Vakcína Hexacima - skúsenosti

manucik22
21. feb 2017

Ahojte,
rada by som sa opýtala, či niekto z vás dával dieťatko očkovať vakcínou Hexacima (nová, platne registrovaná 6-valentná vakcína proti rovnakým ochoreniam ako štandardne používaná Infanrix Hexa), ak áno, ake boli vaše skúsenosti/prečo ste sa rozhodli práve pre ňu a rovnako by som poprosila mesto (kvôli prípadnému preobjednaniu vakcíny do lekárne v našom meste).
Ďakujem, BB

prevenar
21. feb 2017

@manucik22 ..skusenosti inych ti mozu byt ukradnute. to ,ze sa 10tim nic nestalo, neznamena, ze to necaka zrovna vas. precitaj si aspon pribalovy letak danej vakciny. zlozenie ..neziaduce ucinky a tak. je dobre zacat tym ,ze co si mysli vyrobca o vlastnom vyrobku.

hexa je velmi nebezpecna vakcina ci nova , ci stara. mnohi na to uz prisli, dalsi este len pridu.

manucik22
autor
22. feb 2017

...nebavme sa o ockovani alebo neockovani...ale o tom, ze som sa skusala dopracovat k menej valentnej vakcine, konkretne 3-valentnej DTaP Infanrix...napisala uz ani neviem komu na Slovensku...v Cechach...realita je taka, ze tu sa okrem hexa vakciny (aj to podla dostupnosti zvacsa len k Infanrixu Hexa) a 4-valentnej Infanrix Polio na preockovanie v 5-6 roku (hoci v zahranicnych pribalovych letakoch sa uvadza moznost aj na primarnu imunizaciu, obsah antigenov identicky s Infanrixom Hexa - pediater ju takto odmieta aplikovat) neda dostat...dokonca chyba aj 5-valentna Infanrix IPV + Hib na preockovanie deti, ktore dostali davku proti HepB uz v porodnici...predpokladam, ze "jednoducho" dostanu o jednu davku HepB naviac...cize ak ockovat, tak je na vyber len z tychto dvoch (Infanrix Hexa, Hexacima)...ak uz nic ine, Hexacima ma menej hlinika a na rozdiel od Infanrixu Hexa (aspon tak deklaruje vyrobca) neobsahuje zvysky Thiomersalu...ak vies poradit ine realne riesenie (okrem neockovania) napis...budem len rada...hadam aspon trosku si vies predstavit moj zufaly pocit...

prevenar
22. feb 2017

@manucik22 tvoj zufaly pocit neexistuje. do tej situacie dotlacas samu seba tym, ze ignorujes realne riesenie. hladas riesenie , ktore neexistuje co ta automaticky vedie k zufalstvu. jedine riesenie je neockovat.
na druhej strane nechapem coho sa tak desis, ked ockovaniu veris. (usudzujem tak z faktu , ze chces ockovat) . chces ockovat? tak ockuj tym co ti ponukaju nasi odbornici - lekari. (ver lekarom, nie "internetu"). ockovanie je neskodne, bezpecne a velmi potrebne , ved by samozrejme nechceli ublizit tvojmu dietatu a nesu aj velku zodpovednost za to. nie ? ...ci ?

budes si musiet rozmysliet ci je ockovanie potrebne, alebo nie.

ak je - tak nemas co riesit
ak nie je - tiez nemas co riesit.

tvoj prispevok nema ziadnu logiku:

nechces sa bavit o rieseni - ale chces poradit
ockovaniu veris - ale hladas mensie "zlo" (z vacsieho / mensieho ZLA pre dieta ma vzdy mrazi)
chces riesenie - ale vyzadujes len take, ktore neexistuje / je nemozne.

v kazdom pripade ti drzim palce, aby si nasla riesenie a diskutera podla svojich predstav. vsetko dobre !