Zaujimalo by ma kolke deti su alergici (ockovane) a kolke su alergici (neockovane).
Ci su rozdiely v poctoch alebo ani nie. Ci si myslite, ze dieta dostalo alergie ako reakciu ockovania
alebo ktore si myslia, ze ani neockovanie neochranilo pred roznymi alergiami nakolko mozu byt aj dedicne.
Dakujem.
Pekna tema dufam ze sa nezvrhne do hadok 😀 . Moj syn ma 2 roky, ockovany je Hexa a Prevenar. Ma Atopicky ekzem, dostal ho ako 4 tyzdnove plne kojene babo takze s ocko to asi suvis nebude mat
Moja 15 mesacna dcera nie je vobec ockovana, stale ju kojim a asi pred mesiacom som spozorovala ekzem. Prv som to neriesila, ale teraz som vylucila totalne mlieko a mliecne vyrobky a dost sa jej to zlepsilo. Takze mam podozrenie, ze je alergicka na BKM.
moj syn bude mať ešte len 4 roky, zatial žiadne alergie ale jeho tato na alergie dosť trpel takže uvidíme časom, má všetky povinné očkovania. Mám 2 synovcov-obaja majú všetky očkovania, mladší má ekzém ale už od malinka, objavil sa ešte pred očkovaním, zdedený po mame, starší je zatial OK
Neockovany, 9 mesacnyy,,kojeny 6mesiacov,predispozicie k alergiam ma po otcovi,ale zatial sa nic neprejavilo.
Náš má 5 rokov, všetky povinné očkovania. Nič mu nie je, alergie žiadne a takmer vôbec nebýva chorý
Uff, tazka tema, mozem ta ubezpecit, ze nezistis absolutne nic, lebo zijeme v tak spinavej dobe, znecistena voda, poda, potraviny, planeta je silne kontaminovana plastmi a pod., ze jednoznacny suvis s ockovanim nenajdes, to je uz len taka ta ceresnicka na torte. Vsetko sa tu len docitas osobne skusenosti, ci uz pozitivne, alebo negativne, nebude to ziaden (vhodny, vyhodny, ci validny) vyskum. Ci uz sa rozhodujes pre, ci proti ocku, su tu ine temy, kde sa velmi podrobne zaoberaju do poslednej kvapocky zlozenim a vplyvom na organizmus, skus zalovit tam.
Sme plne ockovany bez alergie 🙂
Dcéra plne očkovaná, po MMR má diagnostikovaný atopický ekzém potvrdený ako reakcia na vakcínu. Syn neočkovaný bez akýchkoľvek alergických prejavov
sme neockovani (hanka ma 2,5r.) bez alergii a ekzemov ... 🙂 a ano, myslim si ze ockovanie moze sposobovat okrem iného poruchu imunity a to ide ruka v ruke s alergiami a inou vselijakou pliagou .. 😖
Ale hadat sa tu nechcem - kazdy ma svoju skusenosti, my sme sa rozhodli takto.
Moji očkovaní synovia - obidvaja alergici (mlieko) a jeden ešte aj lepok+ dalšie diagnozy a poškodenia (CNS) ☹ ☹ .....neočkovaná -nemá nič, žiadna alergia , ale ani žiadna chorobnosť..... 😵 😵 už nikdy žiadne očkovanie u nás NEBUDE.....
dcera plne ockovana do 3 rokov, ziadne alergie. Syn neockovany, ale zrejme intolerancia laktozy, po muzovi. Nemame to otestovane, len odsledovane, po mlieku ho zvyklo prehnat. Podotykam, ze ja mam ekzem, aj vsetky zeny v linii, niekolko generacii a dcera ekzem nema, aj ked bola ockovana. Takze jednoznacny zaver sa z toho neda spravit 😒. Ja si skor myslim, ze alergie su viac o strave a alergenoch. Ja som sa u deti alergenom ten prvy rok vyhybala, zacala prikrmovat az okolo 6 mesiaca, proste som im nezatazovala zbytocne organizmus a nemaju ziadne alergie, myslim ekzem, aj ked predispozicia obrovska. teraz je vraj 'in' zavadzat alergeny uz od 4.mesiaca, ale nezda sa mi to ako spravna volba, alergikov pribuda. A celkovo prikrmovanie pred 6.mesiacom moze byt spustacom alergii, nakolko travenie este nie je vyzrete a matky sa nedrzia tabulkoveho postupneho zavadzania, ale do deticiek pchaju rozne umeliny z obchodu, kase, vyzivy, pohariky, keksiky v ovoci, pribinaky a podobne. Na taketo jedlo este nie je travenie pripravene a organizmus moze zareagovat prave alergiou. Moze, ale aj nemusi 😉.
syn 8r. má povinné očkovania,alergia zistená v 5r. na roztoče a niekoľko iných vecí,ale je celkom mierna.osobne si nemyslím,že to má z očkovania
plne ockovani obaja a bez alergii
ja moj brat,sestra.mama,otec- vsetci ockovany a ziadne alergie sa neprejavili - vzhladom na nas vek sa hadam ani neprejavia- ak neratam alergiu na blbych ludi 😀 nemyslim si ze ockovanie a alergie spolu suvisia .. 😉 u niekho sa alergia prejavi uz od mimina u inych v dospelosti ci puberte .. takze sledovat len mimina ti nepomoze ...
