Rotarix

kristina39
27. jan 2013

ahojte maminy...maly ide zajtra na prve ockovanie(povinne infanrix a synflorix) a chcela som mu dat aj rotarix...vsetko v jeden den...starsieho mam tiez ockovaneho rotarixom len ten mu davali tusim samostatne a je zdravy....teraz som citala ze jedneho chlapceka ockovali tymito 3 vakcinami a zomrel...nieje na 100% potvrdene ze z vakcin sud uznal meningitidu ...tak neviem...s tym rotarixom pockame aspon tyzden...ale na druhej strane keby som si to nahodou neprecitala tak by som ho normalne dala zaockovat..uvidim co povie dr zajtra...mate s tym niektora skusenost??

jerryjanka
27. jan 2013

aj na letaku je napísané že sa NESMIE očkovať živa a neživa vakcina naraz - len naši lekári im je to jedno nie su to ich deti. hlavne že sme si dobre zarobili a pojdeme na "kongres" rozumej dovolenku ktoru mi zaplati niekto iný. ja by som ked už očkovať rozdelila aj hexu a synflorix. aj to by sa nemalo davať v jeden deň

kristina39
autor
27. jan 2013

dukujem za radu...ten rotarix nedam urcite..a o tom povinnom sa ho popytam..strasne volaco ked doktor nema zaujem nieco vysvetlit a najradsej by pichol vsetko naraz len aby mal pokoj...

lusia222
27. jan 2013

Ahoj,ja som malu chcela dat tiez zaockovat Rotarixom ale citala som o tom rozne clanky a velmi rychlo som si to rozmyslela.Okrem tych umrti ma strasne vela neziaducich ucinkov..

market26
27. jan 2013

ahojík my sme dávali dcerku a vše je ok a hodlám zaočkovat i synátora

zirka
27. jan 2013

ahojte, dcerka je zaockovana Rotateqom a nemala ziadne zdravotne komplikacie, zatial malo to ockovanie len same klady, ja som spokojna 😀

kika831
27. jan 2013

@kristina39 Ahoj, my sme tiez dali maleho zaockovat Rotarixom, ale nie v jeden den. Lekarka nam povedala, ze medzi povinnym ockovanim a Rotarixom by mala byt aspon 2 tyzdne pauza a tak aj bolo. Pri Rotarixe neboli ziadne komplikacie, len slaba hnacka, ale inak vsetko OK. Ja z mojich skusenosti urcite odporucam.

kika831
27. jan 2013

@lusia222 Rotarix je jedna z najlepsie znasanych vakcin (a hlavne to co dokazu porobit rotavirusy s detskym telickom sa neda ani porovnat s pripadnou slabou hnackou alebo nervozitou, ktora moze byt ako nasledok ockovania). Neviem co si citala.

hajanka
27. jan 2013

@kristina39 @kika831 rotarix je jedna uplne zbytocna vakcina duplom ak je dieta kojene
obsahuje zive oslabene rotavirusy virusy pomnozene na VERO bunkach (bunkach obliciek africkej zelenej opice), dieta po ockovani moze sirit rotavirusovu infekciu, vlastne u neho ta rotavirusova infekcia realne prebieha - ockovanim je zamerne nakazene a velmi castym nez. ucinkom je prave hnacka, bolesti brucha, nafukovanie, podrazdenost...
Rotarix by mal chranit voci 7 genotypom, existuje min. 42 roznych G/P kmenov s najroznejsimi kombinaciami serotypov.
Nie je dokazana istota, ze organizmus si vytvori protilatky a ak aj ano, ucinnost nie je celozivotna.
Ockovanie nechrani voci nakazeniu.

lusia222
27. jan 2013

@kika831 hnacky mozu byt sposobene roznymi virusmi,rota virus ze iba jeden z nich..ja som ani citat nemusela,kamaratke takmer umrela mala na nasledky tohto ockovania takze to pisem zo zivota.

