Chcela by som vediet ake sankcie mi hrozia zo strany statu ak odmietnem povinne MMR ockovanie
@sam2 ahoj, pokuta tam je, ja som platila za odmietnutie MMR okolo 84 eur (pokuta plus súdne trovy... postup je taký že ťa predvolajú na RUVZ v tvojom meste na pohovor, kde Ti najprv dohovoria a poučia ťa o vhodnosti očkovania a o rizikách neočkovania, oni tam majú priamo aj právničku a regionálnu hygieničku...potom Ti dajú lehotu 30 dni na rozmyslenie či dáš dieťa doočkovať a ak nie, tak Ti príde už len platobný príkaz vo forme šeku. Ked som sa pýtala že či to bude mať aj iné dôsledky, tak som dostala odpoveď že nie, že zaplatením pokuty sa to končí. Ak chceš podrobné info tak kľudne napíš.
@sam2 Neviem či už súdne konanie dobehlo, ale bolo na túto tému. Počas jeho konania nemohli RUVZ dávať ďalšie pokuty, kým sa vo veci nerozhodne. Skúsim to niekde nájsť, ako to dopadlo.
Osobne si myslím že sankcie ešte len prídu a to vo forme neprijatia do štátnych škôlok a jaslí , budú sa plniť súkromné škôlky a tie to budú mať po čase upravné tiež.
To isté sa bude týkať aj letných táborov , napríklad Češi to už po mne vyžadujú , potvrdenie o očkovaní
@maminuska ja akoze nie som protiockovaci fanatik, predosle ockovania mame. Len toto jedno je podla mna uplne zbytocne. A ked sa nad tym zamyslim co si napisala, tak je to dost realne. Z tohto pohladu som sa na to nepozrela...ide mi len o to ze na poslednu hexu mal zlu reakciu a preto by som mozno mmr rada vynechala, kedze podla mna su to bezne decke ochorenia 🙂
A tym fanatikom som samozrejme nechcela nikoho urazit...az teraz som si uvedomila ako to mohlo vyzniet... 😀
Kamoskina sestra dostala za odmietnutie MMR pokutu 10 Eur 🙂 Ja mam obe dcery zatial plne ockovane, najblizsie nas caka ockovanie v 6.roku a to zvazujem ci neodmietnem alebo aspon pred zaockovanim im chcem dat urobit geneticke testy. Mam autoimunitne ochorenie, baby maju pravdepodobne predispoziciu na autoim.ochorenie a ockovanie ju moze spustit, tak sa obavam...
@sam2 Odmietni všetky očkovania pre všetky svoje deti a pre seba a urobte to spolu s manželom. Budú to riešiť ako jeden priestupok za maximálne 300 eur a už ďalšiu pokutu z to nedostanete.
Možno sa budú chcieť snažiť riešiť každého rodiča zvlášť, to je 2 x 300 eur, alebo dokonca každé očkovanie zvlášť, to je kopa priestupkových konaní s pokutou dokopy maximálne 300 eur.
Preto by bolo lepšie tvrdiť že neodmietate očkovanie, iba si to chcete rozmyslieť. Alebo že odmietate, ale nepovažujete to za priestupok, lebo NIKDY NEBOLI DOKÁZANÉ POZITÍVNE ÚČINY VAKCÍN, NAOPAK JE DOKÁZANÉ ICH ŠKODLIVOSŤ. A vy ako starostlivý rodičia to nechcete dopustiť. Táto veta je dôležitá aj pre sociálku.
Treba aby to odmietlo veľa ľudí a vznikol VEREJNÝ TLAK na zrušenie tejto prasárne a ZBABELÁ VLÁDA USTÚPI. Inak sa to nikdy neskončí, deti budú ničené jedmi so stále ďalších novo zavedených vakcín a tí ktorí odmietnu budú šikanovaní.
@luba41 A nemáš známeho lekvára, tak sa ti každý vysmeje do xichtu a udá ťa.
@sam2 ziadne, max zaplatis nejaku smiesnu pokutu. 😉