Ahojte, sú tu aj spokojné mamičky po očkovaní detičiek ? Ja mám pocit, že všade je kopec znepokojujúcich príspevkov, akoby očkovanie bolo to najhoršie, čo som mohla svojmu dieťaťu urobiť...my máme za sebou len prvé očkovanie a poviem vám, že pred ním aj po som bola ako na ihlách a kukala som na moje dieťa nonstop, čo sa s ním deje a všetko mi bolo podozrivé...či spala, či mrnčala, všetko som dávala do súvisu s očkovaním...na tie ďalšie sa vúbec neteším a isto budem zase v poriadnom strese...máte niektoré aj dobré skúsenosti s očkovaním ?
My máme za sebou dve očkovania a ani pri jednom sme nemali nijaké problémy, takže som spokojná.
my mame vsetky ockovanie a maly je v pohode..
neviem, či moju skúsenosť môžem nazvať vyslovene dobrou, ale keďže moja dcéra už nie je mimino a v čase, keď sme absolvovali všetky očkovania, nebol net taký prístupný a teda nebolo ani toľko informácií, tak som proste očkovať dala, nerozmýšľala som nad tým, jednoducho som to brala tak ako to bolo... dcéra nikdy ani len nezaplakala pri pichnutí, nemala nikdy teplotu ani začervenané miesto vpichu, proste nič, deň ako každý iný, nemala nikdy žiadne vážnejšie zdravotné problémy (klop klop klop)... takže svoju skúsenosť by som nenazvala vyslovene dobrou, ale za seba hovorím, že nebola ani žiadna negatívna skúsenosť.. napriek tomu poslednú dávku MMR vakcíny, ktorú máme ešte pred sebou, sa chystám odmietnuť...
my mame za sebou ani neviem kolko ockovani...syn ma 6 rokov a nic extremne sa nedialo ani pri jednom
po prvom sa pamatam, ze bol dost uplakany, ale inak vobec nic
my mame za sebou 2 davky a nič malej nebolo po par minuttach už ani nevedela že bola očkovana....ale ja som bola prestrašena z toho všetkého čo som čitala....v juny nas caka posledna davka a v septembri mmr nad ktorym stale rozmyslam...ale dam si poradit od dcerkynej dr lebo je ferova a doverujem jej....
Ziadne problemy ani u jedneho dietata,aj ked ja som mala z toho poriadne stresy...klop klop.
My mame hexu a prevenar, vsetky 3 davky za sebou a pohoda, nic strasne sa nedialo, maly o 2 dni ani nevedel ze ho niekde pichali, teraz planujem dat ockovanie proti meningokokom. Akurat nemame MMR ockovanie, zatial ho mame odlozene koli velkej alergii na vajcia. Dufam ale, ze to buduci rok budeme moct absolvovat. Ockovania sa netreba bat ak je dieta zdrave
@nikusssik
ja mám dve deti - 8 rokov a 5 rokov
obe boli očkované všetkým, čo je povinné
ani z jedného očkovania nemali problémy, ani žiadne teploty, ani zmeny v správaní /klop, klop na drevo 🙂 /
našťastie to bolo ešte v dobe, kedy sa to takto strašne neriešilo
navyše majú očkovanie proti pneumokokom, ktoré som im dala po chorobe dcéry, ktorá pneumokola mala, chytilo je to uši a nikomu neprajem prežívať taký týždeň, kým sme čakali, či bude počuť
máme všetky očkovania všetko je OK, tuším raz bola teplota
nemyslím si, že z očkovania treba robiť horor...
my mame všetky povinné (syn má 2 roky) a okrem zvýšenej teploty som nezaznamenala žiadne nežiaduce účinky, takže zatiaľ v pohode
Obe deti plne ockovane. Starsia navyse proti hepatitide A a kiahnam. Ziadne neziaduce ucinky, ani zvysena teplota, nic.
ja mám 3 deti, všetky zaočkované. Vždy boli zdravé, žiaden soplík, kašel, všetko vždy bolo v poriadku. Aj ja som mala pri poslednej stále dáke obavy, kvôli tomu, že sú tu takéto znepokojujúce príspevky. Nečítaj to, už to ani ja neriešim, riad sa podla seba, tvoja mamina nečítala internet, bolo tu všetko čo je aj doteraz a žijeme. Ja ked tu čítam tie rôzne otázky typu: kedy ísť 1.x na prechádzku, čo obliecť dieťaťu, ako odplienkovať, čo mu dať papať, čo mu nedať papať, ... tak mi je aj zle, pretože každá z nás je matka, nemala by sa riadiť inými a hlavne nie internetom a modrým koníkom. Ja mám dobrú pediatričku, s ktorou som to stále preberala, všetko má ZA a PROTI, ale je len na tebe, čo urobíš. Dúfam, že nevadí, čo som napísala, je to môj názor. Majte sa pekne a keď pojdeš nabudúce na očkovanie, pre istotu pár dní nechodte von, aby bola celkom zdravá. Ak bude mať soplík, radšej počkaj, aj pri kašli, lebo vtedy môžu byť horúčky a iné komplikácie. Inak by podla mne nemali.
my sme nikdy nijaký problém nemali, ani opuch, ani teplota, dokonca ani začervenanie v mieste vpichu, nič.. a moje deti sú už velké, v čase ich očkovania neexistovala takáto hystéria aká je dnes, ani ma nenapadlo, že by som ich nemala dať očkovať.. navyše majú aj očk. proti pneumokokom a žltačke typu A- lebo tú schytať = mesiac v nemocnici.
