ahojte baby syncek ma jeden rok , dnes sme boly na ockovanie a nechce studeny opklad place dava si to dolu , aj ked spinka tak to nechce , a okrem toho ho velmi bolia nozicky neviem ci mu mozem dat panadol proti bolesti, je to normalne ze ho to tak boly?
Potri mu miesto vypichu Fenistil gélom, daj ho predtým na chvíľku schladiť do mraznička a hotovo
Ano, je to normalne, ze ho to tak boli. Moj ani chodit nevladal, pri kazdom krociku plakal. Panadol mu radsej nedavaj, obsahuhe paracetamol, mohla by si ho podchladit. Daj mu radsej Nurofen. A skus mu dat pancusky a do nich dat obklad. Snad sa mu ulavi. Trva to asi 2 dni.
Podchladiť? Určite nie, paracetamol znižuje horúčku,ale normálnu teles. teplotu neovplyvňuje!Tu ide skôr o to, že paracetamol zvyšuje neurotoxicitu hliníka obsiahnutého vo vakcínach a ibuprofen ( Nurofen) je v tomto prípade vhodnejší.
@kvetinka0099 moje deti nechceli ani pri jednom ockovani studene obklady ani ziadne, dala som im nurofen, vyspali do rana a bol pokoj.
@timikaj1 to si kde citala o tej neurotoxicite pri podani panadolu......paracetamol sa nema podavat pri ocko ,pretoze bolo dokazane ,ze znizuje imunitnu odpoved na antigen a tym padom aj tvorbu protilatok a v dost znacnej miere a preto sa neodporuca pri ockovani ,kedze prave potrebujeme imunitnu odpoved a tvorbu protilatok ,co je podstata ocka a nie ich potlacat napr.panadolom
Máš pravdu , to je tiež jeden z dovodov, už neviem presne, kde som to čítala, ale pohľadám....
@charlie1980 je to normálne? pri každom krôčiku plakal? 😕 no ty kokos, asi sú rôzne definície slova normálne... ☹ toto teda NIE je normálne. (ak by sa do mňa niekto chcel pustiť, tak sme 100% očkovaní, to len keby náhodou niekto začal vyrývať 😠 )
@zuzanka.zuzu Ok, mozme sa hrat aj so slovickami 😀 Ach, skoda reci. Typicka zenska. Nedivim sa navstevovanosti tejto stranky 😀
@aristka prečítala som toho veľa o vakcínach, len už neviem čo kde 🙂 ... Paracetamol pri metabolizácii pôsobí ako silné oxidačné činidlo a vyčerpáva zásoby glutathionu z buniek, ktorý je silný antioxidant a tým zvyšuje oxidačný stres organizmu a tým aj hliník vo vakcínach pôsobí horšie na nechránené bunky či už v pečeni, mozgu...Nás čaká zajtra 2.očkovanie, tiež mám malú dušičku ☹
My sme po ockovani ziadne obklady nedavali, dali sme paracetamol este pred ockovanim, asi polhodku.
@timikaj1 ale to neznaci ,ze paracetamol a zluc.hlnika spolu zvysuje jeho neurotoxicitu...vies co by to znamenalo v realy ,ak si predstavis ,ze v nejakej zlucenine hlinik prijmame vo vsetkom ,dokonca aj v materskom mlieku vo velkom .....ved paracetamol uzivaju aj dospeli ....preto si myslim ,ze si si nieco zle vylozila alebo citas nespravne stranky ,kde aj ja vyvalujem oci ,co dokazu napisat ....a ake su nechranene bunky 😀,nase bunky chrani nasa imunita v kazdom kutiku tela ,kazdu sekundu....
ja som jej davala Aquagel, to prelepila velkymi leukoplastami a obliekla na to nejake elastaciky alebo teplacky a to si nevedela dat dole.....skus, davali sme t pri 3 detoch so sestrou a nemali ani opuchy, ani horucky, pomohlo to 🙂
@timikaj1 plus si nieco precitaj o glutathione ,ak si predstavim,ze denne uz len dychame tazke kovy ,plus nie je to tak jednoduche pichnem vcielku a bunky teda organizmus prestane byt chraneny antioxydantmi a to plati aj pri oxydacnom strese ,volne radikaly prijmame na vsetkych urovniach nasho zivota ,dovolim si povedat ,ze tebou obavane ocko ak by sme brali ako volny radikal je len kvapka v oceane oproti tomu s cim denne nase telo bojuje a ak si predstavim ako zatazujuca je choroba ,aku nerovnovahu v organizme sposobuje a k tomu volne radikaly ,ktore sa do tela dostanu je dokonano.....,ale kedze ja nie som taky pesimista a viem ,ze telo vela znesie ,plus vsetky chem.procesy nie su len taka jednoducha zalezitost ,preto sa neplasim a duplom nie pri ocku ,kde sa pichaju mrtve casti antigenu alebo inaktivovany toxin alebo oslabeny virus ,ktory nie je schopny prejst do bunky aby a rozmnozoval a davka zluc hlinika podana im ,je oproti volnym radikalom ,ktore vdychneme ,vypijeme alebo prijmeme cez kozu nic....ak by bola pravda ,co pises ,uz by sme tu neboli....
