Ahojte maminky, už to tu bolo veľa krát spomenuté...ale zaujíma ma každý názor. Dali sme 3 mesačného chlapčeka zaočkovať. Mne aj manželovi sa zdá, že stratil hlasný smiech. Predtým sa rýchlo nahlas rozosmial teraz iba krivý ústa po veľkom úsilí. Čítala som príspevok kedy sa to mamičke stalo a malinkému sa to zlepšilo po cca mesiaci. Máte s tým nejaké skúsenosti. Rozmýšľam, že ho už nedám zaočkovať... ☹ Ďakujem za každú radu...
Nasa ked mala tri mesiace aj si mrnkala a vydavala zvuky aj sa smial potom na mesiac prestala a teraz ma 7 a je taka ukecana a vysmiata ze az.ale samozrejme treba dieta hned ku vsetkemu nutit.ale ved to je na mamicke.
moja sa tiež nahlas smiala cca v 4 mesiaci a potom prestala na 2-3 mesiace a zase začala, očkovaniu som to nepripisovala, proste sa niečo naučila, zabudla, znova si na to spomenula neskôr
@truskawka ahoj, ten príspevok tej mamičky som si čítala aj ja ešte pred očkovaním. malého som dala zaočkovať a totál som sa zblbla z toho..tiež som si nahovorila že malý sa odmlčal..fakt bol že pár dní bol zaujatý inými činnosťami - chytal si nohy a nesmial sa mi, ale teraz sa s dcérou pekne "rozprávajú" smeja sa že ho počujú aj susedia..ale detičky sa menia každú chvíľu. odlož si druhú hexu na neskôr, aj ja odkladám tak o mesiac
@tanapeta aha vidíš už som zblbnutá z toho..vieš zvažovala so pri synovi či dáť alebo nie ale nakoniec som sa rozhodla že dám tie hexy a MMR odmietnem. ale bojím sa, keď sme prišli z porodnice dostal totiž 40 stupňové horúčky a netuším aká bakteriálna infekcia to bola tak mi bolo odporučené očkovať
@truskawka nieco pre teba
Nazov temy Strata hlasného smiechu dieťatka a jeho vrátenie po očkovaní (Nová) je zavadzajuci. Nezainteresovany to pochopi tak, ze dieta sa prestalo na nejaky cas smiat a smiech sa mu vratil, ked ho zaockovali.....
Rozmýšľaš celkom správne. V rodine máme zaočkované dieťa 1. dávkou Hexy, po ktorej sa prestalo pretáčať, kopkať nožičkami, ostalo z neho iba polienko, ktoré behá po nemocniciach a musí cvičiť vojtovku, Po mesiacoch sa dáva pomaly dokopy, ale stále za svojimi vrstovníkmi veľmi zaostáva. Lekári nevidia žiadny súvis s očkovaním, tak sa nečudujem, že tie NÚ na SK nie sú - keď ich lekári poprú, tak samozrejme žiadne nemôžu byť, to iba rodičia si "namýšľajú".
Lekári možno popierajú, ale existujú zákony...ale nie je to tak, ze nikto tomu nevenuje pozornosť. Ja som u svojho po prvom očkovaní pozorovala výrazný motorický nekľud, nespavosť, odvtedy máme ťažký boj s každým zaspaním. Napísala som otázku ohľadom daného NÚ na oficiálnu stránku o očkovaní a ozvala sa mi nejaká magistra z danej farmaceutickej firmy, kt. vakcínu vyrába, že zo zákona majú povinnosť evidovať a vyhodnocovať možné nové NÚ vakcín, tak ma prosí o anonymné doplnenie informácii- pýtala sa na vek malého, pohlavie, kedy a čím bol očkovaní a presne popísanie zmeny v správaní.
@truskawka To chce kontrolu na neurologii. :( Citala som tu pribeh stvorrocneho dietata, ktore po oneskorom podani vakciny na nesmrtelne choroby prislo o rec. Vas pripad je porovnatelny..
Dalsie ockovanie touto "Vasou" vakcinou by som uz dietatu nedala.