Dobrý deň, dnes sme boli s jednoročnou dcérou na treťom očkovani, náhodou sme si až doma pri googlovani všimli, že ju lekárka zaočkovala nesprávnou látkou, a to, že miesto látky proti pneumokokom jej pichla MMR latku (osýpky, mums, rubeola) ktorá sa deťom dáva až od 14 mesiacov. Druhú ockovaciu latku jej tiež dala (zaskrt, tetanus, ...). Chcem sa spýtať, či nemáte niekto podobnú skúsenosť, ak áno, či to nerobilo nejaké komplikácie. Ďakujem.
zaujimalo by ma ze ako ste si to mohli vsimnut a co kontkretne ste googlili? nemyslim si ze lekarka s praxou by nieco taketo mohla zamenit ak hej urcite jej hned volaj...
A ona co na to inak
@prettiness podla mna stat sa moze. Aj doktorka je len clovek, a teda ludsky faktor moze zlyhat.
A navyse to mmr sa nepicha do svalu sa mi zda. Narozdiel od tych prvorocnych vakcin. Takze to poplietla riadne, ak ano.
@ladyvi tak jasne ale ze az takto... a napr ja mam 3 deti 2 roznych pediatrov a ockovaci preukaz nema ani jedno dieta 🙈
@tom6 ty vole... nemam slov. To je dobra pizda, v takejto veci sa pomylit 🙁 och, drzim palce nech je vsetko v poriadku
@tom6 sleduj hlavne neurologické prejavy. Zásklby, encefáiticky plač, vypínanie do luku a keby dačo hneď rieš. Chuda malé
@tom6 ak naozaj pichla takto, tak v preukaze nic neopravuj...ale ziadaj zaznam do karty, ze sa ONI pomylili. A teda fuuu, i ked chapem, ze clovek sa moze pomylit, ale v tomto?? Drzim palce, MMR sa ockuje uz od ukonecneho 10. Mesiaca, takze v tomto problem nebude, skor, ze to naraz pichla s hexou. Asi by som sa obratila na nejakeho odbornika na vakciny, aby sa on vyjadril k tomu.
@vevesh prave som sme čítali pribalovy letak k priorix a píše sa tam že sa to môže kombinovať s hexou, prave my sa obávame skôr toho, že sa to skoro pichlo, skúšali sme volať ale nikto nám nedal korektnú informáciu, a v momentalnej situácii, neviem či nájdeme odbornika, ktorý sa k tomuto vyjadrí
A ako vieš že jej dala zlú?
Úplne ma zaraza, že teda doktorka Ak si to všimla, tak úmyselne oklamala. Toto by som určite riešila. samozrejme teda záznam v zdravotnom zázname a ja by som asi menila doktorku po takomto incidente. Nie kvôli omylu, Ale kvôli tomu klamstvu
Aj tak by ma zaujímalo ako ste si to všimli??
@tom6 fuuu skúsenosť nemám ale teda dobre prestrelila. Určite to rieš s dr že si si to všimla