Reálne skúsenosti s MMR očkovaním

14. máj 2023

Ahojte aké máte aktuálne skúsenosti s týmto očkovaním? Čítam že veľa matiek toto očkovanie odmieta..
Popripade ma napadlo ze zoberú do škôlky aj dieťa bez tohto očkovania?.. . Ďakujem

petko81
14. máj 2023

Starší má a žiadny problém.a ide aj ročná na druhý mesiac.

pribinak
14. máj 2023

Nebol žiadny problém

jaga18
14. máj 2023

Všetky 4 deti majú a nemali žiaden problém. O benefičného a rizikách očkovania ti ale odporúčam poradiť sa s lekárom a nie "odbornikmi cez you tube" Alebo si myslíš, že niekto , kto medicínu študoval a ma roky praxe toho vie menej ako mamičky na koni?

lienka.7
14. máj 2023

@autorka napis koľko je tých matiek, ktoré odmietajú a ktoré naopak nie. Konkrétne čísla, nie JPP.
Moje majú obe všetky očkovania, dokonca aj nepovinné. Ono, treba sa trosku riadiť svojim vlastným rozumom a zdravotným stavom vlastného dietata a odporúčaním pediatra. Malo tvoje dieta doposiaľ s nejakým očkovaním problém? Ak nie, nie je dôvod sa obávať ani MMR.
A najmä, pozrieť si naozaj diskusie odborníkov.

renatka100
14. máj 2023

Rozhodnut sa musis sama, vratit spat sa to vsak uz neda…do skolky nie je problem - na ockovanie sa neprihliada ani do skoly.

annnna18
14. máj 2023

Dala som a ziadny problem, ziadne neziaduce ucinky

autor
14. máj 2023

@petko81
@pribinak
@renatka100
@annnna18 ďakujem za normálne odpovede 😊človek sa tu nemôže niekedy už ani nič spýtať

paciko9
14. máj 2023

Ja som odmietla, aj ked pediatricka chcela. Ale malá mala vtedy znizenu imunitu, tak som radsej neriskovala. Ostatne ma. Ani v skolke nemali stym problem

sejjby
14. máj 2023

Môj syn má všetky očkovania ale mmr zvládol najlepšie bez akejkoľvek reakcie. Ak ho nechceš porad sa s lekárkou a nie ,,odborníkmi,, cez YouTube alebo iných skupinách

beata_k
14. máj 2023

Nevidim jediny divod odmietnut. Ano, niektore skolky odmietaju prijat dieta bez povinnych ockovani.

54tinka54
14. máj 2023

@renatka100 no, neviem nakoľko to škôlky berú alebo neberú do úvahy. U nás sa v prihláške potvrdzuje od lekára či je dieťa plne, prípadne čiastočne očkované, alebo vôbec… podľa mňa sa riadia aj týmto pri prijímaní detí

autor
14. máj 2023

Ďakujem všetkým 🙂

renatka100
14. máj 2023

@54tinka54 zo zakona toto nemozu brat riaditelia do uvahy, uvadza sa to len informativne v pripade epidemie a pod.

54tinka54
14. máj 2023

@renatka100 áno, nemôžu to oficiálne uviesť do rozhodnutia o neprijatí, ale to neznamená, že rebríčky prijatých detí nezostavujú aj podľa tejto info 🙂

myrra81
15. máj 2023

do skolky zoberu aj bez tohto ockovania

evaachesa
15. máj 2023

Áno, máš správne info. Očkovanie proti osýpkam preto kleslo pod hranicu kolektívnej imunity.
Náš syn zvládol úplne najlepšie práve toto očkovanie a to bez akýchkoľvek vedľajších účinkov.