti mi je jasne, ja sa len pýtam, ci ma s tým niekto realnu skúsenosť