kristina39
autor
27. jan 2013

moj starsi je tiez ockovany rotarixom a nemal ziadne tazkosti ani hnacka ani teplota ani nic a doteraz nemal ziadnu hnacku...takze po povinnom ockovani pockam tie 2 tyzdne a dam ho potom zaockovat 🙂 dakujem za vase skusenosti a rady 🙂

kika831
27. jan 2013

@hajanka Asi si este nevidela dieta ktore lezalo na infuziach kvoli rotavirusom ze?Ziadna vakcina nechrani na 100 %

tilly24
27. jan 2013

@kika831 tiez sa pripajam k tvojej odpovedi, dotycna pani asi nikdy nevidela dieta ktore hnackuje, zvracia, neprijma potravu ani tekutiny, a len lezi a musi byt na infuziach a to len kvoli rotavirusom- toto sa stalo jednej znamej, a potom vravela ze keby sa dal cas vratiti spet, dieta by dala zaockovat, ja mam obe deti zaockovane touto vakcinou, a tiez nebol ziaden problem...

majuskaaa16
27. jan 2013

mne ockovali maleho naraz, aj rotarix som dala, a nebol ziaden problem, ani neviem ze bol ockovany

hajanka
27. jan 2013

@kika831 @tilly24 mam takmer 9 rocneho syna, nie nikdy v zivote som nevidela hnackujuce zvracajuce dieta... 😉 😀
tolko hnaciek a vracaciek sme si prezili, to naozaj nedokazem spocitat a v zivote by som ockovat proti rotavirusom nedala.
Dolezite je poznat liecbu a prevenciu komplikacii.

kika831
27. jan 2013

@hajanka Myslis liecbu infuziami?Bo ina v tomto pripade nie je. A o akej prevencii hovorime (ziadna ma totiz nenapada)?Nakoniec je to uplne jedno- toto je moj nazor a ty mas na to svoj. A pre info-to ze je dieta kojene neznamena ze neochorie.

hajanka
27. jan 2013

@kika831 myslim, doplnanie mineralov, energie, zadrziavanie vody v tele, rozne rehydratacne roztoky, pretoze rotavirusova inf. sa neda liecit, daju sa len zmiernovat priznaky, ak je potrebna infuzia, tak ano, preco nie... a prevencia ako dodrziavanie hygienickych zasad, umyvanie a dezinfekcia ruk, doma caste vetranie... pranie pri vysokych teplotach, ak treba tak aj vyvaranie..
A pre info - samozrejme to je ze je dieta kojene neznamena ze neochorie (to vsak plati aj po vakcinacii), ale znamena ze od matky dostava protilatky, tym padom je odolnejsie voci takymto nakazam a dokaze s nimi lahsie bojovat. A ak dieta dostava protilatky od matky, z akeho dovodu by ich malo dostat v chemii z vakciny? Ked vieme, ze vakcina navyse jednostranne podnecuje Th2 imunitu, cim zaroven blokuje Th1 imunitu (imunitu bunkovu) a vznika nerovnovaha a pacienti s prevahou Th2 nedokazu bojovat s virusovymi ochoreniami, roznymi infekciami..., spustaju sa autoimunitne ochorenia atd...

bobocka
27. jan 2013

@kristina39 moj syn prave po tejto kombinacii vakcin vychytal nie najprijemnejsiu koznu reakciu z ktorej sa dlhsie spamataval,kozna mu hned naordinovala kortikoidy,vsak preco aj nie 😠 nedala som mu,preliecila som ho sama.v tom case som si to ale z nejakeho zahadneho dovodu s ockovanim nespajala.vsak preco aj,ked mi dve dr povedali,ze to urcite ockovanim nebolo 😠 este hodny cas som bola so svojim rozhodnutim ockovat aj rotarixom spokojna,moje kamaratky mali deti s rotavirovymi infekciami v nemocke,nic prijemne to nebolo.ale dnes uz nieco viac o vakcinach,ich obsahu a samotnych chorobach viem a ockovat rotarixom moje dalsie deti by ma uz nenapadlo v ziadnom pripade.