Rozdelenie povinného očkovania

petrag25
11. dec 2016

Ahoj, máte niekto skusenosti s rozdelenim ockovania v 3mesiaci? Caka nas ockovanie a dcérka sa narodila v 36tt je este drobunka ani krvne vysledky nemala 100%, preto by som jej najradsej toto ockovanie oddelila. Nasa dr. O tom nechce ani pocut a chce k tomu pripojiť aj vakcinu rotarix..prosim dakujem za kazdu radu.

hradnapani
11. dec 2016

@petrag25 no tak vymen doktorku rovno - s dobrym lekarom sa da debatovat a najst kompromis. Nasa v pohode deli a ja som delila, nebol problem. Pocuvaj seba, lebo potom si budes nadavat, ze si to neurobila. Mne to proste nedalo to ockovat vsetko naraz. A rotarix som ani nedala a nasa lekarka sa o nom sama ani nezmienuje. len ked si ho rodic pyta.

majka99999
11. dec 2016

@petrag25 ockovanie odloz a hotovo. Nic sa nestane, ak ju budu ockovat o mesiac neskor, ved dcerka este nie je v poriadku, keby mala chripku, tak ju tiez ockovat nebude predsa. Rotarix nie je povinny, to mozes odmietnut v pohode (jedine, ze chces dat, tam to tusim treba naozaj podat do isteho veku, ale my sme to nedavali, tak neviem presne). Co sa tyka rozdelenia, treba byt asertivny, nechces obe naraz a hotovo. Kamoska tak davala ockovat s odstupom 2 tyzdnov a doktorka nemala problem. Lekar potrebuje tvoj informovany suhlas na vsetky ukony.

micicka
11. dec 2016

Rozdeliť očkovanie je super vec. Pri druhom som to tak urobila a bola som veľmi rada. Naša Dr S tým nemala vôbec problém. Veď logicky je to pre organizmus menšia záťaž, tak prečo nepomoct tým drobcom. A aj tak by som to posunula, píšeš, že dcérka je drobná a ešte nie je celkom OK. Na čo to silit. Na tvojom mieste by som ešte pockala a potom aj rozdelila. A veru Dr by ti mala vyjsť v ústrety. Buď ju zmeň, ale u novej sa vopred pytaj, alebo chod tvrdo na ňu a neustup. Držím palce, je to tvoje dieťa, ty si za neho zodpovedná, tým že očkovanie rozdelis, mu len pomozes.

nikushka1
11. dec 2016

@petrag25 my sme tiez mali delene.dr s tym bola v pohode.rozostup sme mali 4tyzdne.predsalen je to mensia zataz pre organizmus.podla toho co pises tvoja malicka mala tazsi zaciatok preto je podla mna rozumne ulahcit jej to rozdelenim
a dr by som vymenila.a to co najskor.bez tvojho suhlasu nemoze nic spravit a aj pri podpisovani informovaneho suhlasu je stanovene presne znenie ktore sa podpisuje.okrem ineho je tam ze si rozhodla bez natlaku...
a to ze ta nuti aj do nepovinneho to uz je uplny nonsens.ten rotarix aj uhradi zo svojho???nemam slov na takychto doktorov

petrag25
autor
12. dec 2016

Ja jej rotarix chcem dat. Nechcem riskovat jej zdravie, naozaj clovek ani nevie kedy babo napadne rotavirus a nechcem aby mi skoncila v nemocnici na infuziach. Mne bolo povedane ze rotarix je tiez od 3mesiacov a kamoske ockovali malinku ked mala tak polovicu. Mne ina dr.hovorila ze rozdiel by mal byt 10-14dni co nie je az taka hroza sestricka mi hovorila ze 6tyzdnov...v niecom je to aj dobre že dieta to prekona pri jednej bolesti, keby sa mala narodila nacas tak to mozno ani neriesim..kamoske po rotarixe mala chytila hnacku, nech chyti moja nedaj boze tiez a teploty do toho tak sa zblaznim..ja si z toho tazku hlavu nerobim ona tym ze sa skorej narodila tak jej posuvaju vsetko aj prikrmovanie..tak jej mozu aj ockovanie.

katka253111
12. dec 2016

Moj sa narodil v 37+5 a najprv dr ockovala hexou len a aj to bolo odlozeme kustik neskor... a to som jej to nenavrhla ja... synflorix sme davali neskor rozdeleny... akurat to posledne 3tie ockovanie slo naraz, ale tiez o dost neskor, lebo som cakala najprv kym prejdu vonku horucavy, ledze nam vyhadzalo na tie najhorucejsie dni a potom ochorel...

