Ahojte, chcem sa spýtať, či je naozaj tretie očkovanie také hrozné. Všetci nám hovoria, že deti majú horúčky. Nás to čaká za sva týždne a zrovna vtedy suseda pod nami ide prerábať komplet celý byt, búracie práce atď. Už teraz sa strašne bojim, že malý bude v horúčkach a do toho pod nami budu trieskať. O koľko sa dá odložiť očkovanie? Zvažujem, že by som to odložila ak sa to dá.
Ďakujem 🙂
presne , každé telo je iné, preto má každý aj inú reakciu, mne jeden horúčkoval po očkovaní, druhý ani nie...
Mám 2 deti ani po jednom ockovani nemali horúčky a hrozne stavy. Ani v detstve, ani teraz proti covidu. Len vzdy bolesť v mieste vpichu, unava.
U nas bolo zle aj prve,aj druhe...tretie uz nema a mat ani nebude...
Všetky očkovania bez problémov 🙂
Musím zaklopať, u nás boli všetky očkovania bez problémov. Ani nebolo poznať, že by deti na nejakom boli.
u nas prve ok, druhe zle, dalšie nemá - najstaršia
u nas zle hned prve, uz nikdy viac, ani jedno dieta
U nás prvé dve v pohode a tretie vysoké horúčky po 2 hodinách od očkovania. Trvalo to asi deň,bolo to teda náročné a potom ešte par dni po očkovaní bol mrzuty, plakal a len sedel,nechcel ani vstať na nohy ani lozit
Dve deti, ziadne problemy po ziadnom ockovani.
Ja som v prvom rade nedavala 2 vakciny naraz, aj ked pediatricka chcela. Pri tretom dietati mi chcela nanutit hexavakcinu, prevenar a proti rotavirusom naraz!!! Pri kazdom jednom mali vsetky 3 deti 1-2 dni tepoty, stacil 1-2 cipky.
Ak doteraz tie prve vakcinacie zvladal dobre, dala by som uz tak ako treba, ak nie je zdravotny dovod na odklad. My sme odlozili, lebo covid, karanteny, zhorseny zapaleny atopicky ekzem a tak. Takze ma zatial len 2x hexu a Prevenar este nestihol. Ma 7 mesiacov.
Ďakujem za vaše skúsenosti. Malý prvé dve nemal nič, žiadne reakcie. Len tej tretej nás každý straší 🤦🏻♀️ ešte sa bojím potom aj tej mmr, lebo na tú som tiež počula zlé veci a máme aj v okolí prípady, kedy to nedopadlo moc dobre. Hádam ale u nás bude všetko ok 🙏🏻
U nas toto tretie bolo praveze najlepsie znasane. A MMR tiez ziadna tragedia.
Tretie ocko prebiehalo uplne rovnako ako prve 2 - vecer horucka 38.5, dala som nurofen a uz ok...druhy den trosku bolave nozicky ale nic hrozne to nebolo...a mmr najlepsi priebeh, malej nebolo nic - vraj napriek tomu, ze je to velky strasiak prave tuto vakcinu znasa vacsina deti najlepsie, tak mi aspon dr povedala, tiez som mala obavy
starsi nemal po troch ockovaniach, ani po mmr ziadnu reakciu. dnes ma dg. DA, ale to sme videli uz predtym, ze je iny ako ostatne deti v okoli. v obdobi po mmr sa strasne zhorsil, to bolo doteraz najhorsie obdobie. vtedy zabudol davat pa pa, aky velky narastie, zabudol prve slova co vedel - az teraz zacina nanovo. vraj to ale tak byva pri autizme, ze v roku a pol pride regres. casovo sa to zhruba kryje s mmr, tak bohvie. poznam aj ja pripady, kedy dovtedy bezproblemove dieta obrat o 180 stupnov, ale o tom je tu kopa diskusii. uz ho ockovat nechcem davat (kazda obycajna zvysena teplota pre nas znamena regres o pol roka naspät).
mladsia naopak po kazdej injekcii horucka, mrzuta je, uplakana a prestane papat. po tretom ockovani odmietala tyzden mlieko - kojila som ju len v polospanku, ked tolko nevnimala. cele dni som za nou behala s flasou, ani tu nechcela. na nervy. pred mesiacom a pol sme mali mmr. zas naopak - iba by sa kojila a prikrmy zrazu nic. az vcera!! prvy raz odvtedy zjedla varene jedlo. je nacase, lebo uz som si skoro vlasy od zufalstva vytrhala. vazi stale len 9 kil.
a doteraz ako zvládal očkovania? je to individuálne... môžeš čakať, že ti ľubia budú písať aj také aj onaké reakcie... ja by som to zase neodkladala, nech už má po tom... lepšie aj pre teba, iba by si na to stále myslela...