Doteraz posledné očkovanie (v 5. roku života) sme absolvovali pred troma týždňami a na moje počudovanie vôbec žiadna nežiadúca reakcia, ani len začerveňanie. O mieste vpichu mi na druhý deň už len simulovala (ukazovala na opačné rameno ako dostala injekciu a až po upozornení si chytila to správne 😅 ). Ani predošlé očkovania nemali nijakú znepokojujúcu reakciu a modlím sa, aby to tak aj ostalo. Lebo správy o počte a závažnosti nežiadúcich reakcií teda aj mňa znepokojujú, chvála Bohu patríme k tej šťastnejšej časti. Máme všetky povinné očkovania a k tomu kliešťovú encefalitídu.
Ja myslim, ze dobru skusenost budu pisat ti, co zlu este nemali. Ale uvedom si, ze ti, co maju zlu skusenost s ockovanim ju nemuseli mat pri prvom ockovani. Mohli prebehnut 3 ockovania v pohode a fatalne nasledky mohlo mat 4-te. No nemuselo. Je to vsetko o stasti. A je podla mna na uvazenie, ci takuto rusku ruletu hrat pri prevencii.
@nikusssik po prvej nic, po druhej nervove zachvaty a zlost, po tretej horucky a odvtedy kazdy mesiac ATB, ja som spokojna, mohlo to byt aj horsie, dalej uz neockujeme 🙂 drzim palce
my mae vsetky ockovania, dokonca aj nepovinne rotavirusy a kiahne a vsetky tri deti to zvladli uplne skvelo...uplne bez reakcie vsetci traja 😉
Moja dcéra očkovanie zvládla úplne v pohode, bez teplôt, dokonca aj očkovanie proti kliešťovej encefalititíde - jediné nepovinné očko, ktoré má. Ja som bola bez stresu, čaká ju o chvíľu očko v 5.r. a tiež budem bez stresu.
My máme povinné za sebou a strašne ma mrzí že už sme nestihli TBC...zrušili ho lebo už nebola tubera...ale zaujímavé je, že na východe už tubera v určitých rizikových skupinách obyvateľstva už zúri a tí nie sú izolovaní...takže tu je ten význam očkovania...choroby nie sú lebo sa ockuje.ak sa očkovaťnebude choroby sa pomaly postupne vrátia...to že nie sú na Sk neznamená že nie sú nikde na svete...a pri dnešnom cestovaní a otvorených hraniciach je len otázkou času kedy opäť “staré choroby“ prepuknú ...
Ja som bola tiez s ockovanim "spokojna" a neriesila som ho vobec do 4 mesiacov mojho syna. Necitala som ziadne fora pre a proti, az ked som mu nasla na krku hrcu velku ako slivka a nastal kolotoc vysetreni a obdobie plne stresov a neistoty. Zaver: NU po ockovani TBC. Dodnes ma chuda uzlinu zvacsenu. Neviem preto ci je slovo "spokojnost" vhodne spajat s ockovanim, skor by som to nazvala stastim, ze to dieta zvladlo bez neziaducich ucinkov.
vsetky povinne ockovania a zatial vsetko ok
@nikusssik ja dufam ze tu bude vela pozitivnych prispevkov 😉 😉 😉 😉 zelam si to...
teraz to ze citas vela negativ neznamena ze kazdeho sa tyka negativna reakcia; ako aj ze kazde dieta bude bez nasledkov..
vies ja si myslim ze kazdy liek kazde farmaceutikum je schopne pomoct ako aj ublizt nic nie je dokonale a bez nasledkov ako takych ci viditelnych alebo uplne banalnych.. alebo ktore sposobi doslova lavinu reakcii v tele cloveka na ktore telo nebolo povedzme to rovno programovane ako take.. 🙂 🙂 🙂
osobna odpoved za seba ja som bola psokojna u prvorodeneho na zaciatku uplne spokojna az do chvile ked nastala velka zmen apo urcitom ockovani a ta zmena zmenila mojmu synovy zivot ako aj celej rodine....
