Prosim vas mate niekto skusenost s jednorazovou injek nou davkou vitaminu d novorodencom? Moj maly po dvoch dno h uzivania vigantolu distal silne hnacky tak ho lekarka vysadila aze mu da jednirazovku vitaminu d. Neviete akosa to vola a ci tonema tiez beziaduce ucinky?
jednoduche riesenie ..ak nechces mat problemy, tak nedavaj ani vigantol (ten absolutne nie 😲 ) a anni jamieson .
vyber si medzi Swanson D3 kvapky - www.swanson.sk - potrebuje 1 kvapku denne , alebo
Dr Rath D3 sprej - www.benevita.sk - potrebuje 2 vstreky .
mal som ob dve a sprej sa davkuje rychejsie a je tam pridava ochrana voci oxidacii .
@prevenar neviem či tu robíš reklamu na výrobky ,možno sám ich predávaš,ale pozrela som si vit.zo značky swanson a v zložení je olivový olej ,po prvé prechádzajú tieto doplnky z netu nejakou kontrolou ,po druhé olivový olej určite nie je vhodný pre deti z našej zemepisnej šírky,mali sme tu inak aj kauzu karcinogénneho olivového oleja a po tretie je tam doslovne napísané ,nie je vhodný pre štandartné použitie pre deti a treba použitie konzultovať z lekárom ....a určite by som si nedala poradiť tebou ,ktorý odporúčaš med ,ktorý je najväčší alergén ,aby si nám sladili potravinový alergici v úžasnom koláčiku .....
@polariso o akú injekciu ide tj.názov si zisti od dr.,ale ide o vit.ktorý je rozpustný v tukoch ,takže bude to len nejaká olejovka ,nič viac ,plus tam by som skôr očakávala reakciu z možnej hypervitaminózy ,ale dr .hádam vie akú dávku treba podať ,určite nie je správne si myslieť ako tu laik výživový poradca amatér prevenar píše ,že radšej nič ,daj sa poučiť ako tvojmu dieťaťu to bude chýbať ,plus nehovoriac o náchylnosti na choroby ,takže určite komunikuj z dr....
@polariso daj mu radsej D od Jamieson, dostanes to normalne v lekarni, okolo 9 E stoji