Ahojte, chcela by som sa spýtať, či nemáte niekto podobnú skúsenosti. Včera sme boli na druhom očkovaní (do oboch nožičiek). Malý mal len dnes rano mierne zvýšenú teplotu (37,7*C), ale od rána pozorujem, že kopká len s jednou nožičkou. Myslíte si, že ho nôžka bolí a preto ju menej používa? Skúšala som mu s ňou hýbať, nemikol sa ani neplakal, keď som pošteklila na spodu nohy, tak prstami hýbe, aj keď som mu nohu zdvihla tak si ju chytil. Bojím sa, žeby mu to očkovanie urobilo niečo so svalmi/nervami. Ďakujem vopred za nejaké reakcie.
U nás pri prvej to bolo podobne prešlo to po nejakom týždni doktorka povedala že mala asi veľmi napnutu nohu pri očkovaní a tak mala akože niečo podobné ako svalovku. Našťastie sa po tom týždni už rozhýbala. Držím palce 😊
@lenka5445 Jasne, tie nozicky mozu boliet, aj kazda inac, podla toho, kam sa zrovna s tou injekciou trafia. Ja si pamatam tetanovku, co nam ako detom pichali tiez takto do nohy a nic moc veru. Uvidis za par dni, ci sa to vylepsi.
neboj, urcite ho len boli noha, nasa tiez mala jednu menej pohyblivu po ockovani, aj ju mala viac opuchnutu a aj tam mala stvrdnute v mieste vpichu, druha noha bola ok. uvidis, ze to bude lepsie 😉 skus chladivu naplast pre babatka, bezne dostupne su v lekarni
Samozrejme že je to z očkovania. Veď aj teba by to bolelo. Môj mal viditeľné opuchnutú nôžku v mieste vpichu a pri chodení kríval. Do 2 dní prešlo.
Vacsinou je viac bolava nozka ta do ktorej sa ockuje ako do druhej - babatko to uz caka a zatne sval/viac sa brani a vtedy ten sval aj viac boli...velmi casto byvaju presne aj hrcky potom, horuce a cervene miesta vpichu a bolest, je normalne ze bude tu nozicku menej pouzivat ked ho boli. Normalne je napr aj ak by prestal na tych par dni po ockovani stvornozkovat/chodit...malo by to postupne prejst a vratit sa do normalu, zatial by som sa neobavala 🙂
to nikdy nevieš, teraz už len treba čakať... ono je to tak, že ak sa iným deťom nič nestalo, tak rodičia budú zosmiešňovať tých, ktorých deti majú nejaké následky po očkovaní. a tí, ktorých deti majú nejaké následky po očkovaní ťa zase budú strašiť, pričom možno malého tá nožka len bolí a zajtra to prejde, takže si o nich pozajtra pomyslíš, že sú blázni. teraz ozaj už len vydržať.