Je toto ockovanie vobec povinné? Dali ste svoje deti v posledných 2 rokoch touto vakcínou očkovať? Alebo podarilo sa vám prvú dávku odložiť na neskor? Ako reagovali doktorky keď ste odmietli očkovanie s MMR? platili ste aj pokutu z úradu zdravotníctva?
Taketo otázky mam preto, lebo čím ďalej tým viac čítam o tom aký je MMR vakcína humus, ako môže spôsobiť neurologické a iné problémy dieťaťu, a hlavne to ze je to živá vakcína...
@myrra81 a tebe prišli pokuty? A deti zobrali do škôlky ci ešte niesu v tom veku?
neprisla mi pokuta, Dr. si to zapisala do karty, starsi (4r.) chodi do skolky
Dala som ockovat vsetkymi povinnymi vakcinami a vsetko je a bolo OK. Ziadne vedlajsie ucinky. Ak mate na mysli ze MMR sposobuje autizmus,tak to urcite nie. ALE ze moze byt spustacom,to pravda byt moze. Ale spustacom moze byt aj choroba - vysoke teploty a pod. Urcite dieta dopadne horsie,ak schyta nejaku chorobu, na ktoru ockovane nie je,resp. ma ockovanie vynechane. Koniec koncov je to kazdeho vec, ci da alebo neda dieta ockovat.
Ja mám 10r syna úplne neočkovaný a v pohode 🙂 aj škôlka aj skola aj doktorka ,nikto ma nikde nenahlásil - syn je úplne zdravý ( klop klop ) počas 3 rokov v škôlke nechýbal a nebol chorý
patri medzi povinne, ja som nedala ockovat ani jedno dieta, pokuta ti moze prist a nemusi