Vakcína AstraZeneca - vaše názory

25. feb 2021

Aký máte názor na očkovanie vakcínou Astra?
Dôverujete tejto vakcíne?
Som učiteľ a mám možnosť sa zaočkovať.

simsalabim
25. feb 2021

Ja ano. V Britanii uz zaockovali 18milionov ludi. A zacali starsimi ludmi.

pribinak
25. feb 2021

Synove učiteľky už sú.

Už bolo na internete veľa článkov o tom, že to nie je pravda, že je pre štátoch ľudí malo účinná, ale že vo vyššej vekovej kategórii bola nízka vzorka klientov.

Ako učiteľ by si si mal pohľadať relevantnejšie info ako anketa na MK.

autor
25. feb 2021

@pribinak info relevantné mám načítané ... zaujímal ma skôr názor bežných ľudí 🙂

autor
25. feb 2021

@simsalabim ja detto, nie som vyslovene proti nej. Zaočkovať sa určite dám, zaujímajú ma len názory ľudí a možno aj skúsenosti tých, ktorí to už majú za sebou.

qetka
25. feb 2021

Keby som mala tu moznost, tak sa urcite zaockovat dam hned. Teplota 1-2 dni mi pride ako normalna reakcia na ockovanie.Isla by som do toho sj za cenu nizsej ucinnosti.

goodidea
25. feb 2021

Ja som odmietol dva krát BionTech a jeden krát Astra Zeneca..čakám na niečo lepšie :D

hettinka
25. feb 2021

Som zaockovana. Pre mna je dostupná iba táto jediná vakcína, tak neriešim. Ani pri iných vakcinach (mojich i deti) som nikdy neriešila výrobcu. Len teraz to zrazu ľudia riesia...

Inak, ja som mala po 1.dávke miernu reakciu, bez teploty, zimnice. Len má bolelo rameno.

janinah
25. feb 2021

@goodidea napadlo ti,že tu ide o čas?

zuz02
25. feb 2021

Ja som bola pred 10 dňami. Cca 36 hodín som bola donútena relaxovať na gauči 😉, mňa chytila zimnica a teplota 38,4. Po 1,5 dni mi teplota klesla a cítila som uzlinu v podpazuší, kde má pichli. Aj to rýchlo prešlo a po 3 dňoch som už aj zabudla, že ma ockovali. Ja mam takúto reakciu po každom očkovaní. Verím, že mi vakcína v prípade ochorenia zmierni príznaky covidu a tie 2-3 dní po očkovaní sa oproti ťažkému priebehu covidu dajú vydržať. Švagor napríklad nemal nijakú extra reakciu po očkovaní, je to individuálne.

goodidea
25. feb 2021

@janinah o môj?

janinah
25. feb 2021

@goodidea áno,aj...môj otec to očkovanie nestihol,covid bol rýchlejší....😢

goodidea
25. feb 2021

@janinah neodmietam očkovanie, len zachvilu budú na trhu vakciny kde bude stačiť jedna dávka a vyššia účinnosť aj na mutácie, je mi to ľúto....našťastie všetci v mojom okolí aj veľmi starí ľudia s pridruzenymi ochoreniami covid prezili, dúfam že to tak aj ostane

janinah
25. feb 2021

@goodidea iste,je to tvoja vec a tvoje zdravie...to "za chvílu" môže byť práve ten čas,ktorý tebe či niekomu môže chýbať.....tiež sme dúfali...a dopadlo to zle....tak hádam budeš mať šťastie....

hanka1505
25. feb 2021

Ja byt učiteľkou po 55, uz ju mam v sebe🙂 za mna urcite ano.

hanka1505
25. feb 2021

@janinah úprimnú sústrasť😪

janinah
25. feb 2021

@hanka1505 Ďakujem....

hanka1505
25. feb 2021

Aaa zabudla som kamoska uč. Bola v sobotu, reakcia žiadna. Takže záleží to od organizmu. Aj detičky pri prvom ockovani jedno reakciu na, jedno nemá🙂

autor
25. feb 2021

@goodidea a čakať máme teraz úplne všetci? Lebo BUDE iná ? Príde mi to ako nie dobrý názor 🤷‍♀️

autor
25. feb 2021

@hanka1505 som vo vekovej kategórii do 55 😀 ale tiež sa určite zaočkovať dám. Momentálne však v našom očkovacom centre na najbližšie dni nie je voľný termín

goodidea
25. feb 2021

Nie ty nečakaj ani vy nečakajte...ja čakám a kľudne ak by sa dalo vám všetkým dám tie svoje tri vakcíny..

hettinka
25. feb 2021

Vo štvrtok dávali nové termíny. Sleduj stránku Grohlinga na FB, a keď nahodia termíny, hneď sa treba hlásiť, teda ak si sa rozhodla zaočkovať.
Neregistrujeme sa cez klasickú stránku korona.gov.sk ale cez “učiteľský” link
http://old.korona.gov.sk/covid-19-vactination-t...

kristina2015
25. feb 2021

@goodidea Prečítaj si niečo o booster efekt . Neotalaj s očkovaním v dnešnej dobe

autor
25. feb 2021

@hettinka áno samozrejme, som učiteľ tak tuto teóriu ovládam 🙂

kristina2015
25. feb 2021

Treba čím skôr v dnešnej dobe sa nedať zaočkovať a je to ponúknuté je hazard . Buďme radi za vakcíny

kristina2015
25. feb 2021

@goodidea Očkovanie chráni ako aj jednotlivca a kolektívne očkovanie celú populáciu . Vďaka antigenu z očko si tvoje telo uloží potrebnú info ktoré získaš väčšie ako keby si ho bol prekonal. Dnes to je už také že mladí,starí všetci ťažké priebehy ,nikdy nevieš ,riešiť značku výrobcu by som neriešila .

kristina2015
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mmoonna
25. feb 2021

Ja mám tiež možnosť dať sa zaočkovať vakcínou Astrazeneca. V prvom momente som očkovanie touto vakcínou odmietla, že počkám na niečo lepšie. Ale keďže situácia sa stále zhoršuje, vakcín je nedostatok, tak som nakoniec usúdila, že lepšie sa dať zaočkovať a prežiť dva dni horúčok, ako potom byť mesiac na ventilátore, poprípade mať nejaké postcovidové problémy. Takže hoci strach mám neskutočný, v sobotu idem na to. Lepšia nejaká ochrana, ako žiadna. Môj názor.

matabb73
25. feb 2021

Hneď by som sa dala keby som mala tú možnosť. Ja sa dostanem na rad v lete alebo až na jeseň. Ja som aj po tetanovke mala bolesti hlavy, svalov a celkovo som sa cítila zle asi dva dni. Táto vakcína vraj vytvára viac protilátok po prvej dávke ako Pfizer. Možno preto sú tie reakcie búrlivejšie.

luccija
25. feb 2021

Je na inom princípe ako ostatné a to sa mi nepáči, ale nechcem čakať do leta a dám sa ňou zaockovat

miadi
26. feb 2021

@goodidea uz je od Johnson and Johnson co staci 1x schalena v USA.