Ahojte, nakoľko cez leto cestujeme na dovolenku a drobca plánujeme dať od 9/23 do škôlky, zväzujeme pre syna dobrovoľne očkovanie proti hepatitíde A, zaujímajú ma vaše skúsenosti s touto vakcínou, aké ste mali vedľajšie účinky a tiež, ak ste v Dôvere, či vám bez problémov 1. Dávku pre dieťatko preplatili v plnej výške.
Tiež ma zaujíma, či ste dávali očkovať chlapčekov proti kiahňam.
Dakujem.
Ahoj, starsieho mam zaockovaneho na Hep. A a po velkej noci davam akurat ockovat mladsieho. Za mna su 2 roky este skoro na toto ockovanie - mne to odporucala lekarka pred nastupom do prvych taborov - ze tam au deti z hladiska hygieny menej pod dozorom. Ockovala som vzdy pred nastupom do 1. triedy. Co sa tyka kiahni, za mna zbytocne - ano, je to pohodlne, ale lepsie je to prekonat. Poznam viacero deti, ktore kiahne dostali aj napriek ockovaniu. Hoci v slabsej forme, ale dostali. Ak ich prekona, ma na cely zivot pokoj 🙂
Hep. A sme dali ockovat pred nástupom do MS. Na sídlisku mame ubytovňu so soc. prípadmi a tam sa s času na čas vyskytne epidémia žltačky
Naša doktorka odporca po základných ockocaniach
Nežiadúce účinky vôbec žiadne, myslím že to boli 3 dávky.
@sanny2993 všetko som dala. Bolo to ok,nijaká extra sprievidna reakcia. Vrátili podľa stanovených podmienok bez problémov.