Ahojte aké máte aktuálne skúsenosti s týmto očkovaním? Čítam že veľa matiek toto očkovanie odmieta..
Popripade ma napadlo ze zoberú do škôlky aj dieťa bez tohto očkovania?.. . Ďakujem
Nebol žiadny problém
Všetky 4 deti majú a nemali žiaden problém. O benefičného a rizikách očkovania ti ale odporúčam poradiť sa s lekárom a nie "odbornikmi cez you tube" Alebo si myslíš, že niekto , kto medicínu študoval a ma roky praxe toho vie menej ako mamičky na koni?
@autorka napis koľko je tých matiek, ktoré odmietajú a ktoré naopak nie. Konkrétne čísla, nie JPP.
Moje majú obe všetky očkovania, dokonca aj nepovinné. Ono, treba sa trosku riadiť svojim vlastným rozumom a zdravotným stavom vlastného dietata a odporúčaním pediatra. Malo tvoje dieta doposiaľ s nejakým očkovaním problém? Ak nie, nie je dôvod sa obávať ani MMR.
A najmä, pozrieť si naozaj diskusie odborníkov.
Rozhodnut sa musis sama, vratit spat sa to vsak uz neda…do skolky nie je problem - na ockovanie sa neprihliada ani do skoly.
Dala som a ziadny problem, ziadne neziaduce ucinky
@petko81
@pribinak
@renatka100
@annnna18 ďakujem za normálne odpovede 😊človek sa tu nemôže niekedy už ani nič spýtať
Ja som odmietla, aj ked pediatricka chcela. Ale malá mala vtedy znizenu imunitu, tak som radsej neriskovala. Ostatne ma. Ani v skolke nemali stym problem
Môj syn má všetky očkovania ale mmr zvládol najlepšie bez akejkoľvek reakcie. Ak ho nechceš porad sa s lekárkou a nie ,,odborníkmi,, cez YouTube alebo iných skupinách
Nevidim jediny divod odmietnut. Ano, niektore skolky odmietaju prijat dieta bez povinnych ockovani.
@renatka100 no, neviem nakoľko to škôlky berú alebo neberú do úvahy. U nás sa v prihláške potvrdzuje od lekára či je dieťa plne, prípadne čiastočne očkované, alebo vôbec… podľa mňa sa riadia aj týmto pri prijímaní detí
Ďakujem všetkým 🙂
@54tinka54 zo zakona toto nemozu brat riaditelia do uvahy, uvadza sa to len informativne v pripade epidemie a pod.
@renatka100 áno, nemôžu to oficiálne uviesť do rozhodnutia o neprijatí, ale to neznamená, že rebríčky prijatých detí nezostavujú aj podľa tejto info 🙂
do skolky zoberu aj bez tohto ockovania
Áno, máš správne info. Očkovanie proti osýpkam preto kleslo pod hranicu kolektívnej imunity.
Náš syn zvládol úplne najlepšie práve toto očkovanie a to bez akýchkoľvek vedľajších účinkov.
Starší má a žiadny problém.a ide aj ročná na druhý mesiac.