ahojte
chcem sa opytat najdu sa tu mamicky,ktorych deticky trpia touto chorobou? nam prepukla zo dna na den z 27.10 na 28.10 boli sme hned hospitalizovany v nemocnici v Kosiciach... moj syncek ma 16 mesiacikov a je podozrenie ze mohlo mat nasledky z ockovania ale lekari vylucuju,ze z virusu....
@didulka85 dakujem za reakciu ale priamo v nemocnici ma presviedcali ze z ockovania to neni ... ale neverim tomu cim som si presla s malym... zacali sme chodit na odberi krvi dva krat do tyzdna zatial trombocyty sa zvysili a je dobre ale kedykkolvek mozme padnut tam kde sme boli ☹
citam na nete ze tato choroba sa zvycajne vyvinie dva tyzdne po virusovej infekcii ..tak ak nebol chory a boli ste ockovany MMR tak je to urcite neziaduci ucinok ockovania ..ja teraz zvazujem ci ideme MMR ockovat a cim dalej som presvedcena ze ho odmietneme .
ockovany sme boli 5.oktobra a nebol chory ani len sopliky az na minuly stvrtok krvacanie z nosa a v piatok opat a to uz bol aj cely pomodrety nozky,rucka,lavy bok sama modrina ☹
@kibuk zas len vidim aki su doktori hajzlici...a pritom tuto chorobu mas uvedenu aj v pribalovom letaku ako nezaiduci ucinok prave tejto vakciny......a co viem nie ste jediny pripad....viem o 2 detoch, ktore maju toto iste a "nahodou" z nicoho nic a po tomto ockovani.....nemam slov..hajzli, hajzli.... 😠
@sorciera24 ☹ ☹ nemam slov
@kibuk trvaj na hlaseni nežiaduceho učinku-to sa musi hlasit.
Ved to je už do neba volajuca drzost ti tvrdit že to s ockovanim nema nic spolocne,ked je to aj v letaciku pisane a vzniklo vam presne v casovom slede po nom. 😠 To už aky dokaz chcu nasi "odbornici"
Zas som sa len nasrala. 😠
@kibuk prefot prepustaciu spravu a prefot zaznam z karty o ockovani, nech je jasno vidno datumy a nahlas to sama na SUKL...aspon ja by som to urobila a este by som im aj napisala ze osetrujuci lekar XY odmieta nahlasit neziaduci ucinok po ockovani, ktory je uvedeny v letaku (napis presne v letaku od vakciny tej a tej, bod ten a ten)...vam to uz nepomoze ale mozno inym hej...normalne v obalke s dorucenkou by som to poslala aj so ziadostou o odpoved. Hajzli!
Drzte sa, dufam sa vam to uz nikdy nevrati!!!!
Kibuk ako ste dopadli? Tato karta nverzacia je uz stara ale ja presne toto riesim. Mate to pod kontrolou?
@bibistec ahoj, moja dcéra to mala, ale nie po očkovaní, ale po chorobe. Ak niečo, tak sa kľudne pýtaj.
@kibuk Ako sa ma syn? Je v poriadku? Hlasila si neziaduce ucinky? Ak nie, kludne hlas aj teraz (nie je na to ziadne obmedzenie co sa tyka casu), staci vyplnit tento link https://portal.sukl.sk/eskadra/ Ak mas akekolvek otazky, kludne mi napis. SUKL je povinny hlasenie preverit.
@bibistec hlasit a treba tym lekarom, ktori pochybuju ukazat pribalovy letak https://www.adc.sk/databazy/produkty/spc/priori...
Trombocytopénia
Po očkovaní živými očkovacími látkami proti osýpkam, príušniciam a ružienke boli u jedincov s trombocytopéniou po podaní prvej dávky hlásené prípady zhoršenia trombocytopénie a prípady opakovaného výskytu trombocytopénie. Trombocytopénia súvisiaca s očkovaním proti MMR (z anglického: measles, mumps and rubella t.j. osýpky, príušnice a ružienka) je zriedkavá a zvyčajne prechodná. U pacientov s už existujúcou trombocytopéniou, alebo ktorí majú v anamnéze trombocytopéniu vyskytujúcu sa po očkovaní proti osýpkam, príušniciam a ružienke, sa má starostlivo zhodnotiť pomer medzi rizikom a prínosom podania PRIORIXu. Títo jedinci majú byť očkovaní s obozretnosťou a má sa u nich uprednostniť subkutánne podanie očkovacej látky.