očkovaný syn po očkovaní atopický ekzém
syn ockovany, ako maly mal silny atopicky ekzem. dcera neockovana, zatial zdrava ako ryba 🙂
dcera ockovana, ziadne alergie,ani atop.ekzem.ale pred ockovanim jej zistili seboroicky ekzem..chora bola raz, ako 9 mesacna, nadcha..jej tatko ma sennu nadchu a nabeh na astmu.co sa tyka atop.ekzemu,toho kojeneckeho, ten sa prejavuje okolo 2.-3. tyzdna po narodeni..
dcéra 2 roky, plne očkovaná - zatiaľ žiadna alergia,
syn,vsetky povinne ockovania plus jedno nepovinne....ziadna alergia,nebyva chory
Alergia je ziskana, mozes ju ziskat aj v 40-ke, tak by bolo asi vhodnejsie skumat starsich ludi, nez deti, lebo to mozu dostat aj neskor. Ja som do 13-tich nebola alergicka, potom prelom a alergie potravinove, chemicke, na travy plus astma. Ockovana som... bohuzial.
Syn a dcera su ockovani, kedze som si nebola nasledkov vedoma, syn mal velke problemy s imunitou, bol neustale chory a taky vychudnuty z toho, ze nevladal drzat na nozickach, zacalo mu to vecer po vpichnuti vakciny, po roku som sa zoznamila s lekarkov a ta mi dala nejake homeopatika na vyplavenie aspon nejakych latok z tej vakciny, odvtedy nastastie sa mu stav zlepsoval, dcera zasa bola tiez ockovana a jej nebolo nic - alergiu ma dcera na penicilin, ale to zdedila po mne a syn alergie nastastie nema
Môj starší syn má všetky očkovania aspoň zatiaľ, ale objavil sa mu atopický ekzém, mladšieho som nedala zaočkovať MMR vakcínou, tak uvidíme, ale mám pocit, že ten starší to má z očkovania, neprejavilo sa to síce hneď po očkovaní, ale súvis nemusí byť hneď, ale po rokoch. Inak v rodine nemáme žiadne alergie, ani ekzémy, preto si myslím, že to môže mať jedine z očkovania.
Dcerka ma 7 rokov, ma vsetky povinne a 1 nepovinne, vtedy sa proste ockovalo, klopem, chora nebyva, atb este neuzivala
Moj brat 32 r mal od narodenia exem, dlho az do puberty, teraz ma synceka, zatial ockovaneho a u neho sa zatial exem neprejavil
Dieťa neočkované, napriek predispozíciám zatiaľ bez alergií.
Ja sama som v detstve (od cca 12 rokov) trpela ekzémami (najmä na nohách), či a ako veľmi súvisia s očkovaním neviem povedať, samu by ma to ale zaujímalo. Úspešne som sa ich zbavila, niekoľko rokov som mala úplný pokoj, a po očkovaní v cca 24 rokoch (protitetanovka) sa ekzémy objavili zas, v úplne inej podobe a výrazne silnejšie než tie, ktoré som mala v puberte. Po niekoľkých rokoch trápenia sa mi ich podarilo (samej, doktori mi zase pomôcť nedokázali) zbaviť, ale cítim, že tentokrát ide len o dočasné stavy pokoja a raz za čas sa mi trochu pripomenú ☹
Neockovane deti, ake sú vase skusenosti s dietatom pocas infekcie virosovej/bakterialnel , aké hodnoty CRP hodnoty mate ? Nase reaguje viac vyskakuje jej vyssie CRP ( aj pri vitusovych), vy mate ake skusenosti ? Dakujem
tri ockovane deti ..jedno zatial len raz.mmr nedavam, ziadne alergie, este cakame co spravi vcely jed, este sa nestretli s tym, dcera raz, lebo otec ma alergiu nan....vraj sa to zvykne prejavit az druhym zihadlom
chori byvaju raz za dva roky slabsia viroza....dojcene do troch rokov, uvidime tretie ci sa podari tak dlho 🙂
dcéra 21 mesiacov očkovaná, žiadne alergie, preddispozície má po otcovi, ale ten dostal alergiu až ako dospelý...takže neviem či to má s očkovaním súvis.....dcéra bola chorá-aj to len horúčky - ked jej išli zúbky...ináč nie...
Dcéra plne očkovaná - alergia na trávu a raž + atopický ekzém
Mam tri deti, vsetky su ockovane len povinnym ockovanim. Alergicka je 9rocna dcera - prejavilo sa jej to na ociach - cele leto si ich skriabe a ma ich cervene (ci to ma suvis s ockovanim netusim, ale ja som mala to iste az do puberty - oci ako angorak). Prostredny syn, 6 rocny ma atopicky exem - raz to ma horsie, raz lepsie, ale nejako extra to neriesime, len premastujeme poriadne kozu, nema to v nejakom kritickom stave (ale zase to moze byt dedicne, lebo ja som mavala to iste tiez az do puberty) a najmladsi 4 rocny zatial nema nic, tak uvidime, ci sa nieco casom prejavi.