Nemyslím si, že som si niečo zle vyložila, logicky, keď antioxidant chráni bunku pred poškodením oxidáciou, tak asi riziko poškodenia je vyššie, keď ju nemá čo chrániť a imunita s ťažkým kovom ako je hliník asi veľa neurobí.,,A čo sa týka Al a jeho prijímanie v strave a iným spôsobom , jeho cesty v organizme je krásne vsvetlené očami chemika v časopise Dieťa č.5/2013 oproti podaniu vo vakcíne...Čo sa týka paracetamolu, viem koľko sa ho predá( som farmaceutická laborantka, dlhoročná) a ako ho ľudia jedia ako cukríky a všelijako skombinujú ani nevedia čo s čím... Neboj sa aj si dám Panadol, ale s rozumom a nerob tu hon na čarodejnice 🙂
@kvetinka0099 nas mal obklad asi minutu, som to len prilozila a bolo to, trosku jeho pozornost obratila inam...netreba to prehanat...a tiez zbytocne dopovat dieta liekmi..
po ockovani bol na nepoznanie, chytilo hoto vecer, bol umrncany, no len sedel pekne a "citali" sme...🙂..
@aristka A ešte neviem, o čom točíš, presne organizmus je zložitý a každý je individuálny , ja som tu nepovedala nič o tom, že každé dieťa bude mať poškodený mozog po očkovaní a podaní paracetamolu, len to, že riziko sa zvyšuje, tak prečo ho neminimalizovať , keď sa dá!!!!Ja tu nebudem nikomu radiť, čo má robiť, je to na každom, čo spraví ani sa nehrám na múdru, to by som si v živote nedovolila!!
@timikaj1 ako co postupuje v organizme ja ovladam velmi dobre ,plus je naivne si mysliet ,ze kovy a ine radikaly ,kedze ich je viac prijmas len stravou ,to je len jedna cast mince ,my dychame a vstrebava sa nam cez kozu do krvicky a to plati aj pri traveni ,kedesto pri im podani je ocko latka ,mimo krvneho priestoru ,,kde sa bud metabolituje a nasledne postupne vstrebava ,to ale pri jedle ,dychani a vstrebani kozou nie je ,tam je cesta priamociara do krvicky ,pecene a ak z nejakeho dovodu ci vysoka davka alebo nefunkcnost pecene ,obliciek alebo inej patologie aj do mozgu .....uvedom si jedno a to je fakt ..to co sa da do tela im je oproti tomu co kazdu sekundu vdychneme ,ci zjeme alebo sa nam vstrebe cez kozu ,malina .....a tych kovov a inych radikalov je mnoho .....a vidis si laborantka ,chemia by ti nemala robit problem a tak isto nieco o ludskom tele ....preto nechapem ,ze vobec tak lahko ten proces ponimas .....inak ja panadol doma nemam a co ludia do a seba hadzu dobre viem ,aj taku bazenovu dezinfekciu....a fakt sorry dialog ,nie je hon na carodejnice....
@aristka citujem:...ako som už uviedol, podávaná dávka hliníka vakcínou významne prekračuje povolenú úroveň hranice otravy hliníkom a to je nebezpečné najmä pre bábatká.Dosledky takejto expozície sú všeobecne známe ako rozne NEUROTOXICKÉ poruchy vyúsťujúce do neurodegeneratívnych ! chorôb.Teda koncentračná úroveň Al vo vakcíne injekčne aplikovanej dojčatám a batoľatám v žiadnom prípade nepredstavuje BEZPEČNÚ úroveň!Množstvo Al aplikované injekčne v rovnakom čase na rôzne časti tela sa samozrejme sčítava. Tvrdenie, že pri súbežnom podaní dvoch očkovacích látok obsahujúcich Al nie je prekročená povolená hranica Al, je preto nezmyselné. doc. Ing.Josef Prousek CSc.
JOJ dievčatá a sme tam, kde sme nechceli byť 😉 Tu sa môžeme akurát tak hádať ako baby na každom fóre...Čo my tu riešime, keď ani odborníci sa nevedia dohodnúť?Ja som len mamičke poradila, že má dať radšej ibuprofen ako paracetamol a takto sa to zvrhlo!?Ja nie som dedko vševedko a každý si z toho vyberie , čo sa mu hodí!!!Ide o to, či sa človek bojí viac chorôb proti ktorým sa očkuje alebo nežiadúcich účinkov po očkovaní!Ja tu nie som žiadny zástanca tábora ZA alebo PROTI! Ja mám tiež detičky očkované, zajtra idem na ďaľšie očko s mladšou dcérkou, zatiaľ to zvládame vďakabohu celkom dobre, ale viem pochopiť aj matky, ktorých detičky dobre nezareagovali!!Každý sa bojí o svoje dieťa!!!Aj keď ma tu aristka spochybňuje z môjho profes. hľadiska ma hnevá najma to, že pri každom lieku sú uvedené než. úč. ktoré sa môžu vyskytnúť a ráta sa s nimi!Kdežto pri vakcínach sa spochybňujú aj tie než. úč. , ktoré sú uvedené!!! Prajem všetkým maminkám aby ich detičky zvládli očkovania bez problémov , neprajem nikomu nič zlé!!!Howgh 😉
@timikaj1 poradila si jej dobre ,len si zle odovodnila alebo skor len nieco vycitala a dala zle dokopy a s liekmi mam obrovske skusenosti a viem co dokazu ,len v reale nejde vsetko tak lahko a vsetko ma nejake suvislosti ,spojitosti ,procesy ....absolutne nemienim dehonestovat tvoju profesiju ,len ja nezjednodusujem to je vsetko....nic v zlom... 😉
Ak Ti nechce obklad ,natri mu to trošku octanovou masťou...proti bolesti mu nedávaj Panadol, ale radšej Nurofen sirup alebo čípky a plač nemusí byť z toho, že ho to bolí, ale aj nežiadúci účinok po očkovaní!