@nelinka626 no super. Ja akurat pozeram stare nalezy a pred ocko bola v norme aj pri chorpbe a po ocko uz klesnute hodnoty. Neviem.co si mam.o tom mysliet. A u vas ako? Jej aj podavaju nejake veci na to? Alebo lieky? Ako sa to riesi? My az teraz serioznejsie riesime hematologiu doteraz to vraj nebolo take zle
@bibistec no moja to mala keď mala cca 2 roky. Prišlo toho náhle v chorobe, brala vtedy aj ATB, mala kritickú hodnotu 16. Hospitalizovali nás v Martine, nasadili infuzie bez korikoidov A ešte užívala Pamba. Na liečbu dobre zareagovala, hneď na ďalší deň ráno už mala lepšie hodnoty a každý deň sa jej to zlepsovalo, po 5. dňoch sme išli domov. Odvtedy pravidelne kontroly na hematológii v Martine, vždy v poriadku. Už má 5 rokov A V septembri pri poslednej kontrole Dr.povedala, že už nemusíme chodiť, iba v prípade potreby.
@nelinka626 fuh no nechapem, ale mali ste ozaj zle my nie az tak ale stale pomalicky klesau
@bibistec no mojej to klesalo tiež asi postupne, vôbec som netušila čo s ňou je, bola slabá, stále unavená, ale ja sam myslela, že to kvôli tej chorobe a atb, najskôr sa jej urobila po slabom buchnuti veľká modrina, potom mala samé modriny, aj som to telefonicky konzultovala s Dr. že či treba ísť na pohotovosť, lebo bola sobota a už sa jej robili aj petechie, lenže ja som netušila čo to je a on povedal, že nie, že ak to neprejde máme prísť k nemu v pondelok. Tak sme šli k nemu v pondelok, ale ráno keď sa malá zobudila, už mala aj v kútiku úst zaschnutu krv a trochu krvi mala už aj v plienke. Keď ju Dr videl, hneď nás poslal do nemocnice a odtiaľ nás po vyšetrení krvi brala záchranka do Martina. Tam nás čakala skvelá hematologicka, ktorá mi všetko vysvetlila, že je to bežné pri detských chorobách a že najskôr skúsia liečbu bez kortikoidov, tá našťastie aj zabrala.
@nelinka626 fuha a teraz ako? Kolko preslo od vtedy?
@bibistec no vtedy mala 18 mesiacov, teraz má 5 rokov. Už sa jej to našťastie nevratilo, chodila sme pravidelne na kontroly, v septembri sme boli a všetko OK. Dr povedala, že už nemusíme chodiť.
@nelinka626 to.je super. Moja ma 8 rokov a pozeram aj stare papiere a tak a ona to ma pri kazdej chorobe ze jej klesnu dosticky
@bibistec tak ale neklesnu jej až pod normu, alebo má nejaké iné príznaky?
@nelinka626 praveze klesnu teraz 79 pomaly postupne klesaju norma je od 150. Ale uvidim co povie hematologicka. Priznaky nevie. Zatial.sme nepozorovali ale je unavena ale neviem.ci tomu sa to da pripisat
@bibistec no moja malá bola taká slabá, že už padala aj pri chôdzi. No uvidíš čo teda tá hematologicka povie. Držím palce, nech sa to dá do poriadku.
@nelinka626 dakujem
@nelinka626 ahoj vies mi napisat viac o tejto chorobe prosim
@deniska89 ahoj, neviem čo konkrétne potrebuješ vedieť. Ja totiž niesom odborník, mám iba nejaké skúsenosti z obdobia, keď bola dcéra chorá.
http://www.vakciny.net/AKTUALITY/akt_2011_19.htm
Je tam napisane, ze trombocytopenia je neziaduci ucinok ockovania MMR 15-32 dni po ockovani.