Ahojte,
rada by som sa opýtala, či niekto z vás dával dieťatko očkovať vakcínou Hexacima (nová, platne registrovaná 6-valentná vakcína proti rovnakým ochoreniam ako štandardne používaná Infanrix Hexa), ak áno, ake boli vaše skúsenosti/prečo ste sa rozhodli práve pre ňu a rovnako by som poprosila mesto (kvôli prípadnému preobjednaniu vakcíny do lekárne v našom meste).
Ďakujem, BB
...nebavme sa o ockovani alebo neockovani...ale o tom, ze som sa skusala dopracovat k menej valentnej vakcine, konkretne 3-valentnej DTaP Infanrix...napisala uz ani neviem komu na Slovensku...v Cechach...realita je taka, ze tu sa okrem hexa vakciny (aj to podla dostupnosti zvacsa len k Infanrixu Hexa) a 4-valentnej Infanrix Polio na preockovanie v 5-6 roku (hoci v zahranicnych pribalovych letakoch sa uvadza moznost aj na primarnu imunizaciu, obsah antigenov identicky s Infanrixom Hexa - pediater ju takto odmieta aplikovat) neda dostat...dokonca chyba aj 5-valentna Infanrix IPV + Hib na preockovanie deti, ktore dostali davku proti HepB uz v porodnici...predpokladam, ze "jednoducho" dostanu o jednu davku HepB naviac...cize ak ockovat, tak je na vyber len z tychto dvoch (Infanrix Hexa, Hexacima)...ak uz nic ine, Hexacima ma menej hlinika a na rozdiel od Infanrixu Hexa (aspon tak deklaruje vyrobca) neobsahuje zvysky Thiomersalu...ak vies poradit ine realne riesenie (okrem neockovania) napis...budem len rada...hadam aspon trosku si vies predstavit moj zufaly pocit...
@manucik22 tvoj zufaly pocit neexistuje. do tej situacie dotlacas samu seba tym, ze ignorujes realne riesenie. hladas riesenie , ktore neexistuje co ta automaticky vedie k zufalstvu. jedine riesenie je neockovat.
na druhej strane nechapem coho sa tak desis, ked ockovaniu veris. (usudzujem tak z faktu , ze chces ockovat) . chces ockovat? tak ockuj tym co ti ponukaju nasi odbornici - lekari. (ver lekarom, nie "internetu"). ockovanie je neskodne, bezpecne a velmi potrebne , ved by samozrejme nechceli ublizit tvojmu dietatu a nesu aj velku zodpovednost za to. nie ? ...ci ?
budes si musiet rozmysliet ci je ockovanie potrebne, alebo nie.
ak je - tak nemas co riesit
ak nie je - tiez nemas co riesit.
tvoj prispevok nema ziadnu logiku:
nechces sa bavit o rieseni - ale chces poradit
ockovaniu veris - ale hladas mensie "zlo" (z vacsieho / mensieho ZLA pre dieta ma vzdy mrazi)
chces riesenie - ale vyzadujes len take, ktore neexistuje / je nemozne.
v kazdom pripade ti drzim palce, aby si nasla riesenie a diskutera podla svojich predstav. vsetko dobre !
@manucik22 ..skusenosti inych ti mozu byt ukradnute. to ,ze sa 10tim nic nestalo, neznamena, ze to necaka zrovna vas. precitaj si aspon pribalovy letak danej vakciny. zlozenie ..neziaduce ucinky a tak. je dobre zacat tym ,ze co si mysli vyrobca o vlastnom vyrobku.
hexa je velmi nebezpecna vakcina ci nova , ci stara. mnohi na to uz prisli, dalsi este len pridu.