Vakcína v chladničke pri menej ako 0 stupňoch

23. sep 2023

Podarilo sa mi zohnat momentalne takmer nedostupnu vakcinu, mam ju od vcera v chladnicke a pri nej teplomer a teraz otvorim chladnicku a na teplomeri -0.2 stupna. Vakcina sa ma skladovat pri 2 az 8 stupnoch. Nechapem ako je mozne, ze mi v danej policke teplote klesla pod 0, chladnicku mam nastavenu na 5 stupnov, teraz som zvysila na 6. Ale neviem, co mam spravit, v pondelok iste zavolam doktorke, ci to vyhodit alebo pouzit. Nemate niekto podobnu skusenost? Co ma najviac hneva, tento system s vakcinami, preco ja to mam drzat doma, kde tomu neviem zabezpecit stabilni teplotu.

autor
23. sep 2023

Teplotu som prestavila na obed, lebo mi teplomer ukazoval 7 stupnov, tak som o stupen stiahla a skocilo to na -0,2. Fakt ma asi porazi. Je to vakcina pre dieta.

luliu
23. sep 2023

To je systém a chyba tvojej lekárky. V živote som žiadnu vakcínu nemala doma, nesúhlasila by som, je to riziko.

autor
23. sep 2023

@luliu aj moja obvodna ma taky isty system. Predpise recept a ty si mas zohnat vakcinu a prist s nou. Ako to funguje u tvojej lekarky? Vakcinu ti predpise ale zaroven ona ju zaobstara a drzi ju u seba v ambulancii?

luliu
23. sep 2023

Áno presne tak. Ja s ňou vôbec neprichadzam do styku. Aj u predchádzajúcej pediatricky sme to mali rovnako. Kamoška zase vyzdvihne cestou na očkovanie....

autor
23. sep 2023

@luliu normalne by som aj ja vyzdvihla cestou na ockovanie, ale teraz je vakcina takmer nedostupna, tak som zhanala v lekarnach aj dalej od pediatricky. Kazdopadne aj ked vyzdvihujem v leakarni blizko doktorky, tak aj tak som v strese, lebo tam idem s casovou rezervou, aby som nemeskala k lekarke a potom, ked ma nedajboze zoberie este aj lekarka s meskanim, tak si hned predstavujem, ze vakcina uz nebude ucinna. Minule som sa takto ja sama bola ockovat, mala som zaplateny presny termin a doktorka este vybavovala niekoho ineho a ja som uz nervozne klopala sestricke, ze mam pri sebe vakcinu a mala by byt v chlade a ona ze, to nevadi ked je pri 20tich stupnoch, ze pokial nie je 40, tak hodina v teple jej neuskodi. No neviem, nespoliehala by som sa na nazor sestricky.