Rotarix sme nedavali, tak poradit neviem

nikushka1
12. dec 2016

@petrag25 tak zase ani rotarix neni vsemocny a nezaruci ti ze mala nedostane rotainfekciu ale to je na uplne inu diskusiu.a my sme prave po nom skoncili v nemocke ...
pri rotarixe ma byt rozostup minimalne 4tyzdne a obidve davky maju byt podane do 24tyzdna zivota(udaje z pribaloveho letaku vakciny)

petrag25
autor
12. dec 2016

@nikushka1 nam by to aj vyslo malicka ma teraz 14tyzdnov, keby teraz dostaane hexu o dvaa tyzdne preventar po novom roku mozeme riesit rotarix.
@katka253111 ja tiez nie som zastaca vsetkych moznych ockovani ale osobne by som si to vycitala keby ju nezaockujem a nakazi sa. Dufam ze nenastanu nejake komplikacie.

neneszabo
12. dec 2016

@petrag25 Zaujimavy pristup pediatra😒. My sme chceli ockovanie posunut aj rozdelit a nebol ziaden problem (okrem sestrucky - stara skola este). Akurat sme sa dohodli ze medzi jednotlivymi ocko.latkami dame pauzu 1mesiac aby malo telicko dost casu na spracovanie. Asi by som menila pediatra po takejto skusenosti.

katka253111
12. dec 2016

@petrag25 to veru ano... aj ked tych rotavirusov je nespocetne mnozstvo a ockuje sa len proti niektorym... drzim kazdopadne palce 🙂

lucinka511
12. dec 2016

@petrag25 sestre sa narodila v 34 pokial nemala 5 kil nemohli ju ockovat,,,tak nedaj ockovat,zmen lekara

sunny02
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vevesh
12. dec 2016

@petrag25 no tak hexa a prevenar sa da skor oddialit ako rotarix - ten ma dost presnu dobu, dokedy moze by podany- ostatne mozes posuvat hore dole podla lubovole...

bocianka123
12. dec 2016

@petrag25 ja som synflorix a hexu rozdelila, s dvojtýždňovým odstupom, bez problémov . ale očkovaný bol až v deň svojich 1. narodenín z viacerých dôvodov. a rotarix na rotavírusy (ten sa očkuje tuším iba do 6 mesiaca veku dieťaťa. Ak to nestihneš nič sa nestane) ja som nedala vôbec, to nie je povinné a vtedy (r. 2011) sa za to dosť platilo, neviem ako teraz.

hradnapani
12. dec 2016

@sunny02 moj bol prvykrat ockovany ako 7 mesacny (najprv hexa a o styri tyzdne prevenar), posuvalo sa to z roznych dovodov: najprv boli horucavy, potom dovolenka, potom rodinne dovody a museli sme odcestovat, potom bol dvakrat chory. A dalsie ockovanie nam vychadzalo teraz pred vianocami, a to som rovno doktorke povedala, ze na sviatky neockujem (lebo vzdy ma po ockovani teploty), sestricka zazerala, doktorka pochopila ;)

sunny02
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hradnapani
12. dec 2016

@sunny02 ano, platila som nejakych 12 eur a 4 eura mi vraj poistovna vrati. Doktorka ma nahovorila na prevenar, lebo mam doma aj skolkara a ten vlaci domov kadejake choroby, tak vraj aby bol viac chraneny, lebo synflorix je "len" proti 10kmenom a prevenar proti 13 tusim.

sunny02
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hradnapani
12. dec 2016

@sunny02 no ved... clovek uz naozaj nevie, co je lepsie. Prve dieta som dala synflorixom.