Vakcína Varivax proti kiahňam

evaachesa
12. jan 2023

Ahojte, neviete aká je momentálne dostupnosť týchto vakcín v Košiciach? Nie je problém ich zohnať/objednať? Ďakujem.

daffodil3007
12. jan 2023

@evaachesa na celom Slovensku je problém, ja zháňam už od októbra 🙄

evaachesa
autor
12. jan 2023

@daffodil3007 čože?? To vážne? 😧 My máme ísť koncom januára očkovať a tak som sa Dr pýtala že či nemám už zháňať a ona že nie, veď mi objednajú do druhého dňa v pohode. Tak zjavne asi nemá prehľad. 😩
Čiže dodávky nie sú vôbec po celom Slovensku? Ako ju zháňaš prosím ťa? Skúšaš len obvolávať lekárne v okolí či náhodou nemajú? Či čo teraz robiť? 🤔

daffodil3007
12. jan 2023

@evaachesa no ja som sa v lete dohodla s doktorkou, že cez zimu by sme očkovali, ze si mam skúsiť zohnať vakcínu, lebo je s tým problém. V Žiline nemajú vôbec, som volala aj mam známych v lekárňach a nič, ešte mi poradili povolat do nejakých dedín, ale niekde som počula, ze je dlhší výpadok, tak ja neviem 😔 ak by si niekde zohnala, daj avízo, prosím 🙏

daffodil3007
12. jan 2023

Teraz pozerám, ze ak máš erecept, dá sa objednať, tak ja nechápem

evaachesa
autor
12. jan 2023

@daffodil3007 teda v každom prípade som veľmi rada že si mi povedala o tom erecepte,lebo netušila som že sa dá takto nakoniec overiť dostupnosť. Podľa toho by ste ju mali mať v 2 lekárňach v Žiline a u nás v KE vo viacerých. 😀👍 A ako si na to teraz prišla? Čudné že ani po známosti si nevedela zohnať. Teraz som našla starší článok že v septembri bol výpadok,no mali postupne naskladňovať.

daffodil3007
12. jan 2023

@evaachesa ďakujem krásne, je pravda, ze pred Vianocami som to vzdala, ze skúsim neskôr 🙈 hneď budem volať doktorke 😊

daffodil3007
12. jan 2023

Ale sranda, v auparku sa pýtam často a nikdy nemali, aj keď ukazuje, ze majú. Držme si palce, nech zoženieme😉

evaachesa
autor
12. jan 2023

@daffodil3007 sranda nie? 😀 Daj mi prosím ťa vedieť či ju fakt mali. Ja som sa totiž s Dr dohodla že mi predpíše erecept len keď si overí dopredu že vakcíny nemajú krátku expiraciu aby som si ju mohla vybrať. Teraz sa totiž stalo že sme očkovali chrípku a exp končila deň po 2hej dávke. 😬 Druhú vakcínu som vyberala hneď po prvej davke, no exp som nekontroloval a ani sestrička ktorej som vakcínu hneď zaniesla ...to by bol dobrý prúser keby sme prešvihli expiraciu. 😧

evaachesa
autor
12. jan 2023

@daffodil3007 možno ti povedia že nemajú, no nezistuju či vedia objednať. U nás napríklad nevedeli objednať chrípkovú vakcínu v 2 lekárňach lebo že to je balenie po 10 dávok ...čiže skôr vo veľkých lekárňach mali. No budem si aj ja obvolávať skôr nech potom nestrácame čas. 🙏

evaachesa
autor
29. jan 2023

@daffodil3007 ahoj, tak ako, podarilo sa zohnať?

daffodil3007
14. feb 2023

@evaachesa ahoj, prepáč, až teraz som si všimla správu 😁 nateraz sme to odložili, lebo obidve dcéry majú dosť problém s kožou a najskôr nám odporučili alergológiu, doliečit sa a potom očkovať. U vás v poriadku všetko? 😉😊

evaachesa
autor
14. feb 2023

@daffodil3007 ahoj, malý bol očkovaný minulý týždeň. Vakcínu som nemusela zhanat, mali akurát jeden kus v lekárni na poliklinike kde máme Dr, tak mi ju len odložili. 🙂 všetko bolo oki, akurát bola trochu opuchnutá noha a bolela ho do večera. Dali sme nurofen a bolo dobre.
Určite dobre že riešite alergo...inak akurát pre atopikov a alergikov sa toto očkovanie veľmi odporúča keďže u nich sa predpokladá horší priebeh a je vyššie riziko zjazvenia. Držím palce aby ste mohli čo najskôr očkovať. 🙂❤️🍀