vcera sme boli na ockovani a maly ma teploty 39 ma len 4 mesiace a nic mu nepomaha stale ma take vysoke teploty aj studeny obklad mal aj cipok aj nurofen..ist na pohotovost ci je to normalne po ockovani?
ano, radsej chod na pohotovost cim skor. dufam ze bude tam schopny lekar. my sme po ockovani nemali teplotu, iba velky plac, pretoze ho bolela nozicka a kvoli tomu som dala nurofen od bolesti.
Proti vysokej teplote je vraj najlepšie kombinovať Nurofen a Panadol, samozrejme s dostatočným časovým odstupom, lebo fungujú každý na inej účinnej látke a malo by to zabrať. Ja by som na pohotovosť nešla, len ak by sa nepodarilo tú horúčku znížiť.... A nerobl obklady, ale radšej malého okúp vo vlažnej vode, toto na moje deti vždy zabralo. Ale ťažko radiť na diaľku.
treba mu zabezpecit vysoky prijem tekutin, inak ziadne antipyretika nezaberu..mokre zabaly su tiez dobry sposob znizovania teploty, treba ich urobit ked teplota neklesne do pol hodiny od podania liekov
clanok z novin
Prirodzenou obranou proti novej látke je teplota, až horúčka. No po očkovaní sa neodporúča preventívne podávanie liekov na jej zrazenie, pretože organizmus sa musí s touto látkou vyrovnať sám a prijať ju. Navyše telíčko dieťaťa v tom čase vstrebáva toxíny a v kombinácii liekmi by sa mohli reakcie zhoršiť, prípadne by mohlo dôjsť k toxickému šoku.
Kedy už reakcia nie je „normálna“?
Ak má dieťatko horúčky nad 40 stupňov, horúčky pretrvávajúce viac ako dvadsaťštyri hodín, poruchy koordinácie, chôdze alebo je malátne, môžete sa pokojne vychystať na pohotovosť, kde musíte službukonajúceho lekára vopred upozorniť na to, že dieťa bolo očkované.
Signálom, že nie je niečo v poriadku a organizmus dieťaťa neznáša očkovanie dobre sú napríklad aj vytrvalý neutíchajúci bolestivý plač, ak sú miesta výrazne bolestivé a bábätko má precitlivelé bolestivé prejavy, napríklad aj na oblečenie.
ja som malému dala nurofen hneď ako sme prišli domov z očkovania aby mu teplota nestupla a na nožičky kde ho pichali dala trochu odstanovej masti, teplota mu iba trochu vystúpila prvý deň bol dosť spavý, ale potom nabehol späť na svoj režim
Především bych se zamyslela nad nutností a bezpečností dalšího očkování. Ne všechny děti snáší očkování dobře, některé může i těžce poškodit, takže všechny neobvyklé reakce by se měly brát vážně. Horečka nad 39 už může ukazovat na závažnější reakci organismu dítěte a nadále bych sledovala, zda nedochází k nějakým dalším negativním zdravotním nebo vývojovým projevům u dítěte. Zvláště pokud byste zjistila i další zdravotní problémy, další očkování byste si měla dobře rozmyslet. https://www.modrykonik.cz/fotoblog/miliharmi/cl...
Ake to bolo ockovanie? Cim viac latok, tym horsie to orgnizmus znasa.. my sme mali horucky skoro po kazdom ockovani, kombinuj paracetamol s ibuprofenom (najlepsie s odstupom 3-4 hodin, ale ak nezabera, tak daj kludne skor).. napr nasej malej paracetamol samostatne nezabera dobre, ale ak hodinu ci dve na to dostane nurofen, tak jej to zrazi teplotu... po ockovanie ma tiez dietatko oslabenu imunitu a moze chytit virus, tak to nemusi byt len nevyhnutne reakcia na ockovanie... drzim palce nech ste rychlo fit!
no, ja by som sa zamyslela,ze ci tie clanky,peticie, studie, ktore hovoria o nebezpecenstve ockovania,nie su aspon zcasti pravdive.....a tak sa rozhodla ockovat alebo neockovat...... 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 to po prve...po druhe..nie je normalne mat teplotu,stava sa topo ockovani a nie je to normalne,nemalo by sa to stavat...a uz veta, ze male telicko sa musi vysporiadat s toxinmi mi nahana husiu kozu...to naco sme tie deti vynosili a porodili? aby sme im uz v troch mesiacoch davali moznost vysporiadat sa s toxinmi? co sa ma co take male dieta s takym niecim vysporiadat....dofrasa.....
ak pojdes na pohotovost, tak ta poslu domov s tym, ze je to uplne normalna reakcia po ockovani, takze aj zbytopcne pojdes a budes iba za hlupu a hystericku matku....skus jej davat tekutiny aj ked je to tazke, a zabaly......a dalsie ockovanie by som fakt ze zvazovala...
Neide mi o propagovanie fotoblogu, ale tu je diskusia mamičiek a sú aj pridané užitočné odkazy pri tomto probléme. Dúfam, že Ti to pomôže. Prečítaj si hlavne, prečo nepodávať paracetamol. Teplota by mala ustúpiť, kombinovala by som nurofen, zábaly, + octanová masť alebo zábal z bieleho vína, veľa tekutín. Držím palce.
https://www.modrykonik.sk/skupina/1838/?q=parac...
Ano je to normalne ale na to mala upozornit doktorka...ale teplota by na druhy den by mala ustupit..pre istotu by som na pohotovost sla ....nam vzdy hovorila doktorka po ockovani bude unaveny mozno podrazdeny a teplotu bude mat mozno keby ma tak cipkyu...cipky mozes kazde 4h myslim a striedaj napr nurofrn potom panadol....daj aj zabali aspon 3 staci zabalit hrudnik hlava urcite nieale ja sommaleho balila celeho okrem hlavy ...na pohotovosti ti len toto urcite povedia moj horel uz 3dni 40teploty a nic nepomahalo a na pohotovosti ze i povedali co ja som cil napiala tebe....
jednoznacne chod na pohotovost a upozorni ich, ze ste boli ockovany ....... mozno je to normalne no pri ockovani opotrnosti nikdy nieje dost ...moj syn nastastie po ockovani neteplotoval a ak ano tak mal len zvysenu teplotu ......... kazde dietatko reaguje inak no teplota nad 39 sa mi zda vysoka
je to caste po ockovani, aj preto ja neockujem
aj keď sa hovorí,že po očkovaní nie je teplota,je ...,ak tá teplota neprejde do troch dní treba ísť k dr.,inak použi obvyklí spôsob zrážania teploty...a keď pôjdeš k dr. na poradňu upozorni ju nato....inak pre dámy tam hore,aj po poštipnutí komárom u detí aj dospelých prichádza k stavu ako chrípka ,kedy sú tiež teploty...to píšem preto lebo ide leto ,aby ste si nedali dieťa štipnúť komárom... 😉
ano je to z toho ale NESTRESUJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
skoc radsej na pohotovost.......
ale hlaven nic sa neboj nestres je to uplne normalne