Rozdielny postoj rodičov k očkovaniu puberťáka proti Covid-19

22. jún 2021

Predpokladám, že mám v dnešnej dobe pomerne bežnú dilemu a zaujímalo by ma, ako to riešite u Vás. Náš puberťák má 15, očkovať sa chce a hneď. Ako rodičia máme na vec rozdielny názor. Tato je zaočkovaný a rád by dal čo najskôr aj dieťa. Mama (čiže ja) nie som zaočkovaná a nesúhlasím. Možno zmením názor o pol roka, o rok, o päť. Aktuálne som proti. Nemám zatiaľ jasno v tom: či sa mám podvoliť väčšine alebo si dupnúť a očkovanie zakázať. Moje riešenie budú rešpektovať, aj keď samozrejme s nevôľou, v tomto problém u nás nevidím.
Ak sa nenahneváte, poprosím o názor iba maminky, ktoré sú v podobnej situácii. Nechcem tu rozvíjať tému, prečo má kto aký postoj k očkovaniu a vysvetľovať dôvody.

anita1978
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vroni
28. jún 2021

Mam podobný názor ako ty, muž síce nie je očkovaním nadšený, berie to ako natlakový prostriedok štátu, ale nepovažuje to za natoľko podstatne, aby s tým bojoval. Dcéra má 15. Som striktne proti tomu, aby sa dala očkovať, chlap je názoru, že jej to zjednoduší život. Predostreli sme jej obaja vlastný názor a nechali rozhodnúť sa samu. Očkovať sa (možno len zatial) nebude. Aj keď sme sa zhodli, že ak by sa mali deti očkovať Pfizerom, sme veľmi radikálne proti obaja (tu sa plánuje pre deti Johnson)

dadka_bb
1. aug 2021

Zatial by som nedavala. Pockajte co prinesie cas .