odvtedy nie som uz spokojna co sa tyka ockovania beriem ho uplne s rezervou a pokial nie je uplne nutne tak oddialujem ockovanie... osobne mam stastie zit v krajine kde je len jedno jedine ockovanie povinne.. 😉
na zaver... osobna si myslim ze 90% ludi bude psokojnych a nebude mat pripomienky co sa tyka ockovania, ale to iste by bolo ak by si dal aotazku mali ste alergicku alebo negativnu skusenost po podani atb...?? 😉
absolutna vatsina ti odpovie bez problemu ale najdu sa vzdy vynimky ako vsade..... 😉 vsetci nie sme rovnali a nemma rovnaku imunitu ako aj geneticky podklad.. 😉
ak si dáš dieťa očkovať musí byť úplne zdravé aspoň 3 týždne a neprísť do styku z chorým človekom a po očkovaní počúvaj dobre rady lekára a riaď sa s nimi,nečítaj záležitosti ľudí proti očkovaniu,ktorí majú irelevantné informácie absolútne nepodložené a otravu hubami by liečili vit.C ,čierny kašeľ tiež a vysoké nezraziteľné teploty okolo 40stupňov u dieťaťa tiež....a nikde nepovedia ,čistú pravdu ,čo predchádzalo tomu pred očkovaním a ako riešili stav po očkovaní...samozrejme môže prísť ku komplikácii,tá najakútnejšia ako je anfylaktický šok vás zastihne hneď u lekára keby niečo,ale šanca je minimálna,teplota to ti vysvetlí lekárka a postupuj podľa nej...daj na zdravý rozum ,komunikuj zo svojím lekárom,lebo to ,že sama nepočuješ ,že tie choroby sú ,tak sú aj na slovensku okolo nás...
moje prve dieta je riadne ockovane, dokonca ma navyse este aj rotarix. To vsak neznamena, ze som spokojna s tym 😔 ani som nikdy nebola, ale zila som v tom, ze sa to "musi" a ten rotarix... no... mysleli sme, ze to je pre jej dobro. 😖 vsetko zvladla relativne v pohode. Moje druhe dieta ockovanie nie je a s najvacsou pravdepodobnostou ani nebude 🤐 stacilo mi precitat pribalovy letak k vakcinke a uz to slo.. jedna pochybnost za druhym a vela vela studovania, cize teraz si uz nemyslim, ze to bude pre jeho dobro... takze tak. Ale je to len moj subjektivny nazor, ak si ostatni myslia, ze je to pre dobro ich deti, tak ok.
Ja si neviem utvorit jednoznacny nazor na tuto problematiku, nic nie je len cierne, alebo biele. S hroznymi nervami som dala maleho zaockovat, zvlast hexa, zvlast pneumokoky, maly mal na druhy den teplotu (v pripade hexy), ziadne ine prejavy som nespozorovala. Neviem este, ci dam ockovat proti MMR, resp. mozno az po druhom roku zivota, uvidime.
Celkovo ockovat MUSIM dat, nakolko manzel je African, s drobcom budeme cestovat po Afrike a tam maju dokonca este aj detsku obrnu plus dalsie ochorenia z repertoaru, ktory ''riesi'' napr. hexa. Nepaci sa mi velmi ten ton aky tu dvaja diskutujuci pouzili, ako keby vsetci rodicia, ktori nechaju ockovat svoje dieta spachali trestny cin alebo boli nekonecne hlupi. Pre mna ludia, ktori nenechaju zaockovat dieta robia mozno dobre a chrania jeho imunitny system, ale ja ako vegetarianka/veganka mozem napriklad povedat, ze su nekonecne hlupi ak nasledne krmia dieta masom mrtvych zvierat, kde je neskutocne mnozstvo rezidui roznych prisernych latok ako su antibiotika, hormony a rozne ine chemikalie, atakdalej atakdalej. Takze zbytocne by sme na seba ukazovali prstom kvoli tomu, ako sa kto rozhodol .....vybrat si musi kazdy sam a zariadit sa podla svojho najlepsieho vedomia a svedomia.
Farmaceuticka mafia je spolu s jednou dalsou mafiou (nebudem tu rozduchavat nabozenske vasne 😉 ) asi najhorsia na svete, pozadie vsetkeho co sa tyka lieciv a aj ockovania je seredne, ale je tu jedno velke ALE. V dnesnej dobe a pri tom, akym sposobom ziejeme, si mozeme vybrat len mensie zlo, nic lepsie...
ja mam 5 deti , vsetky su ockovane, obcas nejaka teplotka, ale inac ziadne reakcie, starsia dcerka je aj voci kiahnama najmladsia mala aj rotavirus a ma aj meningokoka a vsetky zvladla super a nikdy by som neuvazovala, ze by som ich neockovala , starsi syn ako 15 mesacny dostal pneumokoka, vtedy sa este voci nemu neockovalo a zacali mu praskat cievy, zachranili mi ho v poslednej chvili, nikomu neprajem prezit noc s tim, ked ti lekari povedia, uvidime ci to zvladne , ak by lieky nezabrali tak by do rana vykrvacal ☹ ☹ ☹