Vakcíny proti meningokokom

12. sep 2024

Ahojte, neviete prosím niekto, ako dlho poskytujú ochranu tieto vakcíny? Snažila som sa to pozrieť niekde na internete, a zdá sa, že Bexero len 1,5 roka maximálne, a Nimenrix asi 5 rokov. Je to možné, že len tak krátko?
A ešte či náhodou niektorá nemáte skúsenosti s vyšetrením autoprotilátok a molekúl HLA. Toto vyšetrenie by malo nejako odhaliť, či hrozí autoimunitná reakcia na očkovanie, len neviem, či je to spoľahlivé. Radila som sa s lekárkou, ale tá ma dosť odbila, mala som pocit, že sama nevie.
Písala som aj na stránku sprievodca očkovaním, ale žiadna odpoveď, tak možno tu mi niekto poradí. Ďakujem.

anjelicek26
12. sep 2024

Meningitida B pokiaľ viem maximalne dva roky. ale vzhľadom na to,že ohrozený je vek hlavne dojčatá a deti do 4roch rokov, kde je priebeh často fatálny.. ju už nás drobec ma zaočkovanu a pôjdeme o 1.5 roka preockovat.

anjelicek26
12. sep 2024

A áno toto vyšetrenie pred očkovaním nám robili vzhľadom na to ze starší syn ma autoimunny defekt, dokonca to preplatiť poisťovňa.

autor
12. sep 2024

A prosím ťa, čo vlastne to vyšetrenie preukáže? Ak je to negatívne, tak netreba mať obavy z autoimunitnej reakcie? Alebo je to len také orientačné? Tiež máme v rodine autoimunitné ochorenia, preto ma to zaujíma.

autor
13. sep 2024

@anjelicek26 prepáč, zabudla som ťa označiť 🙂

evaachesa
26. sep 2024

Tu máš k tomu odpoveď priamo z poradne od Dr.

evaachesa
26. sep 2024

A tu máš očkovaciu schému z príbalového letáka.